Thursday, October 31, 2013

Kompiden!

Assalamualaikum. 

Harini nak citer pasal apa eh? Ok
Harini kiter citer pasal Intan dengan Dyba la. Budak dua orang ni memang macam-macam. Kalau cakap and explen tu tak kompiden memang tak sah. Tapi salah pulak tu. Dah la jenis masing-masing suara kuat tapayah nak pakai mic satu opis boleh dengar. Si Dyba lagi la. Dia jenis spontan. Kalau dalam lift tu penuh dengan orang pon, kalau dia rasa nak nyanyi dia nyanyi jer. Macam tadi la. Lepas tu bila dah tersedar dah ternyanyi tau pulak malu. Ngek.

Ada sekali tu masa kitorang terngah berborak, Dyba pon bagi la satu kata perumpamaan. “Kesian sangat dia kan? Hidup sebatang kera” T_____T

 Sifat prihatin tu dah terpaling bagus dah tapi kalau nak samakan macam kera tu yang tak berapa nak ok jugak kan? Masa dia cakap ni semua diam. Tak lama lepas tu masing-masing ketawa. Haha. Sebatang kara la giler! Bukan sebatang kera. Hahaha. 

Yang ni si Intan pulak. Minggu depan kan Deepavali so I dengan Intan sebok la nak buat e-card untuk boss. Pastu confuse sebab kan ada Indian yang nama dia Mary Chandra. Takpon lelaki John Palanivel. Tu kira macam mana? Dia sambut Deepavali or Christmas? Pastu yang blakang nama dia ada Singh. Contoh Harjit Singh. Dia celebrate raya apa eh?

So si cerdik (I) call la Intan.  Pergi la tanya dia. Dengan harapan dapat la jawapan.
“Intan. Orang Singh sambut perayaan apa eh? Ada tuuuuu dalam bahasa melayu. Kaksu lupa. Apa eh? Natal? “ (Eh bukan. Tu Christmas.)

“Bukan la Kaksu. Diorang sambut Nepal”. Kata Intan T____T

Hahahahahhaha. Nepal tu kan nama Negara? Main petik jer. Intan ni memang. Buah naga dia kata buah rasaksa. Buku lali dia kata duku lali. Buah pelage dia kata buah telaga. Selenga tahap mentibang lain.

Cengginila. Kalau orang tak berapa bijak pergi tanya yang tak berapa cerdik dia memang akan jadik macam ni la. Hahahahaha

-EnD-


Time ni Dyba tengah tunggu I test baju raya dekat Ampang Park. Buat muka sebab penat sangat kata dia. Dia sorang jer la kan yang puasa.

Intan bongok

Time ni cukur jambul dekat rumah Dyba. Bila semua majlis dah habes. 


 Sayang sampai Syurga










3 comments:

ikafantasi said...

hahahaha tgelak besar baca tang nepal tu..

chuya - the mother of A's said...

Hahaah seperti mengata aku jua ni.. hahahahah.. spontan kan.. peribahasa mmg hentam je. Lom lg penjodoh bilangan smp anak pun kata salah la mama.. sekeping baju.. sehelai pisang.. uhuk.. spontan tau spontan.. eh trrluah perasaan plak

Jojet said...

hahaha..ini la yg kaksu letak dlm IG smlm, yg sy tergelak besar terus! ini mmg lawak!! sy pon ada perangai yg sama..jawab mesti nk kompiden, mcm semua tau, walauuuuupon!! hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...