Wednesday, January 12, 2011

TRILOGI CINTA

Nak kasik tau, jangan lupa saksikan drama terbaru keluaran SUHAN Movies yang sekarang ni tengah rancak ditayangkan di TV1 setiap hari Ahad hingga Selasa jam 1o malam. I ada berlakon a few babak dalam drama tu. So, kalau nak tengok lakonan sulong I dekat tv, pelisss jangan miss untuk menonton setiap eposide.

Tamao kasik tau I masuk scene mana.

Ewah !

Tak sangka kan, walaupon gemok, pendek lagi hitam juga mampu menjadik pelakon tv. Eh. I kalau dah mekap, boleh la jugak pegang watak bini number dua tau? Tapi kalau tak mekap, biasa I amek watak tukang gaji jer.

Nak pulak time selekeh serabai, duduk sebelah Poja. Dah. Sah dah aku akan jadik watak tukang gaji paling berjaya. Haha.

Abang Rosyam. Ehem ehem. Harap Mira, Wana & Rish tak bunuh diri.

Masa ni Poja berlakon scene dia mengandun. Eh. Tetiba rindu budak ni... Nak BBM sakarang.. Ooo.. Dia tengah shooting lagi. Murah rezeki ko Poja. Harap lepas ni boleh kasik henbeg Coach pulak kat aku.


Masa ni Norjinah tengah pregnant and Norseha dok tumpang kat rumah dorang. Norseha jahat, dia nak goda Razif. Nak tau kesudahan cerita ni, tengok sampai habes. Ada 40 episode. Masa I sama-sama dengan Poja, Fazurina and crew dekat Ampang ni, I tengok bagus sangat dorang. Semua baik-baik, menjaga solat. *petir! Aida Rahim pon ada. Manis bertudung.

Bila kenal dengan Fazurina and Poja, I rasa tak adil kalau nak judge semua artis mabok, isap rokok, sepsi, kaki clubbing semua pasal both of them is nothing like artis-artis plastik lain yang berlakon drama satu dua tapi mak ai, dah siap pakai BMW sport, buat pembedahan plastik semua.

Dorang berdua ni sama-sama jenis berlakon for living. Nak kasik family hidup senang. Haih. Tidak la jenis tahun baru, pergi Bali pastu pakai bikini and rampas laki orang pulak. Yang spesis tu, memang aku benci giler. Kalau nak kata gossip, eh, memang tak la kan? Apa yang anda baca, is exactly the same dalam real life.

Tamao komen banyak-banyak. Nanti kena saman. But dunia ni kecik. Pusing-pusing sure akan jumpa. Nak pulak I kenal a few people dalam industri ni. Banyak jugak menda yang I dengar, terus mulut terlopong and air liur menitis. JIJIK !

Ok, back to the topic. Kang tak pepasal blog makan-makan merepek meraban ni jadik blog gossip artis tanah air. Harharhar harun!

Anyway! Jangan lupa saksikan TRILOGI CINTA. Memang best. Keluaran SUHAN Movies kot? Ko giler nak kata tak best?


Diadaptasikan daripada kombinasi tiga novel popular Sharifah Abu Salem iaitu novel Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi, Mengangkat plot kisah berlatarkan percintaan di antara orang gaji dengan majikan,

Kisahnya bermula dengan mengambil latar situasi berlaku selepas tamat peperiksaan STPM, Norjinah terpaksa memilih untuk menjadi pembantu rumah Razif kerana tidak tahan selalu dimarahi oleh dileteri oleh bapa tirinya, Pak Badar.

Trilogi Cinta TV1

Perkara itu dicadangkan abangnya, Anuar yang pernah menjadi pembantu peribadi Razif, pemilik Raz Corporation dan juga salah seorang ahli lembaga pengarah Mawar Holdings milik keluarga isterinya.

Trilogi Cinta

Kedatangan Norjinah ke rumah Razif, di saat Razif berdepan dengan masalah rumahtangga apabila isterinya Salmi, meninggalkannya untuk bersama lelaki lain, Amir. Salmi meninggalkan Razif kerana jatuh cinta dengan rakan perniagaannya itu.

