Thursday, October 6, 2011

Cik Siti Hamira

Mira is away for 6 months untuk kursus orang kerajaan. Apa entah nama kursus dia tu. Tak ambik perhatian pulak masa Mira bagitau, yang pastinya kata Mira kalau dia tak pergi kursus tu, dia tak boleh naik pangkat.

Mata duitan betul Mira ni - Apa kena mengena? Haha.

6 bulan kursus? Ishk. Memang tapaham. Just now Mira ada send gambar dekat BBM, kesian sungguh kelihatannya. Mata lebam, dahi bertampal serta hitam jugak. Dia kata dia kurus dan masih single. Masih single boleh dipercayai. Yang kurus tu, hurm.... Mungkin boleh difikirkan.

Katanya baru keluar hutan. Pastu dia kata, setakat ni dia ada dekat Malaysia lagi. *phew. Ingatkan Mira pergi berperang dekat sempadan Malaysia.

Tak sampai seminggu pun Mira pergi. Tapi rasa macam something missing jer..

Walaupun Mira ni selalu je buat I semput especially bila ada menda yang relate to 'time' and promise, but bila dia away macam ni, sunyi pulak rasa... :( Dah aku nak berjiwa kacau, drama sebabak dengan saper ni??? Mira, sila bertanggungjawab!

Ni masa dekat The Apartment. Masa Mira paksa I bawak tepung 8 kampit yang dia beli dekat Cold Storage. Mak dia pesan suruh beli. Apa entah mak dia nak buat sampai 8 kampit tepung. Dah elok-elok I pakai baju ala-ala cinderella sekali kena bawak tepung banyak-banyak . Potong jer. Berat tahu tak?

A minute before masuk panggung nak tengok cerita Johny English bila Mira sneak in Mc Donald dalam beg lepas tu makan sorang-sorang langsung tak pelawa. Tau-tau sendaw bau ayam jer. Biadap kan?

Iftar dekat Ben's KLCC bila Mira janji nak bukak puasa sama tapi dia hanya datang pukul 9.30 malam. Bilamana I sampai KLCC at 7.00pm. Mira kata dia lambat pasal balik rumah salin baju lepas tu bawak mak dia pergi Giant beli benang. Boleh? Sempat balik rumah tu yang tak tahan.

Mira...!!! Jangan baring dekat tilam Maksu!!!!! Mira : Dah terlambat Maksu. Haha.

I memang macam ni. Kalau I dah kemas katil tegang-tegang, memang I tak kasik saper-saper pon sentuh. Rumet I pon suka tau nak duduk-duduk atas katil. Bila I nampak, I kasik dia jelingan maut, terus dia duduk atas lantai jer. Hahaha. Derhaka tu namanya.

Kalau mood I rajin, I akan kemas katil sebelum pergi kerja. Saz masuk kerja lambat sikit dari I. Time dia wee-wee, cepat-cepat I kemas katil. Lepas tu, jangan harap dia dapat tidur atas katil dah. Pastu mula la Saz buat muka kesian, ambik bantal, baring atas lantai. Wek wek! Tak rasa bersalah pon :p

Hurm.... Apa yang akan jadik pada Mira selepas 6 bulan? Nanti kita sama-sama saksikan. For God sake, 6 month is way too long!!! Tssssk Tsssk... Harap-harap we both panjang umur supaya dapat jumpa lagi.

Maksu bet, kiter akan berbaik-baik sesama sendiri selama 4 jam je. Lepas tu macam biasa, gaduh balik. Haha.

Syukur Ya Allah kerana bagi I suami yang bukan sekadar suami, tetapi juga kawan rapat. Syukur Ya Allah kerana bagi kawan-kawan yang baik hati, yang menyenangkan... Wana, Mira, Ema, Shikin, Aliah, Apai, Apis, Nor, Kid, Hani... Too many to mention and U know who U are. WakDan & DanDan forever in my heart<3

Eh. Ni entry jiwa kacau ke apa ni? Haha. Okbye.

-EnD-

11 comments:

Lenny said...

alololo. cian dier.. mesti tgh mandom nieh... takper2.. i paham.. i slalu camtuh gak..:D

Chooyaya! said...

mandom2 ayam jer... jiwa kacau macam ni la. disaspek nak periyet ni.

wana said...

Hoi nak anak sedare la! Ok bye.

Chooyaya! said...

nak jugak wana! lekas kawen wana!!!!

wana said...

Ok! ;) *mode:gatal.

Chooyaya! said...

ok. meh dtg ampang. hikhik. sini ada ramai calon. yang kurus tinggi... semua ada... hehe

wana said...

Eh tp ko x kurus pun. Eh? Ok bye :P
Love u nayang!!!

Chooyaya! said...

nayang.... sah2 la i keluar dari calon2 tu. u sengaja buat bodoh ker apa ni? hehe

Anonymous said...

fine maksu nama Yash xde..fine..baru Yash tau skrg..

Chooyaya! said...

eh yash! yg nama apai tu apa? tu kira package la kot??

Yashie Love said...

tak kire la! skrg xde tulis nama Yash..dah la arini anniversary kitorg (xde kene mengena) haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...