Friday, October 7, 2011

Mangkok yang boleh dimakan oi !!

Assalamualaikum.... Selamat hari Jumaat semua! Kepada yang lelaki-lelaki diucapkan selamat menunaikan Solat Jumaat dan kepada gegirl-gegirl semua yang masih taktau mana nak makan tengah hari ni, meh I nak kasik cadangan.

Menu ni paling terbaik jugak kepada sesaper yang diet-diet ayam konon-konon taknak makan nasik pasal diet.. Memang sesuai sangat lah pendek kata. Tetapi makan sebijik dah la eh? Jangan pulak korang belasah sampai 5 ketul, semua jenis soup nak rasa. Minum dengan air sijuk jer. Jangan minum dengan air manis.

Sekarang ni kalau nak diet, kiter kena kurangkan pengambilan carbs and sugar kan?

Dah. Ni nak kasik cadangan nak makan kat maner ker atau nak kasik ceramah pasal diet ni? Heh! Dasar!

Kalau ikutkan menda ni masih konten carbs dalam ni, tapi demi menjaga hati konon-konon carbs dalam nasik yang terpaling jahat, maka dibenarkan menutup sebelah mata. Roti pon boleh!

Mempersembahkan. Jeng jeng jeng!!!!

A variety of soup dekat Express Soup. Ada pumpkin soup, brocoli soup, mushroom soup, clam chowder soup. Ni rupa selepas di musnahkan oleh resaksa gorgon.


Yang ni masa tengah molek. I pilih clam chowder selepas berperang dengan perasaan sendiri taktau nak pilih yang mana satu. Clam chowder terpengaruh selepas tengok cerita Top Chef dekat Hallmark. Tengok? Betapa kuat pengaruh TV kepada remaja. Tapi masalahnye remaja ker engkau?

Rasa dia bagi I yang kuat masin ni macam a bit tawar. Tapi ada Blackpepper and salt, so boleh adjust sendiri kiter nak rasa yang macam mana. Tu dalam plastik Watson tu ada pencukur dengan lotion baby johnson kaler pink. Wah! tetiba peramah nak kasik tau semua menda. Haha.

Sara Tajima! Nanges Hana Tajima tengok gambar ni. Mati la. Haha.


I pergi dekat Wangsa Walk. So, sesaper yang duduk/kerja dekat area sini boleh la singgah sini tengah hari nanti. Dijamin jakun. Sebab, mana nak jakun sebab mangkok dia boleh makan woh!

Kalau nak tau branch lain, pergi carik sendirik. Jangan nak jadik pemalas sangat. Wah. Tetiba garang. Haha.

Selamat menjamu selera!

-EnD-

4 comments:

Niza said...

bukan plastick watson la sue... tu plastick guardian.. ;-)

Chooyaya! said...

Ha Ah! Hehehe. nampak sangat tak berapa suka guardian.

Anonymous said...

Maksu..smlm kan Yash pegi Mines..pastu nampak la iklan Express Soup time naik escalator..Pastu Apai kata, Eh! nila yg Maksu makan tu..pastu lps dgr tu, Yash pegang la tangan Apai..dgn harapan, Apai ajak makan kat situ..huh! haraaaaaammm..dia buat2 xpaham je..cis!

Chooyaya! said...

Kejam betul la Apai ni... Lain kali jerit kat telinga dia or macam biasa la Yash cakap jer mcm ni. 'Awak ni tak paham ke atau buat-buat bodoh?'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...