Monday, January 17, 2011

Penari Paling Bizi ( La Sangat )

Lately ni jadual I ketat sungguh ! Pagi pergi kerja, buat-buat bizi dekat meja.. Pastu pukul 12.30pm dah start nak practice menari. Pastu balik kerja, pergi training netball pulak.. Pastu jalan kengkang macam pesakit buasir bunga tahap lapan.

Mana tak aku jalan ngengkang. Dah la gemok. Peha besar kayu balak, tapi cikgu menari suka nak kasik step yang kena banyak duduk. Duduk bukan bersila atau bertimpuh, tapi duduk macam duduk antara dua sujud tu. Selama 4 menet ye sayang-sayag semua. Ni untuk tarian kedua (endang).

Sekarang tolong bayangkan macam mana kaki I nak menampung berat badan I ni? Tidak ke penderaan secara mutlak disitu?

Sakit sangat kaki ni... (Manja tak mengadu sakit kaki banyak-banyak kali? Haha) Naik tangga pon mengengkang jerk. Mesti orang tuduh I kena abuse. Bulsit ! But inilah harga yang I kena bayar untuk jadik penari profesional. Ewah ! Profesional la sangat kan?? Asyik-asyik mintak cikgu menari tukar step pasal tak reti-reti. Lembap nak mapuh!

Gettin' ready ! (Tengs Kak Nira pasal kasik I pakai baju kaler fav ni - Fav la sangat! )

Nanti I akan share eh video yang masa I practice. (But when I get the idea how to reduce the file size from 5mb to 2mb) Kalau tak, kirim salam...

So far, 4 hari practice, 90% tarian pembukaan (Tualang tiga) kitorang dah dapat catch up. Today baru start untuk tarian endang pulak. Ini semua persembahan untuk this coming 28.

Tapi, persoalaannya, kenapa aktiviti pembakaran lemak telah dijalankan secara bertubi-tubi tapi badan I masih tak jadik macam Beyonce ?

-EnD-

2 comments:

d!LLah said...

APA? Beyonce...
elloo..Beyonce pun jeles tgk u tau...(tang ton kulit la) kuikuikui...gahahaha...
body u ok ape...x per x slim sgt pun..janji sihat + gebu..

Chooyaya! said...

eh tak awak tak.. kitr gemok selulit meriah BMI dah masuk kategori obes. kesian kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...