Friday, November 1, 2013

Sombong Kan?

Assalamualaikum.

Ok. Nak mengadu sikit ni. Shein kan dia ada peel yang mekalau dia buat keras macam tu geram I nak tunjal. Peel ni jadik semenjak dia baby kecik lagi tapi akhir-akhir ni makin berleluasa sangat dah. Biasa dia… E!

Dulu Kaklong pernah cerita, Kaseh masa kecik kalau Kaklong ambik dia dari nursery mesti dia taknak pandang muka. Macam merajuk. Kiter tala la muka kiter kat muka dia dua inci jer jarak tetap dia kedip pandang lain. I pon cakap dalam hati, ‘Aik, baby pon pandai merjauk ker? Biar betul’. Gitu kekdahnya.

S E K A L I skarang ni Shein pon sama jugak eh? Kelmarin paling obvious la. Biasa kalau I ambek dia, kalau buat mood sombong dia tu, memang dia buat tak layan tapi bila I agah-agah buat peramah dia senyum la walaupon paksa. Tapi masa hari kelmarin boleh dia buat ketat jer sampai kesudah. Bila Sazli call, I cakap ‘U, lekas datang playground. Bubu dengan Shein ni. Tapi dia taknak kawan’. Sazli gelak jer. Mangkali dia tak percaya.

Bila dia sampai dekat I dengan Shein dekat playground memang Shein buat bodoh ok? Langsung tak dipandangnya muka Sazli. Hahaha. Kiter setarap ! Masa I nak naik dulu sebab nak pasang ubat nyamuk, I kata pada Shein.’Shein, Mama naik ni, Sebab Shein taknak kawan Mama’. Pastu dia pandang I dua saat and terus pandang lain. Omagad omagad Shein. Tak payah la nak peel Abang Kawasan sangat dengan Mama. Ini Mama ni ok? Ini Mama ni empunya tetep yang Shein tergila-gila kan ni. Eh. Okbye. Hahaha.

Lepas dah naik rumah memula dia sambung sombong dengan I. Tapi kejap jer la. Mana dia tahan nak sombong lama-lama dengan I. Berani dia? Haha. Takper la Shein. Bila Shein macam ni, I tau yang dia have feelings. Marah, sedih, takot etc. Ni gigi dah ada 4 batang. Bila I taktih dia 2 3 4 tapak nak la. Lepas tu dah buat lembik badan. Pemalas. Pungkok berat!

Dah. Tu jer nak ngadu. Ok bye.

-EnD-

 Apa apa?


Tak kawan sudah, nama ko Bedah. Tetek ko. Errr...

4 comments:

Ibu Dhia Danial said...

haah, sombong naaa shein.. hikhik nanak kawan mama eh.. mama tinggal shein eh.. holoh holoh..

Azziah Nawawi said...

rambut sikat tepi tak menahan la shien.... hahahaha

Jojet said...

hahaha, padan muka kak su!
nak baby gak...doakn plss

missalongwani said...

aah la kak...si ami pon dah pandai buat muka ketet...geram nak tunjal2 je..hahhahahhaha..tp homel jugak dia buat muka ketat...moconggggggg j...huhuhu..rase2 xmo j kasik anak2 kite besar kan kak su..boley tak dia jadi baby j terus...hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...