Friday, March 28, 2014

I am a Nenet now. TQ.

Assaamualaikum.

I dah jadik nenet! Anak buah sulong I Along, wife dia malam tadi dah bersalin anak perempuan. I excited giler sampai malam tadi mimpi-mimpi jumpa Baby A ni. Seronoknya! A healthy baby girl, berat 2.6kg tapi tadek nama lagi. Along dah bagi pilihan 4 nama semua A depan dia, sebab tu dia Baby A. Tapi I yang memandai reject nama Alya. Sebagai nenet yang vogue Along kena dengar cakap Makcik ok? Over kan? Kah kah kah. Later I update nama baby ni eh?


Baby A. Omel la kau ni Ya Allah. 

I really can’t wait to meet this beautiful angel. Atin bersalin dekat Hospistal Tentera Wangsa Maju tu. Sebab Along kan askar-askar pergi berperang. Terjumpa. A Aminah. B Budak. C cantik. Aminah Budak Cantik. (Excited). Sebab tu Atin bersalin kat sana.

So kejap lagi I nak visit dia. Tasabarnyeh. I nak muntah rasa. Sebab excited. (Sekali sebab tadi minum cappuccino and naik Subaru Impreza yang begegar-gegar tu) memang weng kepala I. Ongkampong cengginila. Biasa minum milo je pastu tadi ngade nak cappuccino segala. Pahadan Muhuker. Dah mual. Ke ngandung? Ah lantak la. What ever.

Dah kenapa yang I pegang semua menda tak kena ni? Hahaha. Sian aku.

So so so. Cane ni? Baby A nak panggil I apa? Takkan Atok kot? Ke nenet? Neksu? Taknak la. Tu macam nama nenet kebayan dalam cerita hantu. Ke Nanny? Nanny dah macam baby sitter pulak. MakNenet? Tak glemer. Haha. Nak glemer jer tak sedar kau tu nenek. Wei cepatla bagi idea. Nak panggil apa yang nampak macam nenet tapi urban la sikit-sikit.

Kaklong dia jadik Mama Tok. Dia takper la. Dia dah tuwe. I ni. I taknak tok tok segala. Arrrrghhh pening!

-EnD-

P/s: Nanti Baby A dah besar, I pon bawak dia jalan-jalan pergi shopping kat Pavilion. (Amboi). Pastu ada la classmate Baby A nampak I, pastu dia datang and tanya. ‘Eh A, who is this?’ Pastu Baby A cakap, ‘This is my granny’. Time tu I pakai heels 4 inch, dengan sunglasses, sambil pegang Hermes Birkin (Time tu tak pandang dah Prada. Eksyen) Pastu kawan dia cakap, ‘OMG A! Your granny vogue giler ok?’ Haha. Mati la berangan.


11 comments:

Ayu sukatiakula said...

tahniah le da bercucu. boleh panggil opah su la..

Ayu sukatiakula said...

sheindong pun naik pangkat la..uncle shein gitew

*Puan Hani* said...

nenda? oma? ke nenda gojes? ahahaha.

Duniaku Duniamu jua said...

comelnyer...baby ni...tahniah...smoga baby jadi ank solehah.

Mimy Hamid said...

hahahaha...babe aku cadang kan macam penyanyi syafinaz tu ...cucu dia panggil dia NONA..nona dalam bahasa jerman nenek

A.L.I.N.A said...

same la kita k.su..saya pun dh ade 2 cucu sedara.. yg best 2 cucu sedara tu lahir awal 1 har d anak sulung saya.yg 2nd tu lambat sebulan dr anak no 2 saya..

bila jumpa manjang tersasul bahasakan Maklong... Padahal x sedar diri..diri ni dh jd TOKLONG...dulu pun pikir gak ape nak bahasakan diri ntah..Toklomg?Tokwa?Nek Wa?Tokna?haissssss

ieda iedana said...

yayyy...bestnya dapat baby...

ala, baru nak sajes panggil nanny awal2 dah kena rejek... =(

nensu boleh? tapi macam semacam je plak kalo sebut banyak kali..hahahaha *kaksu paham ke idok?*

takpela. kaksu tunggu baby A pandai cakap, biar dia yang decide nak panggil apa. sekali dia panggil kaksu jugak, harus akak belanja dia beg prada satu..hahaha

p/s: belum pape shein dah jadi uncle shein.
lepas ni kalo datang rumah raya,

baby A: UncleShein, mintak pampers satu. kite luper bawakk la..*shein pun terkedek-kedek dengan perut buncit masuk bilik amik pampers*

hahaha..omeyy je.

p/s/s: ni apehal dah berjangkit dengan k.su suka berangan bukan2 tah..haha

PutriesNoora said...

sy setuju dgn cdgn nona tu!how sweet....first time tau nona=nenek in german...=))

wan-nis said...

panggil ONNI

dulu dalam drama apa nta yang dynas mokhtar blakon dia panggil nenek dia ONNI

tapikan dalam drama tu watak ONNI neh jahat sket la

ahak ahak

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue.
Tahniah
Pangge : G-Ma =granmother :P

Chooyaya! said...

OK SEMUA MINTAK PERHATIAN I DAH DECIDE BABY PANGGIL I NONA. TQ PADA MIMIE SEBAB NONA SOUND COOL AND TAK TUA. HAHAHAHA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...