Trilogi Cinta TV1

Kerana cinta yang mendalam, Razif sanggup mengambil Salmi semula apabila Salmi dtinggalkan oleh Amir selepas terlibat dengan kemalangan. Salmi dibawa pulang ke rumah dan diberi layanan yang tidak berbeza oleh Razif. Sikap Razif membuatkan Norjinah kagum dan menghormatinya. Razif memaafkan semua kesilapan masa lalu Salmi. Salmi sangat terharu pengorbanan Razif.

Trilogi Cinta

Salmi yang menjadi serba-salah dan kekurangan telah menyarankan Razif berkahwin dengan Norjinah tambahan lagi anak-anaknya Balkis dan Ameera rapat dengan Norjinah. Badrul, adik Salmi amat kecewa dengan perkahwinan mereka kerana telah jatuh cinta dengan Norjinah.

Pak Badar, bapa tiri Norjinah menabur fitnah bahawa mereka berkahwin kerana telah terlanjur. Norseha pula memberontak untuk ke Kuala Lumpur. Hasratnya tercapai dan menetap di rumah Razif dan Norjinah setelah Salmi meninggal dunia. Norseha selalu menggoda Razif dan tidak henti mencari peluang. Norseha didapati mengandung setelah dinodai Shahrul adik bongsu Salmi.

Trilogi Cinta

Kehidupan Norjinah terus dirundum pelbagai sengketa tapi mujur Razif dan ibunya Mak Nab selalunya menyokongnya serta anak-anak Razif memberi kekuatan kepadanya. Lalu bagaimanakah kesuadahannya?

Mampukah Norjinah dan Razif mempertahankan ikatan cinta mereka meskipun pelbagai halangan yang mendatang? Sejauh manakah Razif dan Mak Nab mampu meneruskan usaha membela Norjinah? Untuk itu saksikan Trilogi Cinta mulai 2 Januari 2011, setiap Ahad dan Isnin, jam 10.00 malam di TV1.

Trilogi Cinta

Sinopsis dan gambar cilok dari Pereka Cerita

P/s : Sebenarnya I tadek berlakon pon dalam drama ni. Sajer tipu-tipu ayam. I cuma pergi ke lokasi drama ni jerk. Kebetulan dekat giler dengan rumah. So Poja call and mintak I datang if nak jumpa dia.. Wek wek! Kena tipu...!!! :p Dah. Jom salam. *Pasal dah tipu masa awal-awal tadi. Hehe

-EnD-

10 comments:

theblabber. said...

aku rasa rosyam patut sedar yg dia sekarang patut bawa watak atuk2 dah. haha. lama2 esok orang boring dgn watak stereotype dia.

apapun, poja bagus dalam citer ni (bodek2 pasal dia baca blog ko kan?)..haha

rainbowskittle(fain) said...

kak suu ! tolong kirimkan salam :)

Peminat Katie Holmes said...

saya tak tertipu pun kak su.
kak su mana reti berlakon. kaku nanti. haha. drama yang best pun jadi tak best. (ooppssss).

i love the part.

"Pakai bikini, rampas suami orang"

Dari dia datang mula-mula dalam industri dulu, satu family saya dah banned dia.

Mimy Hamid said...

kommg la...aku dah beria ingat ko berlakon..tak sabar nak tunggu scene ko..sekali...mak tertipu nakkkkkkkkkkkkkkkk

DrNotts said...

kena tengok drama ni online! ada ke online?

aliaaroslan said...

i like poja too.

Anonymous said...

su,akak baru nak mintak autograph...(excited hampa.)kak mas

Chooyaya! said...

kak mas : hahaha. kak mas kena tipu. woot woot !

aliaaroslan : kaksu? tak suka?

drnotts : ada da. tgk la dkt www.tonton.my

mimy : hahahahha. aku nak berlakon? mampos ok?

Chooyaya! said...

PKH : OMG ko pon kaki gossip?? haha

Rainbowskittle : boleh boleh. kirim duit pon amat dialu-alukan

thebalbber : dah jom! kiter keluar dgn poja skali. ko boleh bodek dia secara berdepan.

Reen Tart Nenas said...

la, ingat berlakon betul2. tapi apa pun, cite trilogi cinta nie mmg best. nie kalau tayang kat tv3, harus la meletoppp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...