Wednesday, January 12, 2011

Sependa Dalam Makanan

Nak tau tak, dulu kan? Masa zaman I muda remaja, GF pernah cerita dekat I pasal ada orang yang tak jujur dalam meniaga untuk melariskan jualan dengan cara yang kotor dan jijit. Eh. Jijik maksud I. Jijit tu dah bunyik macam Jit Murad. Hish. Tak baik mempersendakan nama orang. Nak kena babap?

Baiklah, mari sambung.

Its happen dekat Pasar Ibul. Jangan tanya I mana asal nama Pasar Ibul, I memang taktau. I kata nama pasar tu, Pasar Malam Simpang Sungai Tekam Utara. Dekat Pahang sana tu. Setiap petang Selasa pasar malam ni ada and mostly peniaga ramai la yang jual makanan.

Ada satu kedai ni jual Apam Balik. Memang mendapat sambutan yang hangetttttt wa cakap lu bro. Eh. Brother. Baru bunyik rok. Terus imagine Awie jual apam balik dekat pasar malam. Mesti omel, Pakai sleeveless putih, ketiak clean shave, rambut kenteng, badan taf-boroi2 manja, letak towel good morning dekat leher. Eh apa ni. Imagine Awie, tetiba keluar bayangan suami sendiri. Haha.

Kedai apam balik ni memang laku nak mampos. Orang berebut-rebut beli and biasanya memang berator panjang giler. Agak-agak kenapa? Jeng jeng jeng! Saspen kan? Tapi tak la saspen sangat pasal tajok dah kata sependa dalam makanan kan? Yes. Anda memang bijak. Ada sependa dalam bancuhan apam balik dia. So, nak tau tak macam mana rahsia dia terbongkar meletak sependa dalam bancuhan?

Jeng jeng jeng! (Annoying kan nak jeng jeng jeng sampai dua kali)

Nak dijadikan cerita. Jeng jeng jeng! Diam ah! Ada sorang budak ni (cucu GF) nakal nak mampos. Dia main lari-lari and ditakdirkan Allah, budak nakal ni terlanggar tempat bancuhan apam balik ni and terbaliklah bekas apam balik ni and terkeluar la sependa yang dah berbalut dengan bancuhan tepung.

Sependa tu pulak ternyata sependa lama pasal so obvious getah dah kendur sikit. Sependa orang lelaki tau? Pasal getah dia tebal and ada bonggol dekat depan. Koyak sikit, ala-ala roti kirai. Amacam, loya tak?

Kata orang-orang lama, memang ada manusia yang busuk dan buta hatinya menggunakan sependa yang dah biasa pakai, bukan setakat sependa yang dah pernah pakai TETAPI sependa tu mestilah yang berpeluh which is sependa yang dipakai seharian, jangan dibasuh and masukkan terus dalam makanan. Tu la petua untuk mendapatkan hasil masakan yang sedap dan jugak orang ketagih.

Dah. Tak payah tanya. Aku pon dah TERmakan apam balik sependa kirai tu. Haaaikkhhh petui...!!!!


Apam Balik



Sependa yang hurm... Sepsi !


TIPS

1. Untuk wanita, pakai la panty liner untuk kesegaran dan keselesaan yang maksimum. Jangan lupa bawak tissue masuk toilet. Nak eksplen panjang-panjang segan. Guna komen-sens. *Tetiba serius.

2. Gunakan pencuci khas untuk mencuci ehem-ehem. Tapi elok di asingkan dengan pencuci muka lebih-lebih lagi kalau berkongsi toilet dengan adik/abang lelaki. Dikhuatiri takot ada yang tersalah guna, disangka pencuci muka, rupanya pencuci lain. Tu pon bila muka dah rasa berangin semacam baru nak baca label. Skali nah kau ! Simply Delicate by AVON.

Note 1 : Tetiba nak kasik extra tip. Haha. Bunyik macam segan. Tapi nak share jugak. Tak kira
Note 2 : Tip Number 2 ditujukan khas untuk TheBlabber. Dengan kata-kata, sebelum nak cuci muka, baca label dulu. Supaya tragedi bangang tidak berulang lagi. Haha. Superbly stoooopid !

-EnD-

9 comments:

rainbowskittle(fain) said...

bertambah sedaaap la apam tu rasa sependa hehehe

Chooyaya! said...

tu la penyedap dia. kalau nak lg sedap, guna sependa pempuan yg pakai 2 hari tak basuh. eh muntah la imejin menda2 mcm ni. haha

DrNotts said...

sungguh ke? ingatkan kisah ni kat kedai mapley je yang selalu berlaku. hmmm, lepas ni buat apam balik sendiri!

Didi Nadhirah said...

huhu aiyokk..apam tebal ke apam nipis kak su

d!LLah said...

kat kg i 'dia' ltk dlm periuk yg nak masak nasi lemak u...hebatkan...patutla ramai je kedai dia padahal tawar je rs kat tekak i...

theblabber. said...

habis bila dah kantoi dia letak spenda burok, apa pakcik tu buat? sila buat part 2!!! ramai peminat menanti kesudahan cerita ini.

Peminat Katie Holmes said...

Nak siasat pakcik apam area rumah saya la.

Chooyaya! said...

drnotts : eh eh, ni kisah benar ni. mmg wujud. kadang2 orang guna jugak daki dr kuku untuk buat pelaris. mmg kotor kan?

didi nadhirah : apam nipis ada, tebal pon ada. hebak kan?

dillah : mmg biadap! anyway, meh tepuk sikit. kiter sama2 dah termakan mnda 'best'

theblabber : owh, nantikan kemunculan part 2 (kalo merajin)

PKH : buat2 terlanggar tau? tp kalau tadek sependa, terus lari pecut.

Cik Nadia Bayu said...

perghh. terbaekkkkk. syabas diucapkan kepada kak su kerana termakan apam spenda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...