Tuesday, June 7, 2011

Drama di Kampung

Hari Sabtu haritu, I balik kampung secara solo. Secara solo disini ialah membalik kampung dengan menaiki bas secara berseorangan sahaja. Sazli ada kursus over weekend. Padan muka Kesian dia.. Tak dapat nak ikut balik kampung sama.

I memang kena balik minggu ni, or else, kena balik lagi 2 minggu pulak. Bizi manjang. Tak habes-habes dengan aktiviti sukan. Kalau menang takper jugak. Ni semua kalah jerk pon. Tapi, mampos la. Janji ada semangat kesukanan. Kan?

Esok, sampai la Sabtu I akan berada di Seremban pulak. Kali ni harapan agak cerah la untuk menang. I join Felda-HQ untuk kesukan SUFMA. Sukan untuk kakitangan Syarikat I bekerja seluruh Malaysia. Jadiknya, terimalah hidung kembang ini sebagai tanda berbangga mewakili HQ ke sukan tersebut (OO) Jyeah!

Tujuan I menulis entry pada malam ini ialah untuk berkongsi gambar adik-beradik bersama GF dan cucu'snya.. Tapi terbagi intro panjang lebar pulak. Maklumlah, kadang-kadang juga I boleh mentukar menjadi peramah jugak pon... **baca style eric leong

Mak, orang suruh buat flying kiss, bukan muka omel. Hishk. Sian kat Kaklong, muncung habes dah mulut dia. Tu yang depan sekali tu, musti kasik flying kiss senget untuk memberi efek kurus dan berdagu runcing. Ha. Tu yang mana tembun2 macam I tu, nak tiru la tu gaya flying kiss senget ni kan kan? Ko ingat senang nak buat efek muka flying kiss sambil mentahan kentut?

Yang depan skali pakai baju kurung pegang iphone hijau tu paling tak menahan bagi pose. Si Kaseh dah separa bogel. Panas sangat dekat kampung ni. Maklumlah. Aircond takder. Kiter memang tak biasa panas-panas macam ni. *petirrrrrr

Oh, ni yang kitorang berbaju kurung bagai di tengah hari rembang ni kerana ada kenduri kawen dekat depan rumah. Seronok jugak cuci mata tengok kawan-kawan sekolah yang dah lebih 10 tahun tak jumpa membesar dengan kacaknya membuat kerja ditempat kenduri lantas nampak sepsi mengacau gulai dan memasak nasik.

Terus tegur, bertukar FB dan menggelupur tukar profile picture yang paling cantik.

Dasar !!!!

-EnD-

3 comments:

Anonymous said...

su, mak su tu nampak comel je buat pose topang dagu camtu..wiwit......kakmasyp

Chooyaya! said...

ni kalo dia baca ni, sure perasan habes! hahaha

Mimy Hamid said...

baju ko corak lawa la..mana beli..nak copy cat lol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...