Tuesday, December 14, 2010

Guava vs Iguana

Tarikh : Dolu-dolu zaman muda remaja (2005-2006)
Tempat : Kedai D'Mart Balai Felda (bukan balai raya mahupun balai polis)
Pelakon : Yours Truly, Yati & Atin

3 orang anak dara's terkedek-kedek berjalan menuju ke opis, dari Kedai D'Mart sopan ayu berbaju kurung bertudung bawal dibawah panas terik mentari menikmati eskrem sampai pejam-pejam mata. Nikmat sungguh! dulu eskrem la paling nikmat, sekarang ni ko jangan tanya.. Carik pasal??? haha

Yatie : Cuba teka kiter punyer eskrem perisa apa?
I : Bak meh nak rasa sikit... Stoberi !!! (Yati tak suka coklat)
Yatie : Awak punyer eskrem perisa apa Atin?
Atin : Teka la
I : Nampak macam tak familiar pun? Pesal awak beli eskrem tak popular?
Atin : Teka jerk la. *Muka boring
Yatie : Eskrem apa tu kaler hijau. Lime eh?
Atin : Bukan.... Teka lagi
Yati : Perisa sayur?
I : Waklu perisa sayur. Dah. Tak payah nak teka-teka, bagitau jerk la. Bukan dapat hadiah pon!
Atin : Haha. Ok la. Perisa Iguana

Yatie pandang I, I pandang Yatie. Muka pelik, macam nak muntah pon ada.

Yatie : Perisa apa? Awak biar betul..
Atin : Iguana la... Iguana !! Takkan taktau
I : Agak-agak la kot perisa Iguana. Binatang tu kot?
Atin : Iguana la! Jambu Batu!! *kompiden tak agak ok?
Yatie : GUAVA LA NGOK !!! GUAVA !!!!

Pastu semua gelak sampai krem perut, sampai putus urat kentut, sampai semua nanges leleh-leleh air mata. Langsung eskrem cair. Hahahaha...


Guava

Iguana

Beza tu kan Guava dengan Iguana. Seram I fikir macam mana la rasa eskrem Iguana eh? Giler ko??? Blender Iguana sampai hancur, bekukan and jadikkan eskrem. Muntah keluar stokin siap!!

P/s: Yatie.. Kiter tau awak mesti tengah senyum-senyum masa baca ni kan? How I miss the moment when we both single. Giler banyak drama kan? Macam pakwe makwe. Hehe. Kiter rindu awak... Banyak banyak banyak banyak banyak!

Klik sini, sini dan sini untuk kisah drama I dengan Yatie. Beautiful friendship yang we both dah build up dalam masa 4 tahun yang sampai mati pon I takkan lupa.

*Mood emos sempena suka-suka. Bibir cebek-cebek, air mata meleleh sambil lap hingus guna hujung lengan baju kurung macam Wan Maimunah dalam drama swasta TV3.

-EnD-

8 comments:

theblabber. said...

akak ni kelakar lah.

Chooyaya! said...

yerker? akak rasa biasa2 jerk

Liyanaroxx said...

sedap pe askem iguana kak sue..rasa cam magnum! >:D

Anonymous said...

su,bukan yati je senyum2 kat depan skrin comp tapi akak ni ha ketawasengihketawasengih je dari tadi...kak mas yp

yatiyahya said...

bongok! btw, atin manusia paling konfiden i pernah jumpa...send regard to her..:D

Chooyaya! said...

yana : ko nak mampos? hahahahah. muntah oren kaksu membayangkan

kak mas yp : akak sengih sorang2 nanti orang kata akak tak betul mcm mana. haha

yatie : bongok to u too....

^fafau^chipshana said...

haha tercramp skali bile bace post kak su g ni..rase cam kelakar geli2 nak muntah sket hahaha..

Chooyaya! said...

fafau : kelakar seram kan kan kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...