Tuesday, April 26, 2011

Topek, Intan & Faiz - mereka sama sahaja

Sebenarnya kan, ada macam-macam cerita lawak yang berlaku sepanjang perjalanan kami dari KL ke Bukit Rokan ke Tanjung Leman masa Treasure Hunt haritu yang I can't put into words. Maklumlah, SPM juga BM mendapat 5, nanti aku tulis, aku gelak sorang-sorang. Tidakkah itu tidak seronok? (eh?)

Btw, motto team kami yang Faiz reka haritu berbunyi begini. 'Faktor kemenangan ialah bodoh. Dan bodoh ialah.......????? INTAN !' Hahaha. Kejam kan Faiz? Kesian I tengok Intan kena buli. Tapi Intan jenis redha jer tau? Tidak la pulak dia nak membela diri dia ke apa.. I pun kesian-kesian ayam tengok Intan dibuli dek jejantan dalam team. Haha. Kesian tapi gelak jugak. Nampak sangat kesian gitu-gitu jerk.

Ada satu soalan tu bunyi dia macam ni,'Juara yang hampir lemas'. Errrr.. Semua orang blur taktau nak jawab apa. So Intan pon kasik la cadangan. 'Tu ada kedai Superman (kedai jual beskal) tu, mana tau tu jawapan dia...Cuba la....'. Pastu Faiz terus cakap, 'Eh takder takder... Mana ada kena. Dah dah.. Salah..' Hahaha. Langsung tak bagi Intan explen tau? Kesian Intan. Dah la jawapan tu memang betul.

Intan bagi 2 jawapan betul yang tidak diendahkan masa Treasure Hunt tu. Ini semua salah Faiz dengan Abang Reen. Kalau ikut cakap Intan, kiter dah menang dah tempat pertama (instead of 2nd place) lantas dapat ticket free ke Jakarta. Tidakkah itu merugikan team Faiz??? Ni semua ko punyer pasal !

Faiz gigih kan muka untuk cuba paham macam mana nak baca tulips (peta)? Haha. Dari sebelum Treasure Hunt mula pun Faiz tak habes-habes nak salahkan Intan. Dia kata, kalau team kami kalah, Intan la punca kekalahan. Hahahaha. At least Intan contribute jugak jawapan. Dari Faiz, langsung takder. Tukang berangan, tukang gelak jerk dalam kereta.

Kitorang sebenarnya deal dengan group lagi satu ni. Group Yan, Abang Ali, Amar dengan Sarah. untuk gerak dan carik jawapan yang sama. Yang kelakarnya.. Masa ni ada satu team yang kitorang tak deal pon nak carik jawapan sama-sama dok seboookkkk macam lalat ikut kami dari mula lagi.. Tiba-tiba belakang kereta kitorang, ada satu myvi kelabu ikut.

Dorang dah bising-bising.. Pesal group si Topek ni ikut ni? Ala.... sebok jerk ! Lekas Faiz, bawak laju-laju. Jangan kasik Topek kejar.. Last-last kereta Topek kitorang dah tak nampak, tup-tup masa dekat Station Petronas, Topek tetiba datang kat Faiz, pastu dia kata... 'Wei wei, soalan number satu tu, jawapan dia Dr. Hair !

Kitorang dah gelak-gelak dah dekat belakang bila Faiz berusaha berlakon konon tau jawapan tu. Bila Topek blah jerk, laju-laju salin jawapan dia. Hahahaha. Sian Topek. Masa tu, dia still mengekor kami dari belakang. Sampai la dekat jalan yang straight, Topek dah hilang. Fuh lega!

Skali, bila dah dekat nak sampai dekat Tanjung Leman (selepas 350 km journey) Masa kami tengah diskus jawapan, Jeng jeng jeng! Topek tetiba datang! Hahahaha. Tiba-tiba nak tiru jawapan kitorang... Nak marah ada, nak gelak pon ada.. Hahaha. Bayangkan la, jauh giler kitorang tinggal dia, tetiba jerk bila race dah nak habes, dia ada.. Hahahahahhaha.

Masa tu Intan yang tulis jawapan. Topek asyik-asyik duduk belakang Intan. Last-last I mintak kertas jawapan dari Intan, pastu I kata 'wei, mana aci tiru ...!!' Pastu Topek kata, 'Boleh la.. aku dah deal dengan team nko tadi..' 'Ah! Takder takder! Ko ni datang dari mana ntah...' I kata macam tu, tapi dalam hati memang nak gelak.

Nak gelak pasal Topek ni muka dah la kesian nak mampos, pastu boleh tu dia kejar kitorang yang bawak laju nak mampos ni. Dah la pakai baju tuck in tak agak-agak. Tuck in yang betul-betul tuck in tau? Takder lose langsung. Boleh bayangkan tak macam mana? Macam budak darjah satu. Ha. Omel. **mati la I kalau tetiba Topek baca blog ni.

