Sunday, November 25, 2012

Hamek Kau!

Assalamualaikum....

Hari semalam, I pergi dinner dekat Octopus Ampang Point. Dengan Intan. Bila dah nak dekat-dekat siap makan, I ternampak Shahizi Sam tengah jalan-jalan tepi jer dengan Octopus tu. Pastu I kata pada Intan, 'Lekas Intan lekas... Kiter kejar dia, amek gambar letak dalam Instagram!'.

Kitorang pon terkocoh-kocoh la kuar dari restoran. Pastu nampak si Sam tengah amek gambar dengan 2 orang pempuan. Yes! Ada chance. Tengah Intan sebok nak amek handphone, Si Sam pandang I, pastuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... Aku pegi jeling dia sama macam jeling Saz time mintak dia urut kaki aritu. Lantas si Sam terus jalan laju-laju sebab dah kena jeling ngan pempuan mengandung. Haha.

Haha. Bodoh ni! Yang pergi jeling kenapa?? Bodos bodos bodos! Hahahahaha. Hadoi la. I kekadang ada rasa macam artis ni biasa perasan bagus. Taknak senyum kat orang. Sebelum dia jeling aku, baik aku jeling dia dulu.

Macam Jumaat last time, nampak si Lynda Jasmin dekat Gleneagles time I buat check up. Dukung anak dia, pastu ada bibik 2 orang. Sorang dukung anak dia yg besar sikit tu, sorang pegang beg. Jalan menonong jer ker tempat parking. Muka masam. Jangan harap aku nak senyum. Dia jeling I, I jeling dia balik. So what??? Dia rasa kalau dah pergi Gleneagles tu dah cukup bagus la? Pastu ingat dia parking sama macam kitorang, Skali parking kt luar ok? Padahal parking kat dalam bapak la banyak. Kedekut nak bayar parking ker apa? Da????

Pastu tingat pulak kata Bapak dia penah nampak si Que Haidar. Masa dekat Petronas Ampang Jaya. Tengah nak q cucuk duit. Bapak senyum la kat dia. Dia tak membalas senyuman ok? Buat muka masam pastu pandang lain. Kata Bapak, 'I feel pity to him'. Bukan la nak judge, but who do he think he are? Apa dia ada? Artis jer kot? Duit banyak ker? Berpangkat ker dia? Tinggi ke darjat family dia? Orang Felda jer kot? (Sama tarap macam aku jer pon). But sombongnya bukan main.

So, I jadik macam tu la bila dengan artis. Sebelum dia jeling kiter, baik kiter jeling dia. MAKA. Mintak maaf pada Sam sebab tak pepasal kena jeling dan jugak mintak maaf pada Intan pasal I, dia tak dapat amek gambar dengan Sam. 

Pesanan buat artis, jangan la sombong sangat. Tak rugi pon kalau senyum dekat orang. Apa yang rasa hebat sangat sampai taknak senyum dekat orang? Buat muka kekwat. Pui!. Ko tau tak, kadang-kadang orang yang ko jeling tu bukan sembarangan orang ok? Entah-entah dia lagi bijak, 10 kali ganda lagi kaya-raya dari nko kot? Tapi kalau Sultan Brunei yang jeling kiter acaneh? T___T Okbye. Haha.

Dah. Cerita lain pulak.

So, masa sebelum sampai makanan, I bercamwhore dengan Intan. Pelbagai aksi keluar. Maka I telah memilih gambar ni masuk dalam Instagram. Caption, 'OMG Debab!' Selepas beberapa seketika, ada sorang mamat komen gambar. Kwahaja! Hahahaha. Sila refer bold kaler merah tu. Tatau nak gelak ker or nak marah. Hahahahahaha.

-EnD-





  • surayasulatinOMG Debab!!!


8 comments:

eda said...

OMG ... giler kentang org jual brg neh .. alert sgguh perkataan #debab .. terus dtg dia .. huhu ... bahya bahyaa huhu ...

genuine1224 said...

hahahha..xpayah la marah. dia xtau kenapa su debab.. gelak jelah.. hahahah

Niza said...

LOL.. too funny. i rasa time u bersalin nanti anak u keluar mesti senyum ja...
Take care Su!

Mimy Hamid said...

nasib jumpa retis choyaya tak sombong kannn heheheh lalala

Chooyaya! said...

eda : itu la tu! kaksu rasa terhina sangat2 ni.. haha.

Chooyaya! said...

genuine1224 : eh.... mana ada marah... mana ada, mana ada...

Chooyaya! said...

niza : hi dear....!!! hehe. kalau ikut papa dia, lurus mcm pembaris.

Chooyaya! said...

mimy : retis celah mana mimi? ko jgn nak kasik aku perasan lebih. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...