Saturday, February 11, 2012

Nah Dang Suria, Insurance Mulut Untuk Dilanggan.

Sapa ada tengok rancangan realiti show ON AIR dekat Astro kelmarin? Time yang audition dekat JB tak silap I. Ada sorang peserta lelaki dengan peserta perempuan yang basically can talk in-front of the camera tapi kena kritik  kaw-kaw punya dengan Dang Suria.


Harsh nak mamfus kot? Dekat peserta lelaki ni dia cakap lebih kurang macam ni la. Correct me if I'm wrong. 'Terus terang I bagitau yang muka U tak handsome. U tak sesuai jadi pengacara. Nanti kalau U jadik pengacara, penonton tukar siaran sebab muka U tak handsome'. Amboih! Harsh bukan main kan dia? Kompang muka tu nak? Budak lelaki tu ada mak ayah kot? Apa perasaan U kalau orang kutuk anak U buruk didepan orang lain? Kecik tak hati?


Dekat peserta perempuan pulak, dia kata budak tu gemok and suruh kuruskan badan dulu, baru datang lagi next time. Perghhh. Giler kejam statement dia. **Tumpang kecit ati.


I memang PANTANG kalau orang suka attack fizikal orang lain. Itu kan ciptaan Allah. Siapa dia nak kondem macam tu? I didnt mean it to kutuk dia balik ala-ala macam I cakap tak serupa bikin, konon tak suka kutuk fizikal orang but hello??? Dalam kes ni, ada pengecualian. (Boleh eh macam tu?) Haha.


Nah ambik cermin ni. Cuba tengok bibir hang, ada macam buasir jer aku tengok. Terjuih kemain kan? Sah-sah botok/suntik. Pastu lagi nak kutuk orang kata tak handsome. Jahat sangat mulut tu. Amboi!



Dang  Suria yang mengutuk peserta lelaki tak hensem tapi bibir dia macam tu. Apa perasaan dia eh?



Her mistake sebab kutuk orang macam tu but dia tak kisah pon. Dia dah tau nanti semua orang akan benci dia. U know what? Sometime, things better left untold. Jujur sangat pon tak ok jugak kot?



Dia fikir dia cantik (Dia fikir la) sampai boleh nak kutuk orang lain kan?


I pon kadang-kadang jadik segan nak tengok realiti show ni. I segan sendiri jer, pasal kan? Kadang-kadang sah-sah la tak berbakat langsung, tapi tu la... Kompiden jugak nak masuk. Buat kena gelak/kutuk dek orang jer.


Sebab kiter ni manusia biasa, tak terkeluar dekat mulut kadang-kadang terlintas jugak dalam hati nak mengutuk kan? Jadinya bagaimana?


Sekian.


Mati la mood ustazah pilihan dah mai. Hari Jumaat barangkali.


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...