Friday, February 5, 2010

Riang Ria di Hari Sabtu

Minggu ni punyer game bola, I sangat berpuas hati pasal kami penuhi dengan acara :-

1)Menghafal 25 nama nabi (nanti later Wana kasik I video, I update dekat blog eh?),
2)Mari belajar menyimpul tudung,
3)Makan, baby! Tapi bukan makan baby tau? Makan nasik jerk.

Wah, acara number 3 memang semua gadis-gadis penyokong ternanti-nanti la sampai boys dah tak larat mendengar pertanyaan dari girls, 'wei korang, lepas ni nak makan kat maner..??????'.

Bukan la nak tanya game menang ker kalah, injured ke tak, tapi tanya makan kat mana pulak. Yang paling kecoh, mustilah Farah. Padahal I rasa dia lunch dekat Fatty Crab ker haper ntah tadi, pukul 6 dah bising-bising lapar. Farah, kenapa cepat lapar? Entah-entah hantu emilie ross ada tumpang badan Farah tak? Eee... Takot!

Game berkesudahan dengan kemenangan kepada WakDan. Eh entah. Menang ker kalah eh? Haha. Menang kot? Nampak sangat tak kosentret. Sebok gossip, lepas tu amek gambar lepas tu merepek.

Penyokong setia yang tembam-tembam belaka. Yang tembam semestilah I seorang sahaja. Tapi nak jugak tulis caption 'tembam-tembam belaka' supaya tak la rasa diri seorang tembam. Musti heret orang lain pon tembam jugak. Tak kira!

Mira & Wana bajet hanya mereka didalam gambar tapi sory yer? I pon ada jugak. Haha


Sebelum start game musti tayang kat pasukan lawan yang kiter ni dah la jersey hebat, pastu ada payung macam ni. Kalau boleh jerit kasik kuat sikit demi mencerminkan team hebat. Kasik saiko mental team lawan. Hasilnya? Menang!

Fairuz jadik keeper babe! Terer tu! Bolos 1 jerk tau? Tu pun kami kat luar dah hampir terbuang air kecil didalam seluar kerana over excited ke haper entah.


Ok. Sekarang mari kiter ke kelas belajar memintal tudung dengan Cik Salmah. Tengok muka Yash, musti dalam otak dia sekarang tengah cakap, 'horror sial minah ni, dagu ada 2 tu! Mintak dijauhkan la...' Kan kan?


Pastu asyik gelak. Cucuk kepala tu dengan jarum kang baru tau!


Ni la hasilnya... Cantik kan?
Sian Saz, team kali ni dia tak berapa enjoy pasal senak ulu hati. Pastu semua nak bagi pandangan sepak angin tanpa bunyi dekat I pasal saspek I kasik Saz makan bukan-bukan sebelum game. Aper hal pulak nak tuduh-tuduh aku????

Apiz, sudah-sudah la buat muka comel ok? :p


Budak baju merah ni belanja I eskrem potong, tetapi dirinya sendirik makan eskrem cornetto. Nampak tak ketidak-adilan melayan wanita tembam disini kan?


After game. Ramai dah jadik separa bogel. Ada hitam, ada coklat. Yang gebu pulak taknak bukak baju pasal takot kena rogoi.


Ok. Next after game, kiter makan dekat Seafood Shuhada ker menda ntah dekat Shah Alam. Takyah tau nama tempat pon takper, pasal masakan dia so so jerk.

I ingat I paling worse hafal nama Nabi, tapi bila Ema lagi teruk. Ada ker dia nyanyi, 'Ishak, Yakob, Yusof, Taiyub'. Suka-suki jerk, apa ingat ni jenama kurma ker? Haha

Zareef tak habes-habes amek gambar jelis lidah. Penyamaran menjadik seperti Sum Bunkface ker menda ni dan sampai sekarang I tak faham kenapa muka Acap dibelakang tu nampak terlalu gembira sahaja.

Order banyak giler, makan sampai perut pecah kalau boleh. Banyak lagi tak masuk dalam gambar pasal I segan bila dorang dah sound, aper hal ko asyik amek gambar makanan ni?

Most wanted, sotong goreng tepung yang tak berapa hensem

Owh, ni bambo shell yang memang disukai I semenjak dari dulu, tapi bila jejaka berbaju merah cakap bambo shell ni dikutip dari tanah lumpur selut ada tahik, terus mental I down. Sibet sungguh kau!


Sampai dekat rumah dalam midnite, I cadang taknak mandi tapi bila mendapat jelingan maut, terus capai tuala. Ala, tak suka la paksa-paksa mandi macam ni. Mencik!

P/s : I was totally enjoy hari tu! Especially bila dengan cikaro-cikaro. See ya all this Saturday ok?

-EnD-

4 comments:

Mimy Hamid said...

apsal ko dress ko lawa.........mana beli haaaaaaaaaaaa......ke aku yg gemuk tak de size ni?? hhihi

Chooyaya! said...

aku beli kat kedai kodi dekat ampang park jerk. rm30 kalo tak sliap aku. haha

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ko ni lps game bola jek..mesti ada upacara makan beramai-ramai.. wajib eh? eh aku nak join jugak leh ke? hahaha

Chooyaya! said...

filla : haah, mmg pon. kalo tadek orang layan aku kalo aku tanya nak makan kat mana, aku meroyan giler.

ko nak join boleh. ko ajak la pak radie tu main bola dengan laki aku. suruh dia bersenam sikit, kuruskan badan ker apa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...