Sunday, November 13, 2011

Nah kau sebijik gambar vain! Blame it on fucking slow internet. **Alasan

Apa ker lembap Maxis Broadband malam ni? Hangeeennn jer satu badan bila asyik kena control+alt+delete sebab laptop hang sebab line sux. Dengan BBM pon lembap. Kang tukar semua ke Celcom kang baru tau! Grrrrr....

Sebenarnya I nak update pasal wedding Ajan dengan Shanom dekat JB yang I pergi hari Jumaat sampai Sabtu lepas. Tapi dah susah sangat nak dowload gambar semua, nah! Tengok jer apa yang ada ni ha. Esok la pon kalau I nak update yang lain. Pui!

Pandai plak tu dia kasik upload gambar vain ni jer. Yang lain tak boleh nak upload sebab net lembap. Diharap anda semua percaya dan jangan la menuduh diri ini seorang manusia yang obses pada diri sendiri. Tak tak. Sebab orang yang obses dengan diri sendiri biasanya tukar Profile Picture dengan status dekat BBM setiap 5 menet sekali. I tak. Kthxbye.

Oh. Sekejap. Jangan felik. Nanti korang kata, 'Eh, pempuan ni giler ker apa pakai baju polka dot pergi wedding?' Jangan salah sangka. Shanom ni dia ala-ala retro sikit. Dia suka P.Ramlee, Saloma and lagu-lagu omputih and melayu yang seangkatan waktu dengannya. So time dia kawen, masa malam berinai, dia pilih tema P.Ramlee & Saloma.

Saz senang la. Baju kotak-kotak dia sewa dekat Bapak. Pastu Wana, Nina, Wani pulak pakai kebaya ala-ala Saloma sipi-sipi. Saloma muslimah la pendek kata. Pastu jejantan's lain pakai baju kotak-kotak. Setel. P.Ramlee sangat dah. Si Sazli lagi la, malam sebelum pergi JB dah rehearsal dekat rumah. Pakai baju seluar satu set siap dengan kasut.

Pakai kasut dalam rumah tau? Kehulu kehilir dia dengan jalan mengepak bajet P. Ramlee, muka poyo nak mamfus. Kecik besar kecik besar jer gua pandang lu bai. Pastu cakap bahasa baku, panggil I Ajis. 'Ajis, kao buatkan aku ayer. Dahaga pulak rasa tekak aku ni'. Tampar kang. Celah mana yang I jadik Ajis ni? Ada tetep kot?

So, Khamis malam Jumaat tu, I ajak Intan teman pergi beli baju dekat Wangsa Walk. I memang dah aim satu kedai ni memang banyak jual baju polka dot. Last time I nampak ada skirt polka dot, tapi time pergi tu dah takder dah. Ada satu dress ni. Omel jer.. Murah pon murah. So, I ambik tu jer la. Sebab mekalau nak beli kebaya mana cukup 2 3 ratus. Ko nak kasik aku duhet ke?



I pakai dress polka dot love paras lutut. Ni kekonon pakaian zaman Saloma la ni. Tapi ni bukan Saloma, tapi pempuan kabaret. Mati la perempuan kabaret gemok. Terpaksa tahan napas pakai belt sebesar alam nak kasik kesan ramping. Haha. Harga baju? Murah siot. Rm 59.90. Beli dekat Tee-Too Wangsa Walk. Belt pembunuh kalau lucut lepas makan baru sendawa beli dekat Nichii. RM30.00, cekak rambut RM8.00. Murah jer semua. Penjimatan extra!

Gigih kan I? Kata Shanom kawan-kawan dia semua belawan-lawan ikut tema. I pon taknak kalah la. Sekali bila pergi, aku sorang jer yang pakai dress pendek. Siot la Shanom! Hahaha. Dah awkward giler rasa. Memang la ramai lelaki yang pakai baju kotak-kotak tapi most of perempuan pakai baju macam nak pergi kenduri jer. Ini memalukan! Dah la aku siap dengan sarung kaki kaler putih dengan kasut boot bagai. Bayangkan la. Hahaha.

Seb baik dekat JB. Takder orang kenal. **Bajet glemer.

Kata Shanom, kitorang datang lambat. Yang ikut tema semua dah balik time tu. (Yer la tu Shanom). Tapi makan memang terbaik la. Sedap giler sup gearbox kaler merah makan dengan roti tu. Pastu ada straw. Boleh sedut dalam tulang tu nanti. Ni memang signature dish orang Johor eh? Memang sedap giler woh! Tak empat pulak aku makan. Haha.

So korang.. Esok I janji update gambar yang lain eh? Gambar yang dari henpon I jer. Wana dengan Ami ada la guna camera dorang. Tapi I memang kurang percaya la Ami nak masukkan dalam FB cepat-cepat. Tengok jer la Apis. Gambar Sabah sampai sekarang tak upload kot? Pastu Wana pulak dah deactivate FB dia. Katanya dah takder privacy. (Dia ramai peminat, berebut-rebut stalker dia nak stalk gambar dia). So semuanya bergantung pada gambar dalam BB I jer la nampaknya. **Redha.

-EnD-

5 comments:

Cik Puan Bunga said...

Tak guna! Apasal cantik sangat! Lagi tak guna, pegi JB tak roger. Blahlah!

Chooyaya! said...

CPB : eleh, ko turun 8kg dalam masa sebulan tu tak cukup biadap ker? heh!

Lenny said...

kabaret pon kabaret la asal omel....:D

nashays said...

anyonyonyooo..mencomel nyer die ngan baju pengkedot..

Chooyaya! said...

lenny : kaberet gemok yg tak menahan tu

nashays : alolololo. nak timang nak timang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...