Yan amek gambar ni, tajuk 'Tragedi Tanjung Leman, yang kanan sekali' Tu la Topek. Yang paling kanan. Sumpah I gelak sampai tears tengok gambar ni each time. Tak malu jerk Topek dengan kertas jawapan, duduk skali dengan kitorang. Hek eleh. Dah la tu, bila Abang Ali bagi 3 jawapan, dia boleh argue..'Betul ker ni?' Hek elleh lu bro! Dah la tak contribute apapa, pastu bila orang dah kasik jawapan nak argue pulak. Perhatikan Abang Ali *yang minum air oren tu, sambil minum, sambil mat usha Topek kot-kot dia salin jawapan kitorang lebih-lebih. Haha.

Tak cukup setakat tu drama si Topek ni. Skali masa lagi lebih kurang 3km nak sampai Tanjung Leman, lepas kitorang dah gerak and meninggalkan Topek dan team termanggu-manggu, Si Topek call Abang Reen tanya ada terambil kunci kereta dia tak. Dah. Rupa-rupanya ada dekat Abang Ali (kereta lagi satu) Tak pasal-pasal jer dorang kena patah balik hantar kunci kereta tu kat dia.

Kata Abang Ali, masa tu, team dia yang pempuan lagi dua orang tu dah masam jerk muka. Mesti dia fikir kitorang nak sabotaj team dia pasal amek kunci kereta dia. Padahal Abang Ali terambil. Mungkin Topek menyangka mereka masih ada peluang nak menang walaupun banyak soalan tidak dijawab. Haha. Topek Topek. Ko memang kartun la..


Last but not least, Faiz sebok-sebok nak kata Intan punca kekalahan pasal bodoh, tapi ternyata Faiz pon lebih kurang jer bila dalam FB, Yan tag gambar ni.

    • Faiz Rashid kah kah kah.. gambar ni yg aku tunggu2... faiz wilcha layan dangdut gua xkisah, yg penting kimono tu aku berjaya pakai.. hahahah
      Yesterday at 2:29pm ·
    • Suraya Sulatin itu bukan kimono. tu pyjama. hahahah
      Yesterday at 2:47pm ·
    • Faiz Rashid ha ah pyjama, bodoh jgk aku, tp takpe, bodoh adalah faktor kemenangan.. hahahha
      Yesterday at 2:48pm ·
    • Suraya Sulatin dan bodoh ialah???
      Yesterday at 2:55pm ·
    • Faiz Rashid Intan!!!! wakakakakakka
      Yesterday at 2:57pm ·
    • Intan Dayana woitttttttttttttttttttt ni yg haku tak suka ni dalam diam kutuk aku..faiz siap ko
      Yesterday at 2:59pm ·
    • Faiz Rashid apa plak kutuk, aku puji ko sbb ko adalah faktor kemenangan kita, takkn nk puji topek kot.. haha
      Yesterday at 3:04pm ·
    • Intan Dayana hahahhaha..tak baik kot..udah2 la tu dengki ngn topek..treasure hunt pun dah abis..
      Yesterday at 3:10pm ·
    • Faiz Rashid ek elah intan, tiba2 je nk backup topek, drop dari team baru tau.. g lah geng topek tahun dpn.. hahahah
      Yesterday at 5:22pm ·
**Sampai sekarang tak berjaya-jaya jugak nak print screen. Ah mampos ah. I copy paste jer dari FB. Haha

Pyjama dikatanya Kimono. Hahaha. Ko pon sama jerk dengan Intan. Dah. I dah tau. Sebenarnya faktor kami mendapat tempat kedua dan bukan juara ternyata bukan Intan, tetapi Faiz jugak. Membuli orang jer kerjanya. Hahaha. Sian Intan.

-EnD-

5 comments:

Anna said...

ntah faiz tu suka nak dengki n buli intan..apa ntah yang dia sakit hati kat intan sampai nama Mie di tukar ROKIB. Asal intan bagi jawapan jer mesti ada objection, siap cakap Arrrggghh apasal pulak..arghh takder takder..geramnyer tapi intan senyap jer..nak nangis pun ada..kenapa eh? kenapa kak su..tolong intan...

wana said...

Tapikkkkk tu bkn pyjama jugak. Ok bye!

Chooyaya! said...

anna :pergi mintak tolong dkt abang angkat intan (topek) haha

nayang : ha ah yang!!! ni nama dia apa eh? hahahah

wana said...

Walaupun aku dh btau masa kt setia alam smlm tapik nk gak announce kt sini. Itu adalah BATHROBE. Ok bye.

Chooyaya! said...

yer nayang... sabar sabar... nanti i reveal la kebudusan i. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...