Friday, May 9, 2014

Pasal Pelam


Assalamualaikum.

Tadi masa dalam pantry I dengar kecoh-kecoh jer. Ira dok ‘sedaaaaap sedaaaaaap’. Bunyik sex giler. Dengan Intan, Dyba, Kak Ina and Robyn. Rupanya dorang tengah makan pelam. Tau dak pelam lemak yang kurang masam tapi rasa lemak manis tu? Pelam tu la. Dorang makan macam tu je. Pastu I tanya, Ni pelam ambik kat mana ni? And Robyn cakap, It’s from me la Meenachi! (She always call me Meenachi like that)

Pastu I cakap. U ambik kat rumah U ker? U yang tanam?

Ha ah la. Kat rumah I

Pastu I cakap, Halal ker?Kompem eh U tak baja dengan taik vavi?

And semua pon dalam pantry dah ketawa and semua cakap I bongok.

U see? Hari-hari I dapat bongok. Sian I.

Pastu kata Robyn. Yer la. I baja dengan taik vavi dengan taik anjing (She was kidding).

And I cakap. U see??? Tak halal ni. Sapa dah makan cuba mengucap’

And again I dapat bongok dari Atikah.

Oh. Dalam entry ni banyak pulak pelakon pembantu. Robyn, Kak Iza, Kak Nor and Atikah.

Intan pulak baru lepas amek air semayang pastu dia jerit dari luar (sebab pantry sebelah surau), ‘Jangan lupa tinggalkan pelam tu sikit untuk orang yang semayang ney!’ Sambil off tune and sura bergegar sebab pitching lari. Intan kalau menjerit memang bergegar macam tu. Hahahaha.

Kata Robyn, dia panjat sendiri pokok tu. Ira cakap, ‘Tahan pulak dahan tu kan?’

Kwahaja kan memasing? Robyn ni redha jer la. Terus bagi middle finger kat kitorang. Hahaha. Sebab dia demok ok? She like 80 kg macam tu, or maybe more? LOL

Robyn cakap, kalau nak bagi pelam manis, letak dua kilo gula dekat pangkal pokok. Teori mana entah dia pakai. Tapi Kak Nor kata betul. U bernasib baik Robyn coz ada senior yang bela u tadi. Haha.

Anyway, don’t mean to be racist tau? Cuma I nak bagitau macammana muhibbahnya kami dekat office ni. Kalau bergurau no heart feelings and tadek racist2. Especially dengan Robyn. I selalu la jerit dekat dia, ‘Woi Robyn, U party animal! Lunch mana today?’ Selalu macam tu la. Kekadang I tarik babat-babat dari pinggang dia and she was ok and good.

Kalau lah semua orang, semua kaum macam ni dalam dunia kan best? Baru la satu Malaysia.

Selamat berhujung minggu semua and also selamat Menyambut Hari Ibu untuk semuaaaaaaaaaa Ibu-Ibu diluar sana. Remember. We mother rules the worlddd!!! ROCKKKK!!!! YEAHHHH!!! YEA YEAHHHHHHHHH!! Astaghfirullah hal azim. Apa pelam Robyn dah buat dekat I ni.

-EnD-

Mangga Lemak macam ni la bentuk dia. This photo taken from here. Actually I bukan peminat mangga masam. Rasa ngilu gigi. tengok gambar pon air liur I dah bertakong kat gigi. Ngilu ketiak!



This is Darling Robyn!


2 comments:

Anna Dayana said...

OH MY GOD.. u must be kidding.. u guys looks party animal...

Chooyaya! said...

Waklu la intan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...