Thursday, December 5, 2013

Kenangan Pasal Menari

Assalamualaikum.

Tadi masa dalam kereta tetiba kitorang bercerita balik pasal yang menari time Malam Anugerah Khidmat Bakti 2012 tahun lepas. Haha. Teringat balik drama-drama bergaduh dengan Intan sebab dia kan OMG mana boleh nak kalah. Baju nak yang paling cantik jer. Haha.

Dia punya la rebut nak pakai baju paling lawa time Bollywood punya dance sanggup naik atas terus time habes tarian pertama. Kitorang dok lagi kat hall. Pilih punya pilih skali Intan amek baju merah, skirt merah. Kulit plak bak kata Intan, ‘kulit Intan kaler gold’. Haha. Ko ada? Orang kulit gold berani pakai skirt merah baju merah. Haha. Tyra Banks pon fikir 2 3 kali. Dari mula pakai baju sampai habis perform Intan jeling I sampai nak terkeluar bijik mata sebab kan I pakai skirt putih. Baju gold. Kata dok tengah? Haha. 

Intan kalau nak dok tengah lepas ni kasik tinggi skek eh? Hahaha. Gitu la kalau I dengan Intan. Gaaaduh. Majuk. Ketawa. Sepanjang-panjang latihan sampai la dah habes semua menda. Dia je yang nak carik pasal dengan I. Sekarang Dyba pon kekadang dah pandai melawan. Masing-masing perangai memang menjadi-jadi. Hahaha.

Tu la dia. Memories kan? Mana boleh dapat balik. Masa tu ada Ros, Suhada kecik. Now Ros dah tukar dept. Intan pon dah tukar masuk Special Project. Suhada dah resign. Dk dah resign. En Rosli ex-boss I pon dah pergi Seremban. Bila fikir balik, ada lagi ke chance macam ni. Practice, menari, bergurau, berpenat semua.

Kata Dyba, lepas ni kiter buat group nasyid la pulak. Kaksu jadik solo tapi dia nak duduk tengah. Haha. Ko tengok sekarang memasing taknak kalah kan? So, esok nak makan mana time lunch? (Tetiba)

-EnD- 

Tu tengok tu Intan. Orang semua kembangkan kipas dia jer tak. KETUA LA TU KONONNYA. Haha.

Tengok budak taknak kalah baju merah skirt merah tu. Haha.

3 comments:

Anna Dayana said...

rindu serindu rindunya time ni.... bila la dapat menggedik lagi macam ni.. kak su ngn intan mmg selalu tak nak kalah.. intan kan adik.. kena la mengalah..

tapi tak paham kenapa kak su masa menari kak su duk tengah? dok TENGAH ok?.. padahal intan lagi lenggok inul kot dr kak su tetapi diletakkan ketepi sekali posisinya..

bajet naik atas awal dpt pilih baju yang cantik tapi kak Nira kata yg baju gold tu dgn skirt putih su punya, intan amik skirt warna merah sama ngn budak2 lain.. kenapa pulak kak nira? sbb su duk tengah, dia kena pakai baju warna lain..
Grrrr@#%***

anna hashim said...

hahahahaaa..serious lawak baca ni...mengekek ngekek gelak kt opis ni...nasib baik bos xde...

talkwithmykeyboard said...

seronok kan kak su ade member2 yang 1 kepala macam tuu.gaduh n merajuk mcm mana pun nnt baek balik..wehuuu... I wish i have too =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...