Wednesday, December 1, 2010

Bi Bim Bap

Harini I nak share apa yang maccchammmm I suka la makan sangat sekarang ni... Nama dia Bi Bim Bap.. Naseb nama dia Bi Bim Bap. Kalau nama dia Ba Bi Bab or Ba Bi Debap, memang carik pasal jugak la kalau nak makan.

Sebenarnya menatang ni tak la sedap mana, rasa petai pon ada tapi being me, I memang suka mencuba makanan-makanan baru especially dari Korea/Japan. Maklumla, verangan dulu nak kawen dengan orang Jepun *sipi-sipi dapat, tapi jodoh pulak dengan kacuk Cina Pakistan. Takper redha, harap dapat anak macam Aishwarya Rai kelak.

Berdoa berdoa, berdoa jangan berenti.

Ni semua gara-gara drama Korea yang I tengok la ni. Tengok depa makan macam best jerk.. So, bila tengah makan, I cakap dalam hati, 'Hurrm... Junpyo pon makan nasik ni jugak. Kami berkongsi 'rasa' yang sama.

Kesian kan? Tak dapat becinta dengan mereka pon takper, janji kiter makan menda yang sama. Tu part of sehati sejiwa apa? Kan???

Agak-agak Rob Pattinson suka makan apa eh? *gatal

-EnD-

11 comments:

theblabber. said...

nanti belanja aku makan ni eh..

p/s:pattinson? euwwwnya taste ko.

Chooyaya! said...

baru nak ckp dia ada iras2 ko, but ko dah kata macam ni.. so takperla...

theblabber. said...

*lega*

haha

ktini said...

dulu kt jpn, kitaorg suka mkn jugak. kalo kluar g jusco confirm order tp terputus selera bila ada kawan tanya bahan2 dlm sos tuh.. ada b*b* laa pulak!! bertahun2 makan tuh, camne leh tergerak hati nk tanya x taula.. awal2 takmo tanya pulakkan.. kt sini tak pernah cuba lagi.

Nur Izzatie Nadia Binti Subri said...

wahhhhhhhh
macam best.
yeala,korea2 slalu makan mcm ni kan

Chooyaya! said...

kaktini : yer ker? mak seram! harap2 yg makan ni tadek la babi tu. kompidem pasal ada logo hala... phew!

Chooyaya! said...

izzati : nanti terai tau?

Nur Izzatie Nadia Binti Subri said...

ngee~
kat Labuan xda la restoran2 korea ni
huhu

Chooyaya! said...

nur izzatie : nak kaksu kirimkan dari sini tak?

aliaaroslan said...

jihoo sangat control masa makan, tu yang aku pon suka tengok junpyo makan. sangat selera..

jom carik ramen noodle perisa kimchi!

Chooyaya! said...

jihoo sgt2 comel ok? he's coming to malaysia rasanya. cuba check. dia dtg pavilion. ingat nak rogol dia la. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...