Monday, March 3, 2014

Stroller Payung Farel

Assalamualaikum.

Semalam masa lepak dengan Aliah, Yash, Syikin bersama suami dan anak-anak dekat GE Mall, Shein dah fallin dengan Farel punya stroller kecik lipat payung macam stroller baby doll ni. Dah satu hal pulak I nak kena tolak dia pusing satu Ge Mall. Kehulu-kehilir lalu depan kedai/restaurant dah macam onggiler dah. Bila berenti, dia menyentan geleng-geleng kepala.

Last-last I lengoh kaki, I duduk jer dekat kerusi. Blakang Shein bangun, dia sendiri tolak stroller tu habes dilanggarnya semua menda depan dia. Hahaha. Kata Yash, ada jual dekat Toy R Us. Below RM200 jer kalau stroller payung macam ni. Cuma I risau, if dah pakai stroller payung ni, I dah malas nak mengangkut Moodd I tu. Sebab bulky kan? Dulu masa nak beli tak fikir pon bulky ke, bonet full ke apa. Nak yang paling latest/mahal jer (zaman tu la). Kah kah kah. Wanita cenggini la.

Skali dah lelama pakai baru macam hurmm… Nak carik stroller yang ringan and boleh lipat masuk dalam bonet and tak makan space. Was thinking to buy Yoyo Zen tapi Moodd sangat la sukar untuk dilepaskan sebab very rare nampak orang pakai + dia sangat selesa untuk Shein baring and kukuh and hebat ganteng macam Abang Jebat. Acaneh? Kata Yash, let go la Maksu. Jual je Moodd tu, pastu beli Yoyo-Zen.

Ke acaneh? Sentimental value tu.

So I ingat kena jugak la beli double stroller. Satu untuk pakai kat KL if keluar jalan-jalan supaya Sendong tu selesa nak tidur and satu lagi untuk travel. And tak payah la sekejap angkut naik kereta Saz, pastu angkut naik kereta I pulak. Kalau kedek sangat nak beli Yoyo-Zen, beli je stroller payung tu. Cool apa? Muat-muat je I tengok Shein duduk atas tu and dia suka plak tu. Jangan kain dia roboh dal la Shein. Haha.

-EnD-


P/s : Any idea untuk compact stroller yang boleh lipat kecik-kecik and ringan and bagus and murah yang terpaling penting. Haha. Share yer mommy?


Amboi. Relex nampak?

17 comments:

A.L.I.N.A said...

serius kak su..saya dulu masa buat preparation anak sulung..x pikir dh stroller besar gedabak..bgsaya abih stail la pakai stroller tayar besar..pastu nak gi travel x larat nak ngangkut..(padahal en asben yg ngangkut)..sejak x larat nk ngangkut tu la saya beli 1 stroller payung my dear..kalo x salah rega dlm 180 je kot..stroller yg besar gedabak tu dok simpan elok berbaju plastik..elok dpt anak no 2 mmg saya jual stroller gedabak tu..oo stroller gedabak saya dulu scr5..hahahha..saya jual stroller tu saya angkat plak combi n maclaren quest..combi ape ke nama ntah..mmg ringan berat dlm 5kg..combi tu x boleh baring..buleh duduk jer..mmg beli utk travel..yg maclaren beli sbb si abg pun berebut nak duduk stroller..dh la si abg tu debab..tuh psl beli maclaren..maclaren ni lipat payung gak..buleh tampung berat baby smpai 25kg dlm umor 5-6thn...

A.L.I.N.A said...

Lupa plak..my dear yg lipat payung tu rosak sbb x dpt menampung berat bdn si abg..terus tayar jd gelong..hahahha...tp rosak pun lepas pakai 2thn..ok la kan dgn hrga 180 tu..hihihih

Mimy Hamid said...

sue stroller ringan ni nama nya buggy ko beli je mydear ..now tgh warehouse sale...RM50 pun dapat...jimat space kete...fayel pakai buggy murah je...sampai sekarang berguna...now dia naik sendiri duduk hehehe

Hameerul Ferzdous said...

stroller payung for sale..pm for price..apai

sharika lincoln said...

