Thursday, February 17, 2011

My very down to earth Caesar Salad. Ewah !

I kan konon berazam yang malam ni taknak makan langsung. Skali balik dari kerja, Saz kata... 'Sayang, I belikan U Choc Brownies dekat Secret recipe tadi'. Wah. Baiknya sayang! Sangat membantu ok? Meh peluk meh ! Lantas berkejar-kejaran masuk bilik. Eh tak. Tipu.

Konon semangat kental la kan? I tahan jer nafsu ni. Bukak peti ais ada la lapan puluh kali kot? Saja nak check kondisen kek tu tadi macam mana. Keras kejung jek dia. Sian dia, mesti sejuk kat dalam tu. So, apa kata kalau kiter kasik dia panas sikit? Mana tau kalau dia duduk dalam peti ais lama-lama dia akan demam kan? *Sangat bongok.

And lepas jer coating brownies tu dah cair kerana dipanaskan dalam microwave, kirim salam la nak tengok jer kan? Selamat. But 2 sudu jerk. Masih mampu lagi rupanya menahan nafsu. Im proud of U bebeh! Syabas betha !!!

BUT

Jangan nak impressed awal-awal. Dekat pukul 11 tadi, tetiba teringin nak makan Caesar Salad. Since bahan-bahan semua dah ada, I just basuh daun roman lettuce tu, put some instant caesar salad dressing from lady's choice and a dash of blackpepper. Egg and some anchovies on top and there U are, my very down to earth home made Caesar Salad version pemalas.


Lagi la merendah diri apabila roti yang dibakar menjadik rentung. Ada rasa arang sikit-sikit but suami kata sedap. Well, berani dia kata tak sedap? Haha. Kasik encourage sikit kat I ni untuk membuatkan dia Caesar Salad setiap hari. Hasilnya, dia lose weight sebanyak 3 kg within 3 week. Bagus kan? Tapi antara tahan atau tak jerk la nak makan salad tiap-tiap malam.


Tu pasal bila makan salad ni, rasa macam bersahabat baik dengan kambing jerk. Oh, yang gambar salad dekat atas ni, bukan yang I makan malam ni punyer. Ni masa mula-mula buat dulu. I letak jugak cheese selain dari telur, roti bakar and anchovies. Kadang-kadang I letak grill chicken yang I buat sendiri supaya Sazli tak jemu.

Mudah kan? lebih kurang je rasa dengan mana-mana Caesar Salad yang dekat Restoran mahal. Cuma bezanya, of coz depa tak letak roti rentung kan? Har har har harun!

-EnD-

1 comment:

Yuyu Johanna said...

kak choyaya..
sy pun suke mkn!hehe.tp nape sy kecik cam budak sekolah je.wah!sadis.

btw,nice to meet you sis.

(cik yuyu johanna kawan kpd your cousin,yuyu syuhada.<-tetibe nk menyelit jugak.hehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...