Thursday, April 22, 2010

Happy Birthday Sayang! Vol 2

Selepas Celebrate Birthday Saz dekat Tamarind Spring Ampang dengan In-Law (yang gambarnya kabur giler pasal guna camera handphone Saz), malam tadi, kawan-kawan pulak datang rumah untuk makan ikan bilis goreng kicap serta paling sweet bawak cake comel 2 ketul *ok sayang, sorang satu eh? Dari Chocolate untuk Saz. Ni semua tak plan. Plan asal, Saz nak jumpa dorang. Rindu dia kata. Geli geli.

Waktu tu I baru siap mandi selepas susun-susun kain yang setinggi gunung Kinabalu kasik leper sikit macam gunung size cup A size 32. Dah la kepenatan baru training netball dengan sungguh-sungguh petang tu, So I dah sms budak-budak ni cakap tak larat nak masak, hatta ikan bilis goreng kicap sekalipun, dengan harapan boleh tapau makanan dari cafe bawah ni jerk. Tapi hampeh! End up masak jugak pasal suami teringin giler nak makan ikan bilis kicap.

Ok ok. No problem. Untuk yayang demok, suruh masak lontong malam tu pun I sanggup. Ok tak. Tipu jerk.

Thanx guys for the cake! Hancur my atkins diet. Atkin diet taik kucing yang siang mengada makan soup jerk, tapi malam menggelupur makan nasik. Mana tahan tengok ikan bilis kicap menggoda sanubari!

Farisha & Wana menolong didapur dan sama-sama berlakon macam dalam cerita Masak-Masak bersama Salina Daun.

Yang mana rancangan memasak cuma menyediakan resepi dan cara menggoreng ciken ball rangup diluar, lembut di dalam. Kalau nak lagi sedap, tak payah de-frost dulu, lebur jerk dalam kuali. Nanti ice tu cair jugak secara otomatik. Hehe


Seperti caption Wana dalam FB. Model teh ice! Gua memang tak boleh blah bila Fruz tanya Puja, berapa extra dapat kalau berlakon. Haha. Ko nak ambik watak apa Fruz? Apa? Tukang kebun ker Guru Besar? Hahahaha


Ok kasihan sangat. Masih juga makan di lantai berlapikkan surat kabar. Tapi makan tetap selera pasal bersama rakan-rakan tersayang. The beauty of Friendship! Ni yang Si Apis jeles siap sms I awal-awal ugut jangan ambik gambar. Lepas tu call Wana pukul 2am tanya ada kat mana. Haha. Dia jeles pasal tak dapat join kerana tugas di Penang. Hahaha. Siot jerk Apis. Dasar penjeles!


Ok semua, I part time kerja sebagai bibik Puja. Kesian giler muka macam hampeh lagi sibet. Tapi pasal I jujur dan tak la asyik berangan cantik, I redha bubuh jugak gambar I dalam ni. Tapi tu la. Kalo gambar buruk, letak paling last. Kalo gambar cun, musti paling atas walau tak kena dengan tajuk. Hahahahaha

Kerana tak sampai hati dengan bebudak ni, I tapau la ayam goreng kunyit dan ayam masak kicap dekat cafe bawah. Jadik la.. Kang nanti kasik makan ikan bilis jerk, kesian pulak. Si Apis suruh I buat Ikan bilis stim la, ikan bilis sweet sour la.. Si Zaha pulak suruh buat ikan bilis goreng tepung. Sesuka hati jerk. Tak pernah dengar aku resepi-resepi tu..!

Thanx a lot guys for coming even tak plan pon nak makan-makan ni. Ceh. Nak jugak mention makan walau hanya ikan bilis hina. Haha.

Last skali.. I nak jugak share apa yang Saz wrote at my wall during his birthday. Sorry la, I copy paste jerk. Tak reti haku nak print screen and tetep kat sini. I buta IT. Sian I.


Sazli Ramzan To my lovely wife chooyaya.. TQ so much for the birthday wish and cake cumil last nite.. entah bile tah dia pi beli.. tetiba ade je.. eventho simple but the value is so precious.. bole tido kat sebelah waktu I tgh fb pastu kul 12 bangun and celebrate my special moment.. I really appreciate it and im so proud to have ...a wife like u.. probs here and there biasa la kan but we are smart to manage it..thanks for being with me..tup tap tup tap nak dekat setahun dah..I wish happy married forever and I m so in love with my wife..love u so so much..Insyaallah doakan kite supaya dimurahkan rezeki, panjang umur and dikurnikan zuriat yg baik2..Amin..

-EnD-

4 comments:

Anonymous said...

wa... romantiknye hubby kak su.. bertuah kak su... semoga berkekalan n bahagia selmanya..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

alamakkk.walopon entry ko ni asik citer ikan bilis...tp terpukau aku ngn ayat laki ko tu..huahah... eh terjatuh cinta kat laki ko.. boleh ke??? hahahaha....

Nur Hidayah Yahya said...

Akak yang last tu pon datang makan ikan bilis hina ke?hahaha.kimsalam kat dia...

Chooyaya! said...

anon:terima kasih... :)

filla : ko takper ke jatuh cint dengan org tembam? taste ko kan kering2? hehe

hidayah : tak... dia dtg singggah pastu bergosip.. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...