Friday, January 13, 2012

Konsert Awie & Ella, Raja & Ratu Rock di Istana Budaya - Part I

Just a quick update. Mata dah ngantuk tahap mentibang laut kaler oren ni tetapi gigih jugak tu nak share peristiwa malam ni. Haha. Dasar!

Bukan apa taw saudara-mara sekalian. Kalau I tak share malam ni and delay update post ni nanti semuanya dah terlambat seperti nasi sudah menjadik bubur. WALAUPUN bubur enak di makan bersama ikan bilis dan daun sup tapi aku peduli apa???

Back to the topic, I just got back from Istana Budaya menyaksikan Konsert Raja & Ratu Rock - Awie dan Ella yang sudah mula berlangsung malam ni sehingga hari Ahad. Esok (Jumaat) ada lagi show at 8.30pm, Sabtu dan Ahad both ada show siang dan malam. Untuk makluman anda sekalian, 4 hari jer tau show ni.

Harga tiket dan lain-lain informasi, sila klik sini. Eh tak. Sila google sendirik. Jangan jadik pemalas sangat. Aku dah berbuih kepala ni ngantuk lagi nak cerita panjang-panjang. But, make it short, seriously this is the best show ever yang I pernah tengok so far. Yer la kan? Konsert dekat Istana Budaya ada aircond, air freshener sentiasa berbau wangi sapa yang tak suka memang giler la. **Bila ngantuk biasa memang garang.

Awie dah la suara sedap, comel nak mampus menari ballerina and Ella super cuteness, petite jer. Pinggang secekak, manja mengada nak mamfus tapi boleh jer redha I terima kegedikkan dia, rasa macam nak lambung-lambung pasal omel sangat sangat sangat! Suara 2 2 toksah cakap la, memang best giler, and sound sistem memang superb and jugak tak sangka Edry Hashim handsome jugak oh!

So, punya la banyak item yang best ni, kalau tak datang tengok jugak aku taktau la. But trust me, U wont regret. Beli tiket mahal pon tak regret. Sebab memang best. Lagi la tak regret kalau tiket suami yang belanja. Siap demand, esok kalau nak tengok lagi, nak seat yang sama macam tadi. Haha. Kalau cadangan diterima, cukup bulan makan megi hari-hari. Sedang elok la tu, rambut dia pon dah macam megi aku tengok. Kalau nak makan megi hari-hari kira relevan la. Awie punya pasal, megi pon megi lah U! Haha.


Memang rezeki kitorang, each time tengok Awie dekat Istana Budaya, tak kira la time Cuci, Cuci 2, Konsert Opera Hidup, Lat The Musical mesti dapat jumpa Awie dekat-dekat. And tadi, I tak lepas chance ambik gambar dengan dia. Ko giler? Aku ni ego boleh tahan wei, mana jenis nak ambik gambar dengan artis. Kalau Poja tu terkecuali la... Sedangkan Datok Seri Anuar pon I tak ambik gambar, ego punya pasal tapi keranamu Awie suara seperti buluh perindu, walau nampak gemok setaman, dinda rela. Wah!

Last but not least, tenkiu untuk Sazli for this lovely night. Selalu belanja I tengok Theater & Konsert dekat Istana Budaya setiap kali ada Awie (without failed). Tiket mahal sikit takper, janji puas hati Awie depan mata. I tumpang tui ajer sebab Saz memang minat Awie tapi tak pepasal tetiba I pulak yang dah minat Awie lebih-lebih sekarang. Mati la malam ni mimpi Awie.

Ok la U. Tapayah potong rambut. I suka tengok tetiba. Nampak cool. **motip?

-EnD-

8 comments:

Liyanaroxx said...

Alahhhh nak gambar DP BBM "ROCK" dlm kete yang rambut kaksu kedepan tuh...omel sgt!!! ;)

Mimy Hamid said...

sazli ngan abg awie dia tak bergambo sama ke sue??

Fida Ghazi said...

hmmm... hmmmmm...hmmmmmmmmmmmmm... nak komen ape nih... pasal awie nih!! tak tekata...

ok..komen saya... Awie kan memang best!

sekian.

Anonymous said...

Comel? Awie antara artis paling hodoh dekat malaysia

Chooyaya! said...

yana : oooo gambar konon mcm rock tetiba macam pempuan konon menggoda tu eh? hahahah.

Chooyaya! said...

mimy : dia boleh terlupa. dalam kereta baru perasan. hahahahaha.

Chooyaya! said...

pidah : terpaling best sebenarnya. suara mantap giler oh!

Chooyaya! said...

anon : amboih. tak baik tau cakap mcm tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...