Tuesday, February 8, 2011

Bakar Line

Pavlova dekat Delicious

I kasik gambar makanan dulu sebagai bahan untuk bakar line weng weng weeenggg *aksi mat rempit pulas minyak motor sambil bahu senget sebelah, sebelum I update yang panjang-panjang aktiviti I masa cuti chinese new year yang I lose 3kg a week before after nak mampos diet for three weeks and selamba naik 4kg within 6 days tak kerja.

How nice is that?

Ni semua salah GF la. Asyik suruh I makan.... (Ko mati nak mengaku salah diri sendiri kerana mokmok?)

Dah alang-alang gemok kan? So, baru kejap tadi, I dengan gembiranya makan full fat of dinner and pavlova as desert (makan soram-soram) sebagai tanda protes dengan diri sendiri. Hambek obat. But macam biasa, lepas makan semua tu menyesal. Sekarang ni tengah nanges teresak-esak lalu menyapu airmata dengan hujung baju kurung kedah disofa. Eh tak. kerusi rotan. Kasik nampak effect drama melayu lakonan Wan Maimunah.

**Tetiba pakai baju kurung kedah malam-malam buta dah nak tido. Motip?

Oklah sayam-sayam semua... Good nite. Otak I ada sedikit tepu selepas bercuti selama 6 hari. Ni baru cuti 6 hari, mekalau cuti bersalin 3 bulan, masuk-masuk kerja terus hilang ingatan. Buat-buat lupa diri, tarik-tarik tudung, depan mamat yang kacak-kacak sahaja. Kalau boleh pengsan skali.

Baiklah. Dah terlalu merepek disini.

Inilah akibat dari makan berlebihan.

-EnD-

P/s: Masuk bilik tetamu kejap. Baiki selimut dia. Usap kepala dia. Cium pipi dia. Hurm... Bahagianya rasa.... Sayang mak... :)

5 comments:

afni+hafiz=dani said...

ahh tempted nye tgk pavlova ni!

ladyadreena said...

ai kak..
sy silent reader ur blog..
xde entri terbaru ke?
punya la sy pulun bc dr first entry akak,akhirnya berjaya abeskan sume entry semlam..~

sy jumpa blog akak sebab gugel checklist kawen. sy amik buat rujukan yea kak..~

Chooyaya! said...

afni : kan????? ada rasa macam nak makan lapan tak?

ladyadreena : mak... baca pulun? hahahah. tak pening mata ke?

ladyadreena said...

x pening pon..
eksaited nak abeskan lg ada la..
siap opismate tye kenal ke ngan dia ni yg khusyuk sgt ko follow..
ngeh3...~

Chooyaya! said...

serius? seronok la rasa bila ada yang eksaited.. kikiki. kemslm la kt opismet eh? kat ladyadreena sekali. bila eh awak nak tawen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...