Monday, October 29, 2012

S E M P U T

Assalamualaikum....

Mintak maaf. Tak boleh nak cerita panjang malam ni. Sebab semput hoi. Tarik nafas dah pendek-pendek jer ni. Pastu duduk pon kejap menyandor kejap menegak. Hadoi la. Semua dah serba tak kena. Sendat sangat-sangat dah perut ni rasa. Makan idak la banyak mana (kot) :D

32 weeks dah. 8 more weeks to go. Semput semput! Tak sangka kan athlete pon boleh menghadapi simptom macam ni. Ini memalukan wei! I pemain simpanan team netball Felda KL tau? Kira stamina boleh tahan tapi seriously tak boleh nak handle semput ni. Semua menda kalau tengok, rasa nak sepak jer. Sebab susah nak bernapas.

Eh. Nak tanya. Time pretnen 7 months macam ni, hidung memang selalu berak eh? Manjang bertahik hidung. Kekadang bila naik syeh melombong, sampai berdarah-darah la idong. Ke aku sorang jer macam ni sebenarnya? Haha. Busuk kan perangai? Pui! Masin tekak aku!


SEMPUT!
-EnD-

12 comments:

Fara Dilot said...

awal nye kne semput?? owang dah masok ujung2 8 bulan baru terase sesak napas, sakit jantung.. stiap kalik nak mula tido jek datang lah penyakit tu.. rase nak hentak kepala kat dinding.. hahaha

zazakidscouture said...

Hahaa...geli ati i bace..setau i,hdg time preggy nie mmg kmbang semangkuk je..ke i je yg mcm tu..ok..isu hidung!!

zazakidscouture said...

Hahaa...geli ati i u olls bace..setau i hidung time preggy nie slalunye kmbang semangkuk..ke i ju yg mcm tu..ok..isu hidung..tett!!!

zazakidscouture said...

Sory yer..bru perasan komen publish upon approval n i dgn poyonye taip 2x sbb b'kobar2 nk post appeared on blog..hahahaa...

Nur Zulya said...

8 bln mmg da stat semput.mkn pn semput,duduk pn semput.baju bby da bsuh ke?hehehe

rina mazlan said...

Aku ni dah 2 kali beranak takde pulak banyak taik idung.. Ko banyak bau asap neh..Tiap sejam kena korek la mcmtu..

Anonymous said...

Salam, memang Bu kita serupa tapi x sama. Akak dulu pun macam 2 semput aje kalo duduk. X selesa kan. Bu, bab2 melombong tu akak pun ada la. Entah nape banyak aje bijihnya yek. Gedebak2 plak 2. Agaknya simpton hidung dah kembang 2 yang segala bagai singgah kat dalam lubang hidung (orang kata idung dah macam kuih bangkit). Dun wolly bu, kita geng. ABTO.

Chooyaya! said...

fara dilot : itu la keistimewaan yang kiter dapat... hehe. perut besar ker, perut sendat ker.. tatau la... ni dah msuk 33 weeks....

Chooyaya! said...

zaza : 3 komen sekaligus. hamboi! omel benar ni.... nak pomot page zazakidscouture ker? boleh..... bak meh pengerasnya dulu. hehe.

Chooyaya! said...

zulya : belom lagi basuh... kena masuk washing machine ker atau basuh rendam celop2 manja jer eh?

Chooyaya! said...

rina : tadek eh? sah2 aku sorang jer yang menghadapai masalah terlebih tahik hidung. sedih :(

Chooyaya! said...

Akak Bubu Tak Omel : Ada jugak eh melombong? kenapa eh? Tapi syok kemain smpi bedarah idong la mengkoreknya. haha. tak senonoh pon ada. gentel2, jentik. fuh!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...