Wednesday, November 2, 2011

Farah Love & Apis Harris Wedding (2 weddings in a week!)

Pada Jumaat malam lepas bertempat di Dewan Seri Endon Putrajaya telah berlangsungnya perkahwinan penuh gilang-gemilang diantara pasangan Farah Love & Apis Harris. Mereka telah memilih persalinan berwarna putih rekaan err... Rekaan... CUT! Hadoi, potong la. Baru berangan nak jadik pengacara Nona taw? Skali tak cukup info pulak dah.... Sian kan I? Nak jadik pembaca berita la, nak jadik pengacara Nona la. Tak menahan....

Hahahaha.

Ni ha, nak cerita... Jumaat malam lepas, ada satu lagi couple WakDan yang mengkawen. Apis Harris & Farah Love. Glad to see that finally they both get married. Sweet sangat taw couple ni. Omel sangat.. Memang akan jadik legend. I love to have chat with Farah. Dia ni kalau cerita apapa sound funny to me. Walaupun dia cerita kisah sedih, I boleh gelak sampai nanges. Tak sensitif kan I ni? Harap jangan dicontohi sikap buruk I ini.

Ok, back to the wedding. I dari Ampang gerak before 8pm and guess what? Sampai Putrajaya dekat-dekat pukul 9pm taw? Ngok ngek ngok ngek carik parking, kencing, tacap mekap, main futsal. Eh tak. Tifu jer. Perantin dah berarak masuk. Jem boleh tahan hebak. Naseb baik I sempat dengar kompang tu. I heart kompang so much! Bila kompang berbunyik, I rasa nak joget-joget shuffle dan melompat bintang dekat situ jugak. Siyes. Ini tak tifu.


Farah Love & Apis Harris. They both look stunning that night. Baju Farah pon gorjes gilers. Orang kurus, pakai apa pon terletak elok jer dekat badan. Kan? And I jeles dekat orang yang boleh pakai lipstick kaler merah ang-ang macam Farah pakai. I try la pakai ada this one time, sejibik nampak macam original people. Sian sangat I.

Tengok Nayang I tamak kan? Acap dia nak, Eddie pon dia nak. Dah tu kalau 2 2 dia nak, orang Ampang nak letak mana? **lari! Owh, kalau ada yang perasan, malam ni I pakai baju kotak-kotak jugak. Wedding Aliah kotak-kotak biru tau? Yang ni kaler biru light-light sikit. Entah kenapa la lately I suka baju kotak-kotak macam ni. Bila pakai, perasaan tu macam remaja kembali. Wah! Sendiri perasan rasa remaja, orang lain tengok macam sarung bantal buat baju. Naseb tak kaler merah putih kan? Kalau tak, sebijhik!

Perempuan dan bergambar berangan tidak dapat dielakkan. Gambar vain wajib ada barang sekeping dua.

WakDan girls & boys. Balik-balik muka yang sama jer.. Diharap anda tidak bosan.

Acara wajib. Bergambar ramai-ramai bersama perantin. Kelihatan Ucop tak memberi sepenuh perhatian kepada camera. Nak kena goreng kot budak kecik tu.. Oh, kelihatan kakak berbaju sarung bantal nampak paling eksaited secara berlebih-lebihan. Tak tau pulak sebab apa kan?

Balik dari wedding ni, kitorang lepak minum teh dekat Precint 9. Ko mampu pergi mengeteh pakai baju kurung/kebaya siap? Kitorang ok jer. Siap heels, clutch bag lagi. Glamour habes. Tak rasa bersalah langsung. Harharhar harun. Ok. Tak kelakar pon lawak ni kepada sesiapa yang ada ayah nama harun.

Untuk Farah & Apis Harris, semoga berbahagia ke akhir hayat. All the best for U two and lekas-lekas dapatkan junior untuk DanDan/WakDan. **Eh, tetiba aku yang kecik ati. Motip?

-EnD-

2 comments:

Anonymous said...

sabar dik, masanya akan tiba juga.akak tunggu sampai 6 tahun baru dapat baby.eeehhh...su cite pasal pregnant kan.ke akak yang emosi ni...kakmasyp

Chooyaya! said...

Taknak stress2 la kak mas. kiter chill jer. harap2 ada rezeki.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...