Wednesday, May 15, 2013

Cukur Jambul Shein - Part I

Assalamualaikum

Maaf. Dah lama tak update blog sebabnya hidup sangat hectic la sekarang ni. Cecece. Cakap macam Ahli Dewan Undangan Negeri je. Bak kata Sultan Johor dalam suratkabar harini. Sapa yang rasa tak boleh kerja boleh bangun dan keluar. WOW. Tegas giler Sultan. Hebat Sultan Johor. Sebagai anak Johor yang lahir kat Pahang (eh, boleh kira orang Johor lagi ker macam ni). I rasa bangga and tetiba rasa Negeri Johor sangat cool. And orang Johor pon best! Terutama sekali yang duduk Batu Pahat lepas tu pulak kerja sebagai cikgu. Haha.

Untuk semuaaaaa cikgu-cikgu yang baca blog ni. Sila tinggalkan alamat dekat ruangan komen. Kiter nak bagi something dari Majlis Cukur Jambul Shein sempena Hari Guru. Boleh? Tapi yang kerja Cikgu jer taw? Sebagai tanda menghargai anda semua. Sapa eh Cikgu yang baca blog bengong ni? Setakat yang I tau. Kak Yus. Pastu Puan Alham. Pastu Cik Puan Bunga (eh, baca lagi ker dia). Pastu Eyemaria. Pastu Cikgu Azie.

Oh. Ni ada la beberapa keeping gambar tak rasmi masa Shein kawen aritu. Gambar dari camera hanphone jer. Gambar dari official photographer masih tak dapat lagi. Mana-mana yang tanya pasal kemah, candy booth, photo booth, pelamin catering semua tu nanti la eh I masukkan kemudian. Banyak kerja sikit sekarang ni. Dah la sakit perut cirit birit pagi ni gara-gara nasik goreng air mata yang I makan malam tadi. Nanti bila dah sihat and bila dah free I update kemudian. Tapi tak janji bila. Haha. Macamkan best sangat jer Majlis Shein tanak tanak janji bagai. Pui!

-EnD-

Ni gambar dari Ayuni. I Kidnap! Tu tengok la kepala Shein kena cukur tobek-tobek. Bulat jer. Dah macam kuih pau aku tengok. Haha.

Photo: Pengantin pompuan yg paling kecik comel tu..pengantin laki tgh tdo so xleh mk snap pic dy..kecik2 da kawen dgn pelamin bagai...budak2 zmn skg..Selamat Pengantin Baru Shein Iskandar Suraya Sulatin

Yang ni pulak gambar dari Dyba. bebudak ni kata I macam Kak Ton pakai combination kaler pink + baby blue. Siot jer.


Ni macam mana baju tetamu lagi cantik dari Mak Pengantin ni? INI YANG AKU MALAS NAK AMEK GAMBAR DENGAN ORANG CANTIK. Dah macam rupa orang gaji. Amek gambar pon belakang-belakang jer sebab tiada keyakinan diri. Haha.

Simple photo booth by Event4u. I kata dekat Lin. I nak photo booth paling murah. Yang ni la dapat. RM200. Pastu Sazli mintak discount lagi, pastu Lien terus ajak laki dia balik. Tak payah set up. Haha.

Gambar lain kejap lagi la. Nak gi lunch dah ni. Kejap. Tunggu. Jangan pergi mana-mana. Okbye.

16 comments:

Nurul Aziz said...

Blm grad, kalau bakal cikgu boleh? Hahahahahaha.. nak jugakkkk... :P

Anonymous said...

Aci bagi halamat jugak keh?? Nak demand hadiah lain boleh??
Oops lupa saya Cikgu Yusliza Yahya. Booking shein utk tution nanti ye. Hado.....

Atie said...

kalau bini cikgu boleeehhhh??...*sambil kelip2 mata...heheheh

Chooyaya! said...

Nurul Aziz, Atie : Boleh! lekas bagi alamat. Ala. Bukan menda apa pon... Hehe

Chooyaya! said...

Kak Yus : TAK BOLEH! hAHA. Ala. kakyus dah dapat pon.... hehe

Dibsy N0n0i said...

Wahhhhhhhh!terharunyaaaa iollssssss!okay sy org batu pahat yg kerja sbagai cikgu di jb,aci tak?haha.dah seminggu ulang alik blog lama nooo mama shein nak hapdetnyaaa! Eh betul kena drop alamat ni?hehehe. Norhariadeka Tumirun,sjkc johor jaya,jln rosmerah 5/1,tmn johor jaya.81100 johor bahru,johor.ohh ya btw,sy pencinta shein yg botak.tenkiuu mama shein kak su kak ton #eh

Anonymous said...

serius ke kak su? i cikgu tp i rasa i lg kakak sbb anak dh 3 hihi

Anonymous said...

Keh keh keh..dah tau dah..
Tengok betapa ramainya fefinat shein....

-kyus-

Aleeya Zailan said...

Alaa kak sue... mana ada cantik.... baju murah arr... haha.. I like ur colors u know... haha... soft koler.. cantik..... maid ckp rugi kiteorg x masuk dlm umah. Lupa plak kat dlm umah ada pelamin kan...... isk3..

aziekz said...

Ceria....mjlis baby. ??Cm kawen2 plak..


Ye ke nak bg hadiah ke cikgu ni.....heeee, saya cikgu.....yuhuuuu..=-O......

*sblum ni just silent reader.....To bla sebut nak bg hadia....laju je taip...
Lot 2826 kg pengkalan cicar2 bukit kuang, 24000 kemaman terengganu....

Nice blog.

aziekz said...

tp vlog saya dh tak aktif...

Tp percaya la.....saya cikgu..****sungguhti...hahha..nak hadiah......;-);-);-);-)
(bg almt sek.....malu plak)

Atie said...

yeaaaa.........ok nie alamat saya...eksaited nie...hahahah

ZATI NURSYIFA BINTI RASDI
NO.11 JALAN LEBUH PANTAI
10300 GEORGETOWN
PULAU PINANG

hantar kt opis senang....heheheh...

tima kasih kak tonnnn....eh..... :)

Atie said...

eh alamat tak lengkap....
nie yang sebetulnya....

ZATI NURSYIFA BINTI RASDI
PEJABAT KEMENTERIAN PELANCONGAN MALAYSIA NEGERI PULAU PINANG
NO.11 JALAN LEBUH PANTAI
10300 GEORGETOWN
PULAU PINANG...

sowieeee....hehehhe

Schazaza Zober said...

sy orang batu pahat...
tp bukan cikgu la plak..
hihihihihi~

terlepas hadiah... :)

Cikgu Norazimah said...

Eh ! Kak Ton aka Kak Su nak bagi adiah ke kat cikgu azie ni? Best ni ! Bagi alamat sekola ler ..
Pn. Norazimah Abd Talib
SMK St. Mary,
Jalan Intan Baiduri 5D,
Taman Intan Baiduri, 52100 Kuala Lumpur

Anonymous said...

salam.. eh aci ke nk komen lg ni. akak reader yg takde blog yeh. keje ditadika kira cikgu gak kan. hehe.. anak kite sebaya, irtiyah hannani (11.12.12) lahir sari awal dr shein. suka baca blog su ni. akak doakan semoga su & family dilimpahi rahmat allah swt. add: no 57 jln 9/2, uep subang jaya,47610 subang, selangor.
~kakgee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...