Friday, December 14, 2012

Hai. Call Me Emak Panda

Assalamualaikum.....

Mohamad Shein Iskandar is 3 days now... And my sleepless night has begun. Malam tadi dia 'mengempeng' dari pukul 1 - 5am taw? I sempat tido sekejap jer... 2 jam jer. Call me Emak Panda from now on. Ni skarang I dah terhuyung hayang ngantok macam mabok todi adanya.... Walaupun taktau mabok todi macam mana, tapi I agak macam ni la kot...

Okla. Tak boleh lama-lama. Shein dah bangun.... Bius bedah dah habes and rasanya amat la enak dan lazat skali. Jalan slow motion habes....Athele jalan slow motion hoi, tak sangka sangat.... Oh btw, sayangggggggg Sazli sangat. Sebab sama-sama tak tidur untuk look after the baby.

Harapan I cuma satu, masuk day three ni hopefully ada la zuzu yang cukup untuk baby.... Doakan yer? Ni tetep pon dah kuar urat kemain hijau. Taktau la dia nak stimulate zuzu atau I nak berubah menjadik Incredible Hulk. Hiyarkhhhhhh!!!!!



BABY SHEIN IN THE HOUSE!!!!

-EnD-

11 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hehee..Emak Panda kata nya. Nak wish sikit, "may you have safe journey sis" :)

qenarihitam said...

Rasa nak gelak pun ada.yup sy ada pgalaman mcm ni gak.tp sbb xsbar sy t.up ngan fm.that a huge mistake huhu.so advise u utk sbar.kalau ada org tanya about ur bm xbyk ke apa dun give up.bg je.n if dah bsar nnt n nk t.up ngan fm dun stop bf.nnt lama2 bykla air2.apapun inilah moment paling indah sbnrnya.many congrats ya

Nadia said...

awww..your baby is so cute. btw, congratulations :)

marliy said...

Its normal susu lambat.minta tkg urut,urutkan tetep.baby gayut lama coz dia tak kenyang coz susu xkuar lg.pasni bila ada susu,kenyang je baby tido la..

Anonymous said...

Salam, Bu bak kata P.Ramlee, Sudin dan A.Satar DUGAANNNN. Tapi tu la dengan mana perut nak jaga lagikan, si baby plak mengempeng lagi.Bu, memang kdg2 macam 2 la bu. Akak dulu pun macam 2. Pastu orang tua2 kata memang macam 2 kdg2, nanti maknya nak dekat habis pantang baru lah elok sikit. At least Sazli nak jugak sama2 x tido. Kalo hb akak bukan dia yang jaga baby, baby yang jaga dia. Sabo ya Bu. Apa2 citer kat blog ni kami sentiasa menunggu disini. OKBYE.ABTO.

wawa yusoff said...

YA ALLAH kak sue...!!
baby shein sangatlah teramat comel..!!!

moga cepat sihat kak su! boleh makan makan lelazat! hehehe

Fiza Rahman said...

Tahniah. Comelnya baby. Selamat berpantang & happy breastfeed.

Ayu said...

yes dear, keep breastfeed the baby. Awal2 mmg lah mengempeng (or sampai few months ni). Mesti terkejut dia dari dalam perut yg aman damai bila keluar ha.. tertekan emosi baby. Kadang bukan tak cukup susu, kena fikir lain jugak, baby nak didakap, dipeluk, nak rasa secure. Selalu org2 tua mesti nk bagi alasan tak cukup susu.. tak cukup susu.. then mula lah kita ni terfikir nk topup dgn formula. Perut baby tu besar mana sgt la nak sumbat susu byk2. Jgn risau, supply susu adalah mengikut keperluan umur dia jugak. So cheers :)

eda said...

yeahhh emak panda in the housee ..
gud job baby S .. gud job hehee ..
meh geng ngn kakak meh hehehe ..
peace kak su hehehe

Amanda Suria said...

Tahniah dear...sedap nama anak..semoga Shein menjadi anak yang soleh...amin...

Chooyaya! said...

Lepas ni nak kena buat entry untuk bg petua macam mana nak banyakkan zuzu. Semalam masa try guna breast pump dapat less than 1 oz. Ya Allah. Sedih sungguh.... Naseb arini dah ok. Ada la menitis la sikit-sikit. Hope cukup untuk Baby Shein.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...