Monday, October 1, 2012

Backache Backache!

Assalamualaikum..

Sakit belakang sangat ni. Pusing kiri tak kena, pusing kanan tak kena. Minggu ni memang cukup-cukup 7 months. Nak menunggu 7 months rasanya macam ok jer, tapi nak bersalin lagi 2 bulan setengah ni, rasanya macam tak cukup nafas. Mengah oi. Mengah! Macam baru lepas lari 3km dapat number 6. Ha. Macam tu la  kira penat dia.

Kadang-kadang bila bercakap pon rasa macam letih semput lain macam. Pelik eh? Athlete macam 'abang' ni boleh selemah ni. Tapi bila tengok jamban ala-ala berkerak, tetiba sakit belakang hilang sebab rasa macam nak menyental jamban bersih-bersih. Winduuuunyaaaaaa nak basuh jamban!!! Lambat lagi ni. Nak tunggu bersalin, abes pantang bagai, tahun depan bulan 3 baru boleh basuh jamban T____T

Boleh tak dalam banyak-banyak kiter rindu nak basuh jamban? Haha. Tingat dulu ngan Cik Yati. Beli pewangi jamban sampai RM70. Kemain wangi jamban siap air kaler biru toksah cakap la. Pastu asal lalu jamban jer, singgah kejap and tengok. Macam ada kepuasan pulak bila jamban bersih. Haha. Saiko.

Bak kata pepatah ni. 'Nak tengok orang tu pembersih ke tak, tengok jamban dia'. Gitu. Dah. Yang aku ni dari tadi cerita pasal jamban kenapa? Bukan ke sebenarnya nak ngadu sakit belakang?




So, any idea or petua macam mana nak kurangkan sakit belakang ni? Susah nak describe macam mana sakitnya Hanya air mata sahaja yang menemani dan memahami betapa sakitnya belakangku ini.

Dah. Jangan nak drama sangat aih! Macam nko sorang yang mengandung la kan?

-EnD-

P/s : Kemain omel kartun tu sakit belakang eh? I kalau sakit belakang, muka sikit lagi nak sama macam tapai eskrem. What??? Tapai eskrem??? Zedapppnyerrrr !!!!

12 comments:

Fara Dilot said...

urut ngan mak bidan.. lega lah sikit..

eda said...

huhu kitenye pun air tnds wane biruu .. sukeeee .. hahahah a..
lek lek kasu , sabar tau sakit sakit ..
eh eh kalau sakit blkg time ngndung dpt pahala tak ?? huhu kalau dpt , berbaloi tu huhu ...

PutriesNoora said...

hehehe...comel la sis ni...baru follow blog ni..semoga sis sihat2 selalu ye=)

genuine1224 said...

peknen gitulah.. try tdor mengiring, klau bule la.kaki tu tinggikan sket, letak bantal ke. i dlu tdor melentang, then leak bantal bwh lutut..kasik tinggi. tp lain org, lain sakitnya..postur duduk kat meja opis tu pun kena jaga jugak. jgn gantungkan kaki. letak kotak, then letak kaki atas tu.. meybe bule bantu :)

Niza said...

Salam/Hi Su..

backache ni mmg dtg in package bila mengandung.
what i did when i pregnant dulu, as my doc suggested, time tido/baring, make sure kaki kita di lapik bantal or apa2 ja.
just place ur legs higher or sama level dgn ur tummy. this is how u rest ur pinggang akibat bebanan baby, air and all that yg kat dlm perut.
insyaAllah time duduk or berjalan takda backache teruk sgt.

Hope that'll help. ;-)

Chooyaya! said...

Fara dilot : takper ke kalau urut skarang ni? Sebab aritu doktor pesan jgn urut. Ke mcm mana eh?

Fara Dilot said...

stakat ni ok jew.. urut ngan bebetol bidan la.. jgn g spa plak sbb takot org spa tatau urut org ngandung.. dah 2 kalik urut time preggy :D

Chooyaya! said...

Eda : yerla. Pasni kalau sakit je blakang, kaksu akan gembira sebab dpt hahaha.hehe

Chooyaya! said...

PutriesNoora : comel??? Awwwwww tengs. Ada tingin makan apapa tak?

Chooyaya! said...

Genuine : Oooo letak bantal bawah lutut. Sebab malam tadi time approve komen ni baca sambil lewa jer. Ingatkan letak bantal bawah vontot. Tp mengiring memang ada rasa selesa sikit.

Chooyaya! said...

Niza : Itu la. Mabok satu hal. Now sakit pinggang plak. I heard ada bantal yg jenis bagi selesa nak tidur time pregnant. I should find one kot? Anyway tengs babe.

Chooyaya! said...

Fara dilot : Ok. Baiklah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...