Monday, April 14, 2014

Mimpi Ngeri - Squid Ink Risotto

Assalamualaikum.

Ok. Harini I nak cerita pasal Squid Ink Risotto yang I makan kat La Risata last week. Kan I macam teringin giler nak makan haritu? Skali dah dapat makan rasa puas and that’s it. Itulah Squid Ink Risotto pertama dan terakhir bagi I.  Haha.


Squid Ink Risotto / Risotto Nero Di Seppia at La Risata. NIGHTMARE!

Kalau dalam bahasa Itali nama dia jadik Risotto Nero Di Seppia (Palotak ang). Masa memula sampai, I excited and eager to try. Dia serve dalam pinggan besar and nampak impossible untuk habeskan sorang. So I share dengan Intan and Sarah. Suapan pertama ‘Wow, sedap!’ Sebab dia macam creamy and balance with salty taste and ada pulak sotong kecik and udang. Nice. Suap suap suap sampai dapat 4 kali suap.

But bila dia dah masuk suapan kelima and dah sejuk, dah tak panas. I rasa I kunyah 2 kali lepas tu telan. Dah start rasa cheesy muntah kucing and I sulam dengan air. Nak cakap I rasa nak muntah ego tidak membenarkan. Lagipon mahal kot menatang risotto ni. Rugi la kalau tak habeskan. Pastu I nak pe-poyo dekat Fiza. Kan I cakap kat dia, this is the best Italian Restaurant dekat KL la. Memacam I cong dia. Wahahahahaha. Tapi semua makanan yang kitorang order spoils big time. Dengan pizza dia serve dah sejuk. Risotto rasa macam tu. Haih.

Ok sambung cerita.

Bila dah last-last I rasa macam makan bubur cheese dengan ikan masin. Berputar kepala. Haha. Lawan dengan sparkling water. Perrghhh. Hahahaha. Call me ongkampung whatever U want but risotto is a big no-no for me after this. Sedap lagi nasik+kicap+sambal air mata. Habes je makan, I terus ajak dorang have a coffee dekat Coffee Beans sebab I pon macam dah tak boleh nak bernafas dalam restoran tu. Sebab terbayang risotto tu nasik + air longkang. Gahahahaha. Konon nak try dessert la apa la. Memang tak dah.

Untuk Fiza, I will make it up for U ok? Nanti kaksu buatkan Fiza spaghetti lain. Masak dengan kasih sayang. Janji! Sorry pasal spaghetti meatball Fiza yang daging dia macam a bit smelly tu.

La Risata, kiter clash!

-EnD-

2 comments:

Anna Dayana said...

curang! macam tu la..

nak masak utk Fiza la apa la.. kemain kan..

kita CLASH

VenusVenus said...

Maksu pi try michealangelo dkt pavi la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...