Monday, October 10, 2011

Untuk Yash & Apai. Sebagai tanda kasih sayang kiter. Cey!

Yash kan? Dia kata nama dia takder dalam senarai kesayangan I dalam entry ni. Maka dengan itu, I buat satu entry khas untuk Yash sempena dengan 1 year wedding anniversary Yash and Apai pada 10.10.2011 l (hari ni).

Terima kasih pada Yash sebab tapaukan Pavlova perasa air katira tu. Kata Yash, rumah dia takder esen vanilla, so dia sub dengan rose esen. Tu yang Pavlova dia rasa air katira. Pastu jugak, Yash tambah cream cheese dalam topping cream Pavlova tu. Kretif kan Yash? Dia sepatutnya masuk Masterchef Malaysia jer.

Kata Apai, lepas makan Pavlova Yash, semua orang masuk toilet. Jahat kan Apai? Tapi memang betul Yash, harini 3 kali Maksu masuk toilet. Kalau benar la bagai dikata, terima kasih pada Yash sebab bagi maksu berak. Maksu kan ada masalah penghadaman kebelakangan ni?

Tapi Yash, sumpah Pavlova tu memang sedap! Menyesal semalam tak ambik gambar. Kalau tak, boleh Maksu letak kat entry ni jugak sebagai tanda terima kasih :D

Setahun yang lepas masa kiter semua pergi wedding Yash dengan Apai. Tapi masa ni bukan 10.10.10. Masa ni a few month after. Yash buat kenduri lambat sikit. Dia nikah dulu. Masa tu, dalam perut Yash dah ada Farrel. Farel pon besanding sama-sama dengan Mommy & Daddy dia. Lucky boy! Semua kawan-kawan Mommy & Daddy nampak gembira dalam gambar ni... Wah, tetiba ayat aku macam buku teks.
Farrel is a premature-baby. Masa dia lahir,dia tecit sangat! Sekarang dia dah 3 bulan. Babat dah keluar ikut pinggang dengan vontot dia. Mungkin nak sama dengan Auntie Wana, Auntie Ema dan Auntie Maksu.


Yash! Yash dah deactivate FB Yash kan? So, meh sini Maksu tolong bagitau Yash yang Apai nak Marker or Galaxy Tab sempena anniversary korang. Dia bagitau dekat FB dia.




Ini buktinya. Klik gambar untuk tumbesaran yang maksimum.

So Yash, sekarang cukup tak membuktikan yang Yash sebenarnya termasuk dalam senarai kesayangan Mak Su?

Dah tu apa lagi??? Bak meh sebijik besar Pavlova sempena birthday Maksu lusa. Untuk membuktikan yang Yash jugak sayang Maksu. Deal?

P/s: Tapi tolong jangan sub esen vanilla dengan esen ros yer Yash? Maksu lagi suka Pavlova normal la instead of Pavlova perisa Air Katira.

-EnD-

10 comments:

Yashie Love said...

Tima kaseh Maksu! tp xperlu la press kan Pavlova rasa Air Katira byk kali..nasib baik Yash letak Rose essence, kalau letak banana essence?

Yashie Love said...

tapi Maksu, Maksu eja nama Farrel salah..Maksu xsayang Farrel ke? HAHAHAHA!!

Chooyaya! said...

Tapis yash tak follow blog maksu. sebok nak follow blog orang lain yg top2. mcm mana pulak kira. tu mmg yash tak syg maksu jugak la kan?

p/s: maksu dah edit nama farrel. yash ni mmg taw.

wana said...

Tapis? Ape tuh? Tapir kah? Tepis kah? Tapai kah? Ok bye.

Sib baik aku mkn sesudu so xde la ke toilet sgt.

Ps: mkn sesudu sbb ade 2 org resaksa gorgon mkn x hengat dunia. Ok bye btul2 ni.

Yashie Love said...

HAHAHAHAHA! tu lawak k Wana! Yash dah follow la Maksu tp Yash hide kan Maksu nye blog (kaver line) haha!

Chooyaya! said...

wana, tapi's tu mmg aku sengaja kata tau? bukan typo. meh la aku lantik ko jadik cikgu bahasa yang kerjanya meng'correct' spelling meh meh.

tu sesambil nak mengata resaksa gorgon tu ialah aku ngan emma kan?

yash : sudah la yash! semua tu alasan 'lame'. lekas aku nak pavlova esok!

wana said...

Dlm blog ko ni mmg byk kesalahan ejaan. Entry br ni pun jp lg aku komen ek. Ptut ajak reramai dtg sini br syok bhn membhn. Hehehehe.

Ayat kaber line la tu "Tapi's". Manja la konon tu hahahhaha.

Chooyaya! said...

yerla... *sambil jalan seret2 kaki kepala pandang bawah

wana said...

Bday girl x elok mrajuk. Ok bye. Happy birthday!!! (Cpt kire bpe kali aku wish ni. Hahahahha).

Chooyaya! said...

nayang : ni dah ke lapan ratos kali. usaha gigih sungguh eh nak soh aku belanja sushi. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...