Thursday, March 27, 2014

Rib Eye Steak T__T

Assalamualaikum.

Ni ialah Rib Eye Steak. Medium rare. Taknak baked potato. Tukar dengan fries baru la geng gemok. Kan? I selalu akan pergi ke Victoria Station jer kalau teringin nak makan steak. Affordable and sedap. Susah nak dapat steak sedap macam dekat sini. Tak mahal-tak murah. So semua orang mampu nak makan dengan gembira sambil lompat bintang. If nak makan Angus jer each time craving steak untuk orang macam I ni, nanti pergi kerja pakai sependa jer la. Ye tak? Haha.


T___T Sedapnya Rib Eye ni!

If nak makan steak I suka yang ada lemak babat sikit-sikit macam Rib-Eye and make sure it’s medium-rare. Ada sekali I pernah try medium well. Major turn off sangat. Sambil makan sambil hentak kaki. Makan letak. Makan letak. Lepas tu nanges dekat meja sebab frust. Haha.

Dulu masa tak reti apapa, time KFC ialah yang paling sedap sekali bila makan kat restoran, I mintak well done steak. Dah sedap sangat dah tu. Sampailah bila I dah tau tekak I pesen macam mana, baaaru la I tau yang medium rare ialah yang paling sedap sekali. Tender and juicy. Tak keras. Sebab I rasa kalau makan well-done rasa macam kunyah kayu je.

Check this out, how do you want your steak.


Setakat ni I tak pernah lagi la try rare or blue rare. But nanti one day kalau Bapak nak belanja Angus or Wagyu, I nak try rare la. Kesian Bapak, macam mana la dia boleh masuk dalam ini cerita. Haha. Kalau blue rare tu macam tadek guts lagi but maybe someday boleh try. Kan? Sedang Gf I pon haritu boleh try salmon sashimi. Haaaaa.

E benci la. Dah teringin. Ko la ni Chooyaya! Suka la kan nak bagi orang lain terliur. Dowan fwen!


-EnD-

2 comments:

FADLINA MOKHTAR said...

eh,victoria steak ni depan opis i je kot.tapi cam tak feel jer pulak time lunch nak lepak vs.mcm lagi feel mkn steak time malam.kan kan. :)

Chooyaya! said...

ha a awak. kalau makan time malam lg best tp kan kalau nak tau, daging ni lambat digest, so kalau makan malam lepas tu tido lepas tu gemok acane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...