Friday, April 11, 2014

Carpaccio Di Manzo at La Risata

Assalamualaikum.

Sapa yang perasan sekarang ni blog emak-emak nampaknya sudah kembali menjadik blog makan-makan? Hahaha. Aku pon tak paham dah kenapa yang jadik macam ni.  Nampaknya I sudah kembali ke hobi asal masa jaman tadek Shein sebab rasanya sekarang bila Shein dah pandai berjalan dengan stabil siap berlari segala, I macam dah ada quality time skek untuk diri serta dah pandai nak manage hidup. Gitu.

So sebab dah pandai manage hidup, kiter dah boleh la kembali kepada aktiviti lama. Iaitu makaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Hahahaha. Sorry harini I tak sempat nak review lagi pasal Squid Ink Risotto. Nanti la kalau merajin I cerita minggu depan. Tapi kali ni I nak share pasal satu jenis carpaccio yang I makan malam tadi dekat La Risata. Nama dia Carpaccio Di Manzo.


Carpaccio Di Manzo at La Risata

Sebenarnya kan, Carpaccio Di Manzo ni ialah raw. Yer. Mentah. Time order tu, waiter tu cakap, 'Miss, this carpaccio is raw'. I pon confident cakap, 'Ok No Problem'. Gitu. Last time I dah makan, tapi tatau plak raw. Takper. Kita bayangkan je macam makan sushi. Fiza yang tak berapa makan pelik-pelik pon boleh try. Intan semenjak kawan dengan I memang dia makan je apa I makan and Sarah Alien. Dia boleh makan semua menda. I saspek dia ni lelaki. Sebab tadek perasaan. Tau tak ayah sarah Pesuruhjaya Sumpah? Haha. Dia pandai masak nasik arab. Jangan main-main ok? Pastu Sarah pandai cakap cina.

I tatau la dia letak apa tapi it taste absolutely fantastic! Yang I nampak ada daging nipis, dengan cheese on top with button mushroom kot? Pastu ada drizzle of olive oil and tumbuh-tumbuhan hijau tu I tak sure apa. Sedap je. Boleh la.... Memang tak kenyang. Buat selit kat gigi je. Harga sepinggan ni RM26.00 jer. Tak la mahal sangat.

Makanan-makanan lain next entry eh? Abang bizi sikit ni. See U guys next week. Take care sayang's!

-EnD-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...