Thursday, December 15, 2011

Tidak Berapa Nak Gemuk Sangat

Salam Satu Malaysia. Ewah!

Since gigih diet tahik kucing ni, album Yummy Pummy Vol 2 dekat FB I nampaknya sepi sunyi jer. Sian sungguh sangat kan? Mati la peminat makan-makan I dah larik.. Tapi takpe. I Redha. Redha itu ikhlas, Pasrah itu menyerah. Wah tetiba Ombak Rindu. Haha.

Tapi dalam-dalam diet tu, yang I peliknya sehingga hari Khamis ni jer dah 2 kali makan dekat Sushi King. Acaneh? Diet sangat la kan? Takper. Makanan Jepun nampaknya sihat sikit dari nasik lemak, roti canai, masak lemak cili padi. Konon. Padahal ambik hati jer. Tak sihat jugak kot kalau makan lauk dengan nasik pulut 2 mangkok kan? Pang!

Saba Teriyaki ni I suka giler. Mesti tuang extra soyu dengan nitsume pastu a dash of chili powder baru la rasa power rangers. Kerana diet, I just makan ikan ni semata-mata dengan hamaguri soup dekat bawah ni. Yerla yerla. Tifu. Dengan 1 plate crab stick sushi. Hikhik.

Hamaguri Soup ini terpaling favorite. Mesti awak-awak semua hendaklah mencuba try ni on your next visit ke Sushi King. Janji?

Ira, Ira lekas buat muka omel. Pastu letak chopstick dekat pipi bajet konon pose omel la. Tak menahan.

Sarah, Ira, Sue Kecik & Ros makan bento. Bento ni sekali imbas macam makanan asrama kan? Ada nasik, lauk-lauk ala-ala makan dalam tray alumunium. Tapi bento ni up sikit sebab makan dalam bekas hitam nampak la hebak sikit.

Ni Sik Ros dengan Sik Sarah The Makcik Wok.

Sik Ros dan Sik Su Kecik. Semua kecik-kecik je budak opis I. Ada sorang jer yang besar macam resaksa gorgon. I ler tu.

Bercakap tentang program diet tahik kucing I tu. Dalam tahik kucing, tak sangka since raya sampai sekarang I dah lose 8kg. Serunuk! Tapi badan I jenis rangka besar, turun 8kg pon macam takder apa-apa kesan pon. Menyampah la. Ni nak suruh turun sampai 45kg baru nak nampak kurus ker apa ni?

-EnD-

3 comments:

Nur Zulya said...

bru diet tahik kucing da trun 8kg,cuba tukar diet tahik lembu.manatau trun 18kg,hehehehe

Chooyaya! said...

kalau diet tahik lembu turun 18kg bapak la bestnyer!

Nur Zulya said...

sila2 diet tahik lembu skg!! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...