Sunday, January 15, 2012

Konsert Awie & Ella, Raja & Ratu Rock di Istana Budaya - Part II

Hello brother! Wa caya sama lu!

Wah. Tetiba jer kan? Mementang la masih dalam mood rock sebab baru lepas tengok Konsert Awie & Ella terus nak brother-brother bagai. Tak reti nak bagi salam? Baiklah. Assalamualaikum. Tak jawab dosa.

Ok, berbalik pada cerita yang I pergi Konsert ni hari Khamis haritu, bila I tingat mesti I gelak dalam hati. I dengar lagu-lagi Awie dalam kereta, volume 28 since a week ago. Hari-hari buat Konsert dalam kereta. Dah semua orang sekeliling tengok I pelik jer. Apa kena pempuan giler ni. Pakai tudung dah sofan, tapi menganggung-angguk siap head banging yang tak menahan tu.

I buat macam tu pasal nak ambik mood and nak hafal lirik sebab nak sing along or mana tau kalau Awie tarik I naik stage nyanyi sama-sama ker, skali tak hafal lagu, tak ker malu? Haha. Tinggi betul imaginasi I.

Hari Kames tu, I pergi kerja dengan jiwa kosong jer. Memang dah tak sabar-sabar dah tunggu Konsert malam tu. I balik 5.15 sharp dari office. Dah sound boss awal-awal, 'boss, harini nak balik awal, ada nak selesaikan masalah sikit'. Selesaikan masalah sikit?? Pui!

Saz dah pesan dekat I, jangan l pakai dress time Konsert kali ni. Haha. Sebab last time masa I pergi Istana Budaya untuk Konsert Fenomena Wings, I pakai dress kaler biru. Hamek ko! Aku sorang jer omel-omel. Yang lain semua memang rock habes dah. Giler lari tema.

Otw nak pergi Konsert ni. Tengok muka tu. Rock habes kan? Tapi ada yang kata, muka menggoda. Aik? Aku tengah gigih buat muka kerek pasal rock kot??

Yang tak menahan, lepas dah pakai baju semua, masa nak turun dekat lift, ada la kawan Saz tegur Saz, I diam jer. Tak cakap apapa. Muka ketat tak ingat. I diam jer, tak cakap apapa dengan Saz since dari lepas siap sampai dalam kereta. Tetiba dalam kereta, Saz tegur, 'Amboih, muka yang kerek dari tadi ni kenapa? Hahahaha'. Pastu terus I gelak. Yerla!! Mood rock muka mesti la kerek! Bongok kan??? Agak-agak la kot kalo nak ambik mood pon.

Muka ketat berterusan sehingga ke Istana Budaya. Mood rock punya pasal. Ko ada? Masa dalam kereta I kompiden jer. Skali bila dah sampai dekat Lobby Istana Budaya, tengok orang lain pakai relex-relex jer, terus I malu sorang-sorang. Haha. Aku dah siap jaket kulit bagai ni. Mati la!

Kawan baik, kawan rumah dan my partner in crime.


Kronologi disebalik gambar, 'Eh, Abang Awie, macam mana nak buat sign rock?' Sambil buat lambang peace tak berapa nak jadik. Pastu Awie kata, 'Sayang, U buat tangan macam ni. Simbol Sayap-sayap Wings'. Lantas Awie buat, pastu jari I kembang. Patut kuncupkan jer. Hesh! Bodoh ni!

I enjoy the Konsert so very much. Lepas habes Konsert, I menung jer sampai la kesudah sebab jeles dengan orang-orang lain yang tengah enjoy the Konsert. Pastu semalam, Shanom dah bakar-bakar I ajak tengok lagi sekali dan zupppp!! Sepantas kilat, I drive along to Istana Budaya beli tiket. Maka. Malam ni I tengok la lagi sekali Konsert ni. PUAS HATI AKU! HAHAHAHAHAHHAHA

-eNd-

P/s: Yang Awie kata Sayang tu I buat cerita jer :p

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...