Tuesday, October 2, 2012

Burger Bob VS Burger Bakar

Assalamualaikum....

Terima kasih kepada semua yang bagi tips macam mana nak elak dari sakit belakang. Sangat-sangat menghargai diri ini adoinyer pun! Konon buat statement kata 'kepada semua' bajet macam ramai sangat la yang prihatin dan membagi komen. Padahal 5 orang jer pon. Wiu wiu wiu :D

Semalam dulu teringin sangat nak makan keropok lekor original Terengganu. Hajat tertunai sebab Khatiq kebetulan outstation ke sana and dapat la diri ini makan 12 batang. Alhamdulillah. Terima kasih Khatiq hensem! *Hugs

TETAPI

Kerana nafsu menguasai diri, macam biasa browse album Yummy Pummy dalam FB sendiri dan mendapati telah terliur dengan Burger Bob and Burger Bakar. Pastu nak yang jenis gemok-gemok jer. Pandai kan nafsu makan di nak match dengan size badan empunya diri, nak makan yang gemok-gemok jer. Takpe. Malam ni kiter layan gambar dulu. Esok lusa kalau ada yang kesian, dia bawak la tu.

Pandang kiri pandang kanan. Ok. Line clear. Terus cium screen laptop gambar burger. Sian aku. Haha.

Burger Bob/Burger Bobby dekat Keramat Au. Yang ni jenis Bangsar Babe. Amboi, burger meleleh macam ni, pandai dia kasik nama Babe Babe bagai kan? Perghhh... Cakap pon tak guna. Rasa sendiri pasti tak menyesal.

Burger Bakar dekat Wangsa Maju. Jenis KLCC. Jangan harap dapat masuk mulut sekaligus. Dipilih kak dipilih!

Dah. Itu saja nak citer. Pasal makan jugak lagi yang Mak Buyong ni ingat. Heeeeeeeeee. Esok vontot size besen, jangan nak komplen banyak la kan? Memang aky tampar.

-EnD-

21 comments:

Anonymous said...

Amboi k.su..pg2 buka blog k.su dah tenampak burger..nampak sedap je burger bakar KLCC tu..emm..harus cari malam ni..yummm..yum...ni sume k.su punye pasal..x pasal2 terngidam skali..hehe..

take care k.su..

Chooyaya! said...

Anon : siapa nama Adik anon ni? Blog kaksu nI memang selalu meriah dengan gambar makanan.. sebab kalau kaksu craving, mana boleh seksa sengsorang. Mesti nak drag orang lain jugak. Hehe.

rina mazlan said...

Nafsu ibu mengandung tu. Eh tak ngandung pun u mmg kuat makankan? hahaha takpe selagi leh makan gi makan. Nanti kena fantang telan air liuq je u.

Chooyaya! said...

Anon : siapa nama Adik anon ni? Blog kaksu nI memang selalu meriah dengan gambar makanan.. sebab kalau kaksu craving, mana boleh seksa sengsorang. Mesti nak drag orang lain jugak. Hehe.

Chooyaya! said...

Rina : ha a. Mmg jenis suka makan tak kira bila-bila masa dan dimana jua. Hehe

Chooyaya! said...

Rina : ha a. Mmg jenis suka makan tak kira bila-bila masa dan dimana jua. Hehe

~CN2S~ said...

hai..baru jumpa blog you masa browse sambal tumis nasi lemak. suka la baca blog you..kelakar tak hengat. eh,i dah cuba sambal tumis tu. malatop wehh..i guna resepi sambal tumis untuk buat nasi lemak i. agak2 kena royalti tak? :p

Chooyaya! said...

Rina : ha a. Mmg jenis suka makan tak kira bila-bila masa dan dimana jua. Hehe

Wawa Yusoff said...

nasib sy x mengandung.

cukup sekali kempunan xdpt mkn burger bakar wangsa maju dr awal mengandung sampailah beranak, sampailah anak dah 5bulan ni ha.

Masih takdapat!

eda said...

kasu : bangsar babe tu pun nama blog salah sorg chinese lady yg kuat mkn tau ... suka tgk blog mkn dia jugak hahah ..
wahhh sodap nyoo .. cravingg !! huhu
mls beli , buat la sendiri .. guna daging darabif , pun demuk camneh huhu ..

eda said...

kasu tgk la nehh .. mesti kasu pengsan huhu ...
http://www.bangsarbabe.com/2012/10/fu-rin-japanese-restaurant.html

Chooyaya! said...

Cn2s : sedap Ker? Takde bukti tanak caya la. Hahaha. Lain Kali buat, kasih kirim or poss la dekat ampang. Ok?

Chooyaya! said...

Wawa : mak ai. Smpi kesudah tak dpt makan lagi? Sampai dah tak trend dah burger bakar taw?

Chooyaya! said...

Eda : Oooo dia amek sempena nama pempuan cina tu la eh? Gatal jugak owner ni. Haha. Buat sendirik best ke? Kasik antar dekat kaksu la. Bg kaksu rasa dulu. Sedap ke tak.

Chooyaya! said...

Cn2s : sedap Ker? Takde bukti tanak caya la. Hahaha. Lain Kali buat, kasih kirim or poss la dekat ampang. Ok?

Anonymous said...

k.su..sy la anon yg dulu k.su suh bank in duit tu..hari2 mesti buka blog k.su sbb best baca entry dlm blog ni..kelakar..bila baca mesti gelak pastu rasa cam ada kat situ skali..hehe..sy jumpa blog k.su dlm fb sazli kalu x silap la..sy pon dah lupa sbb dah lama folllow blog k.su..sy kwn sek sazli dulu..dr sek ren smpi sek men smpi masuk uitm..-ayu@sri..take care k.su..

Chooyaya! said...

ooooo. yer la... kaadang2 ada ramai guna nama anon... so pasni kalo komen, kata mcm ni. -ni ayu@sri- ok? hehe.... boleh bayang tak sazli mcm mana nak layan kaksu hari2? sian dia. haha.

ayu@sri said...

haha...sian dia tp xpe berseri rumahtangga gitu..rajin2la update blog ye k.su...boring klu sehari x baca blog ni..nk2 kalu entry pasal mknan..nmpk sume sedap je..pasni bleh tunaikn cita2 k.su dulu..jd pengacara jln2 cari mkn sure sume penonton terngidam skali hihi

Chooyaya! said...

yer la.. ayu punya pasal, kaksu update la jugak walaupun sakit belakang ni. hehe. cita2 nak jadik pembaca berita and pengacara jjcm tak pernah pudar. gitu. tak sedar diri dah gemok!

eda said...

hoohoho jauh neh nak anto kat kasu kalau buat homemade .. hehehehhehehehe...

Chooyaya! said...

eda : kalau sayang kaksu, kena hantar jugak la kan? tak kira. jangan hampakan perasaan ibu mengandung. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...