Tuesday, November 19, 2013

Shein Admitted

Assalamualaikum.

Shein still kat hospital lagi tau? Dia admitted dari hari Jumaat petang lagi sampai la harini. Dia kena admit sebab bila dia makan antibitotik pon dia still demam so kata Dr. Adrian better masuk ward sebab kalau kat rumah, kiter sendiri kekadang ada skip ubat bila tengok baby yang kiter suap ubat tu muntah. Kan? So kalau kat hospital, rawatan lebih rapi. 

Minggu ni jer I bawak Shein pergi Gleneagles sampai 4 kali. Dari Ahad, Selasa, ke Khamis and last skali Jumaat. Kata Dr. Adrian, patut hari Khamis Shein kena masuk ward dah. Takper la. Dah lepas kan? Asalkan Shein ok, cukuplah.

Memula kitorang dapat 2 bedded punya bilik. Tak selesa. Limited space and I sorang jer boleh jaga Shein. But Sabtu malam tu kitorang dapat single room. Tenkiu Dr Adrian sebab arrange Shein untuk tukar bilik! Baikkkkkkkkkk sangat! Sebab memang bilik semua penuh. Hatta nak amek Suite pon penuh jugak. Cane? Memang sekarang orang semua sakit ker apa?

Alang pulak masa petang Sabtu tu takutkan I, sebab time tu katil sebelah dah kosong. Nanti malam tetiba ada orang selak langsir ajak borak takpon tetiba ada mayat atas katil sebelah yang dah kena kapan. Babi. Naseb baik dapat bilik single. Kalau tak, memang I paksa nurse teman I. Kalau dia taknak teman, I balik. Nanti kalau I balik, jawab la dengan doktor. Haha.

Tingat masa arwah ayah sakit dekat Hospital Temerloh dulu, kitorang nak antar makanan dekat Mak. Time tu malam. Kalau nak hantar makanan, boleh seorang saja. So lepas bertolak-tolak dengan Kaklong, dia la kena hantar sebab dia kan kakak sulong? Pastu Kaklong kata dekat Jaga. ‘Encik ada dua pilihan. Teman saya naik lift sampai ward and turun balik ataupon Encik hantar makanan ni dekat emak saya’. Haha. Bongok kan? Sebab masa tu kecoh la kata Hospital temerloh dia banyak hantu lift. So memang tak arr kitorang nak masuk lift sorang2 time malam. Last-last Pak guard tu yang hantar makanan dekat Mak. Bongok Kaklong.

Cakap  pasal nak ambik darah Shein masa memula yang nak admitted tu kan? Air mata I merambu keluar bila nurse nak ambik darah Shein and bila nak masukkan tempat untuk drip antibiotic. Seriously I tak kuat nak face. Memula ok la. Sapa yang tahan boleh tengok, memang I respect giler.

Bila Shein dah nanges sampai gigil-gigil, I pon naik skali gigil. Pastu nanges. Blakang rupanya nurse dah ngadu kat Dr. Adrian lepas ni tak boleh dah I yang pegang Shein time amek darah lagi. Itu I tau masa kali kedua ambik darah Shein semalam. Tetiba Bapak datang kata Dr. Adrian suruh I keluar. Sebab dia mengadu macam tu kat Bapak I declare taknak kawan dia lapan bulan. Tapi tak kawan mulai esok la. Sebab esok kan baru discharge? Haha.

So, InsyaAllah kalau malam ni Shein tak demam and semuanya ok, Shein akan keluar esok. Alhamdulillah. I rasa, body I pon dah tak boleh nak handle dah kepenatan ni. Letak kepala sekejap kat bantal time kat opis  semalam pon I dah berdengkur giler siap ngences and ngigau. Penat sangat. 

Nasib baik ada Baba and MakTok yang jaga Shein dekat ward time I kena pergi office. Kebetulan pulak BOD Meeting hari Selasa and Khamis ni. Memang cirit la. Sebab I jer yang ada access nak masuk Blueprint untuk buat BOD Paper. Giler la. Esok tetiba kalau I nak mati sangat dah tu acaneh? Memang kena datang office jugak naik wheelchair ker apa?

Okla. Tu je nak cerita. Detail pasal demam Shein semua, I cerita lainkali la eh? Doakan Shein cepat sihat. Nak uweeettttttttttt!!

-EnD-



Poor my baby. Kena ambik nab sebab nak bagi batuk elok cepat sikit and kat tangan tu balut sebab nak letak tempat drip antibiotik. Get well soon Shein. Lepas Shein sihat kiter pergi spa ok? Urut sedap.

8 comments:

A.L.I.N.A said...

kan mmg sayu hati tgk nurse cucuk tgn anak nk boh drip tuh...saya pun nanges..pastu doc kta nnt kalo anak kena drip lg u x blh pegang anak..nnt anak nanges..u nanges..banjir bilik i.. huh!doc buat lawak bodo time tuh..tp kalo saya x pegang sape nk pegang??asben saya x buleh tgk darah..kang x pasal2 saya kena jaga 2 org sekali gus..hahahhaha....ape2 pun ni pengalaman kite k.su..saya dulu anak masuk spital memula sbb muntah n cirit birit..kena drip 8 botol..dh ok..kluar la spital..1 hari je dok umh..esok mlm tuh demam panas plak suhu 39.8..kelam kabut gi emergency kol 12 tgh mlm..kena check in lg sekali utk 3 hari..sblom tu 4 hari...huhuhu...letih jgn ckp la..hnya tuhan je tau masa tuh..tp kena kuat juga...letih penat suma tolak tepi..semoga cepat sembuh yer shien...

Haris Zuhaina said...

As Salam. Sue lepas ni kena kuat ya.. jangan emosi bagai..
Sy dulu memula mmg rasa cam Sue. tp bl pikirkan balik, kita kena kuat... supaya kita nampak apa jua yg berlaku pada anak kita..
Tp pelan2 kayuh.. jgn stres2 tau....

Rai Ourkizuna said...

siannya shein.. tapi memang selalu nurse tak bagi ibu ibu tengok waktu diorang nak cucuk drip tu.. saya rasa saya kuat. tapi takut jugak bila actually tgk tu nangis jugak.. hahaha..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alahai kaksu...kesian nya shein. Anak kecik mcm2 dugaan kan. Insyaallah dijanjikan syurga para ibu ni

honey bedazzled said...

Ala sian la shien, insya allah sihat soon, makcik doakan ok.
mmg time anak demam depress gila rasa. dunia rasa gloomy.
lepas ni kasi probiotik kat shein sbb dah on antibiotik ok

anna hashim said...

kite baca pun sedihhhhh...sian abam shein kite sakitt...uwaaa..mama shein tu kena lah kuatkan hati ye...kite doakan shein cepat sembuh..amin..dah sihat barulah boleh ajak abam shein dating bwk pokok pisang...:)hehhehee

Ibu Dhia Danial said...

get well soon abg kawasan.. mmg kan kak sue, x bole tahan la tgok baby kena drip.. dua2 anak kite penah kena, x sanggup la tgok.. husband kite yg lelaki pun x sanggup tgok.. sob sob..

eda said...

shein demam nak adik eh ?? hehe ...
shein , sokmo sihat berterusannnn muah muahh ....
nak banglowww sheinn !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...