Wednesday, September 8, 2010

Sakae Sushi untuk sekian kalinya. Bosan bukan?

Semenjak bulan puasa ni jarang sungguh I apdet blog. Pasal rasa macam penattttttt sangat. Ceh. Padahal aku bukan buat apa pon kt opis. Bizi menengok cd korea. Dah 3 series dah I katam. Mata pon dah macam panda dah. Bila Wana tegur kata I lebam bawah mata, lekas-lekas ambik tissue and lap, bagitau Wana yang tu mascara cair. Deny tak hingat. Tak boley terima hakikat yang sekarang I adik beradik dengan panda. Tanak tanak! I nak adik beradik dengan beruang kutub jerk. Pasal beliau cantik gebu,

Esoknya lepas kena tegur, terus gelabah carik cream dekat Skin Food dengan Sarah. Bila Sarah bagitau yang product tu dari Korea, lagik la menggeletis nak cuba. Dah demam korea ker haper ntah I sekarang, Selalu jerk berangan macam ni.. 'Eh, I nak kawen dengan Rain la' . Tapi kadang-kadang I jugak nak kawen dengan Shah Rukh Khan lepas tengok cerita hindustan. Ada dulu skali I nak kawen dengan Farid Kamel jugak. I rakus jugak eh?

Dah la. Malas nak berangan lebih-lebih. Walaupun suami I boroi-boroi manja, tapi I paling sayang dia.. Mengapa? Kerana dia minggu lepas selang sehari ajak I makan sushi. Bagus la dia tu. Paham kehendak tembolok isteri dia yang asyik-asyik nak makan sushi. Sushi everyday baby! Atau dalam bahsa melayu, sushi tiap-tia hari bayi!


Semalam, berbuka di Sakae Sushi Pavilion bersama-sama dengan pet bro - Abang Yut dengan Adlain. Tengok la si Sazli punyer rambut, gulung-gulung gitu, dah macam megi dah haku tengok. Taknak potong. Dia kata nak sama macam bro dia. Si Awie. I nampak macam serabut, tapi dia kata dia nomei nomei. Perasan jerk. Haha.


Sungguh-sungguh muka Adlain, apa menda la digebang oleh budak demok masa ni.

Sani sini salmon. Sesaper yang plan nak dapat baby, tak boleh makan salmon tau? Nanti baby payah nak lekat. Kalau tetiba tengok I tetiba tak makan sushi tu, maknanya I nak baby la tu.. Tips ni I dapat dari Fara. Dulu masa dia plan nak dapatkan si Arief, dia memang elak makan salmon. Puas I goda dia makan sashimi. Tak berjaya. Cis!


Favorite si budak demok, Spicy salmon. Ha.. Makan la selalu salmon, tak pretnen nanti baru tau. Eh. Pasal salmon ni applicable ker untuk lelaki? Memandai jerk I bagi teori sesuka hati.


Nipis jerk salmon sashimi dekat sini, tak macam dekat Sushi King. Kalau macam ni, jadik tahik gigi sahaja.


Kali ni I change menu kepada Saba Shioyaki pulak. Asyik makan teriyaki ciken don jerk. Busan jugak. Taste? Not bad.

Ayam goreng jepun yang I lupa nama dia dengan Salmon Teriyaki ni Si Adlain yang makan. I jamah sikit-sikit jerk. Malu nak mintak banyak-banyak. Kan I ni penyegan? Lupa ker?


Yang ni nama dia apa pon I tak sure. Tapi dia ialah ayam yang ada cheese atas dia. Ordered by Abg Yut.

Lepas berbuka puasa, kitorang tengok movie cerita Piranha. Cis! Menyesal I tengok. Loya tekak siot. Darah sana ni. Dah la ikan piranha tu hodoh giler. Horror l tengok cerita ni. Tak mengigau pulak I malam tu? Semua gara-gara cerita Piranha ni. Dah korang. Takyah tengok. Terlalu kejam filem ini untuk manusia lemah lembut seperti I ni.

*Geli

-EnD-


2 comments:

wana said...

pentipu sungguh la kata jarang update blog. aku rase bulan puasa ni lg laju ko update. sume psl makan plk tu.

Chooyaya! said...

ha ah kan wana. kurang perasan pulak aku. naseb ko ingatkan. pasni tak apdet dah eh pasal makanan bulan puasa eh eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...