Monday, November 29, 2010

Tayar & Nestum

Tiap kali lepas mandi, I mesti pakai bedak wongi-wongi capuk-capuk macam GF selalu pakaikan I bedak time nak pergi sekolah zaman kecit-kecit dulu. Lepas tu I pergi dekat Sazli... Pastu I akan tanya dia macam ni, 'kayang, uber iyom' Read : Sayang, cuba cium.. Lepas tu dia akan cakap, 'onginyer kayangggggg' read : Wanginya sayangggggg.....

Dan macam tu la tiap-tiap kali, kecuali kalau tak kawan. Kalau tak kawan pon, I akan cakap sorang-sorang macam tu. Tapi cakap slow-slow and berbisik-bisik sambil cebik-cebik sedey. Dan nanges. Hihi. Susah eh kalau suami jugak adalah kawan baik. Kalau dia dah taknak kawan kiter, kiter nak kawan dengan sapa lagi dalam rumah tu? Pasal tadek kawan lain, terpaksa kawan balik (Ni alasan biasa I bagi kalau nak kawan)

Sayang, nak salam. Jom kawan balik?

Ok, berbalik kepada topik.

Itu kalau wangi la kan??? Dulu-dulu time busuk lepas main futsal pon, bila I tanya Sazli I bau apa, dia kata I bau nestum. Wow! Manjanya I, bau nestum yo! Nestum kan makanan baby...? Terus I bangga. Tak sangka I dengan peluh-peluh boleh perah (tipu), Sazli kata I bau nestum... Hnsss Hnsss (OO) <- idung jawa. Tapi sekarang tidak lagi. Kalau time lepas berpanas ker, time dah 8 jam tak mandi ker, tak payah tunggu I tanya, dia akan kata I macam ni, 'Sayang, U ni bau tayar la'. TAYAR???? Omg, tayar di katanya aku??? Tayar ok? Tayar ! Tayar kan diperbuat dari getah? Busuk tuh !

Dulu kemain..... Kiter la bau nestum, manja macam baby... Sekarang ni dikatanya kiter bau tayar pulak. Memang biadap! Dia tu selalu bau macam kencing semut..! Uwweeekkk... !! Sazli suka tau? Time dia meeting stress dari pagi sampai petang, pastu dah berpeluh-peluh, sampai je rumah, tangkap I, lepas tu kepit kat ketiak dia. Kijam! Penjahat Wanita!


Tayar

Ini Suraya. Walaupun belakang ada bunyi ya-ya jugak, tapi harap maklum. Berbeza yer? Tolong bagi contoh kurang sedap yang manja sikit boleh tak? Contoh: U ni bau tapai la.. Ha.. Kan manis bunyiknya tu?

Nestum

Baby

Geli

P/s : Korang pulak macam mana..? Kalau bau badan orang/sendiri busuk suka samakan macam apa? I biasa guna busuk hanget macam kepak ayam pizza hut or, busuk pahet sampai tekak. Tu kalau dah tahap macam tu, memang jatuh kategori busuk giler la tu!

P/s P/s : Kakak baik hati pendiam berbau ketiak seperti kepak ayam pizza hut nampaknya harini tak berbau dah. Tengok jam dah pukul 5.09pm. Ok. Mati. Mungkin dia baca blog ni. *Lari marathon sekarang.

-EnD-

5 comments:

Anonymous said...

hahahaa.. adeh gelak guling2 bc entry akak ni.. besh nyer suami isteri sporting kepala gile2 :P

Nur Izzatie Nadia Binti Subri said...

sweetlah entry ni :)

d!LLah said...

muahahaha
kiutnyer bau nestum...
sian tiba2 bau tayar la plok

Chooyaya! said...

anon : owh, mmh mcm tu. drama manjang. taktau pulak time gaduh mcm mana. haha

izzatie : yg komen pon sweet jugak. :D

dillah : tu la.. bau tayar tuh! mmg tak puas hati smpi skarang.

theblabber. said...

nampak sgt minyak wangi ko XYZ je kan? sia-sia beli, saz ckp bau nestum?

ok bai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...