Tuesday, September 27, 2011

Surat Untuk Emak - Part I


Isnin 5 Feb 2006

10.01 am


Assalamualaikum…

Mak, terima kasih sebab jaga not masa not sakit haritu. Sian mak, kena tido dekat lantai, not plak sedap2 tido atas katil.. sedih tgk mak tido kat lantai. Tapi mak tido berdengkur la.. hish!


Mak.. not doakan mak murah rezeki yer? Mak ada dekat KL, not dapat makan sedap2.. banyak duit mak habis kan? Belikan not baju, belanja makan, belikan sushi… sian mak… tu pasal not sayang mak…


Mak.. ingat tak kiter tgk citer Kabil Kuhsry Kabil Igam. Mak senyap jerk masa dalam panggung wayang. Not ingatkan mak tak suka tgk movie, rupanya mak tengah nangis. Hehe.. nanti kalau mak datang lagi, kiter tgk movie lagi ye? Kalau mak tinggal lama sikit, boleh kiter tgk citer Mukhsin. Mak nak tgk cerita tu kan?


Seronok bila mak ada dekat sini. Rasa happy jerk.. dapat jalan2 dengan mak. Sebenarnya badan not pon tak berapa sihat lagi, tp mak punya pasal, not tak kisah..


Mak, sedap tak roti sardine tu? Kalau sedap, lain kali kiter makan lagi yer?


Sekarang mesti rumah sangat bersepah kan? Sian mak.. mak jangan la kerja kuat2 sgt. Nanti mak sakit.. kalau mak sakit, not susah hati… not nak mak sentiasa sihat. Dapat kemas umah bersih2, dapat sembahyang selalu.


Not tak basuh pon kain sembahyang mak. Taknak basuh, pasal ada bau mak, kalau not rindu mak, not peluk kain sembahyang tu.. mak punya spenda pon ada dekat umah. Not simpan. Not tak boleh pakai, pasal spenda mak size besar… hehe..


Mak, insyaAllah nanti hujung minggu not balik pahang lagi yer? Nak jumpa mak.. nak tido dengan mak… nak makan yg mak masak, pasal masakan mak yg paling sedapppppp dalam dunia…


Bestnya kalau mak tinggal sekali dengan not.. tiap2 hari dapat tgk mak.. nanti not tak payah nak nangis macam sekarang nih.. dr malam td nangis pasal sedih mak dah tinggalkan not sorang2 dekat KL nih… mak janji yer, lain kali mak datang lagi…


Mak, not nak bgtau kat mak satu rahsia… NOT PALING SAYANG MAK DALAM DUNIA NI.. mak ingat ni tau? Tak dapat not bayangkan macam mana hidup not kalau mak takder dekat not… I love u so much..!!


Oklah, not nak sambung buat kerja.. terima kasih lagi sekali sebab mak jaga not aritu.. mak jgn kerja kuat2 sgt yer? Slow2 jerk… not doakan mak sentiasa sihat.. mak pon doakan not cepat jumpa jodoh yer? Mak nak tgk not kawen kan? Ha…


Ok mak.. I love u so much! Mak tetap mak yg paling best skali dalam dunia ni.. ok? Jaga diri baik-baik.. I miss u! :-*


p/s : kirim salam pada ayah, aiman & sasha


  • Surat untuk mak yang I tulis masa baru keluar dari hospistal masa kena denggi tahun 2006
  • Masa tu arwah ayah ada lagi :(
-EnD-

3 comments:

Naddy said...

=)

ynadona said...

kaksu kenape ni..sedih la...tau..

Chooyaya! said...

Naddy : :) :)
yna : sajer... rindu kat budak momot tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...