Monday, May 30, 2011

Kundasang yang teruja

Ini ialah entry teasing. Kalau bahasa melayu kiter panggil entry acah-acah. Ke? Haha. Eh bukan. Ini kalau dalam rumah tangga di panggil fore-play. Haha. (gelak lagi, macam takder modal nak borak kan?)

Baiklah. Taktau kenapa entry malam ini berbau gatal sedikit. Harap semua dapat maafkan saya :D

Entry acah-acah ini adalah kesinambungan dari aktiviti cuti-cuti yang berlangsung pada 22-25 Mei haritu. Nanti la I cerita yang complete bila-bila masa mengizinkan. Maklumlah, sekarang ni I bizi menyelamatkan dunia. Takkan la taktau jugak dari dulu sampai sekarang I kerja part time sebagai ultraman di masa lapang?

Keluar balcony nampak pemandangan ini dari banglo yang kitorang duduk dekat Kundasang. Sejuk & nyaman jerk...Sejuk sampai teruja la pendek kata.

Itu pasal la breakfast dan pergi pasar jual sayur dan bunga di Kundasang ni tanpa mandi. Dah kata teruja kan?

Kundasang ialah a must go place kalau korang bercuti ke Kota Kinabalu. Tak jauh pun dari KK. About sejam la lebih kurang. Tempat yang sangat tenang. Nampak je Gunung Kinabalu dari sini. Orang-orang dekat sini pon semua helpful dan peramah.

Ewah. Statement macam I ni pelancong luar negara pulak.

Haha.

Jadikla.. Bercuti dekat Sabah pon best jugak. Walaupun dah pergi 4 kali, tetapi tetap rasa eksaited. Jakun setiap kali tetap sama. Sian. Jarang nak kapalterbang barangkali.

-EnD-

8 comments:

Dayu said...

sue
aksik review baik punya tau
nak gi sana bulan 7 ni
mana nak sewa keta
makan semua..
details okay...

*tau request je aku ni

Anonymous said...

miamor, ko ni saje je kan..crite sekerat-kerat..potong stim je..ekkekeke....

Nasriq said...

tdo dekat mana ni? pine resort ke?

ktini said...

lamanya teasing :p
cpt sket update!!

wana said...

Busuk gile nmpoknye gmbo tu. Hahahah.
*Mampos nk komen keji2 sbb u x call I kul 11 smlm. I plak nk majuk 8jam. Bye!

Chooyaya! said...

dayu : kejap dayu kejap... tgh bizi la malam ni. esok kiter janji kiter apdet eh eh eh? nanti kiter kasik tmpt yg murah, kereta sewa murah, hotel murah... ok ok?

syira : miamor! tukar la nama tu. apa guna nama cik anon?

nasriq : tido dkt bunglow TM

Ktini : bizi ya ama menyelamatkan dunia ni kak tini.. sikijap eh?

wana : dah la nayang. u teket dah beli baru sound gua. putus la mcm ini !

Anonymous said...

Salam, saya pun plan nak gi Sabah first time ngan family, boleh share tempat2 menarik yang wajib di lawati semasa dekat sana

Chooyaya! said...

boleh boleh... kejap eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...