Su hahaha biasalah tu masa memula dpt baby excited semua nak beli semua nk ikut perasaan sekali dh lama2 baru tau kan...btl su bila baby dh besar dh boleh duduk dgn stabil ika lg prefer bg baby duduk kt stroller kecil aka umbrella stroller tu nak2 lg ika yg selalu kehulu kehilir kl kk so nak naik flight dh pernah kena sekali bw stroller gedabak sekali smpi pintu kapal stroller susah nk tutup ok pastu org semua tunggu kt belakang mmg emo aku masa tu pastu dh tukar pakai yg kecil ah guna jari pon boleh hahahah mmg ringan x mkn space kt keta murahh ika beli masa tu kt anakku rm79 cm tu smpi skg Aryssa pakai...

Aliah Ali said...

Babyzen yoyo for sale. Harga redho... Interested pm aliah at 012...
Ala maksu bag 1900 euro mampu beli.. apa la sgt stroller yoyo tu kannnnn :p

Aliah Ali said...

Babyzen yoyo for sale. Harga redho... Interested pm aliah at 012...
Ala maksu bag 1900 euro mampu beli.. apa la sgt stroller yoyo tu kannnnn :p

Chooyaya! said...

Lia Ongkaya : wakluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. maksu tu punya pon belas ehsan orang belikan. lia tu siap nak beli celine panthom la apa la. mmg kaya nak mampos. holiday oversea tetipa bulan. KAYA BOLEH LA BELI MEDELA FREESTYLE.

Chooyaya! said...

Apai : Jangan nak bongok sangat apai. dah la marah balqis. sian dia. dah la dia tak salah apapa. haha.

Chooyaya! said...

A.L.I.N.A : hahahaha. lepas dua tahun baru rosak kira berbaloi2 la.

Chooyaya! said...

Mimy : ok, will check that out laytah

Chooyaya! said...

ika : tu la ika, now mmg tengah survey2 je stroller payung cuma rasa mcm sayangnya membazir moodd tu :(

Chooyaya! said...

ika : tu la ika, now mmg tengah survey2 je stroller payung cuma rasa mcm sayangnya membazir moodd tu :(

Aliah Ali said...

Xyah jual moodd tu.. beli je yoyo lg satu.. satu letak dlm bmw satu dlm Honda. Satu buat basahan satu buat jenjln shopping mall. Ala takat sibu lebih stroller utk anak apa ada halll... baju tido ralph lauren berpuluh2. Ongkaya mcm maksu je bole lupa ada bag H simpan dlm lemari 2 thn. Apa la sgt nk compare ngn celine phantom yg maksu bole beli DUA TIGA jap lg lps dpt bonus letop2 tu.

Chooyaya! said...

Hhahaha. sudah la ko ongkaye. jangan nak macam2. rumah pon juta2. henbeg prada buat basahan. pastu dah la car seat altaav pon macam sport car punya seat. shein duduk je la dalam maxicosi tu. baring jer. redha je. dia tau mak pak dia tak mampu nak beli car seat.

Hani said...

Su, try survey Mc Larren. akak dulu aimed mc larren volo, mmg ringan, umbrella folded RM499. tp masa tu takde color pink untuk Alya.
Now carik balik Volo dah tak kuar rasanya. triumph pun ok je RM699 tak silap. ni mmg ringan, umbrella folded, jimat space dlm boot.
Mood tu simpan, jgn jual hehe macam akak quinny Alya still simpan sebab warna pink, utk Aryan kena beli quinny hitam pulak. rasanya mahal berbaloi sebab jimat space, pastu selesa. tak rugi spend kat stroller sebab kang mak nak shopping boleh letak brg dlm tu hahahahaa ok ni joke je

Chooyaya! said...

Kak hani : kalo rm600 below mcm mampu lagi kak hani. sebabnya serious nak carik yg boleh lipat2 masuk kocek jer. senang. lagi ringan, lagi jimat space laaaaaaagi bagus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...