Saturday, May 17, 2014

Holiday at Hospistal

Assalamualaikum...

So hari ni masuk hari ke 5 dah kitorang holiday dekat hospital ni. Sebab tu la entry Pelam tak habes-habes. Si Shein kan dia ada share dekat Gleneagles ni? Sebab tu every alternate month kalau dia bosan, dia suka datang sini balik untuk merehatkan minda. Class kau Shein. Orang holiday kat oversea kau holiday dekat hospistal. Kah kah kah (tak kelakar pon padahal).

Shein demam this time. Suhu naik sampai 41.5 memang teror nak mampos Shein. Sebab tu kata Dr. Adrian better stay dekat hospistal sebab senang nak monitor demam dia. So far day 5, demam Shein dah takde cuma nak kena completekan dia punya antibiotik and monitor demam dia for  another 48 hours, if lepas tu dah tadek demam boleh la discharge. Woo hooooo!! 

You know kan? Duduk hospistal lelama pon boleh jadik mereng. Penat fizikal and mental. Sampai tahap nak bergaduh dengan katil pon ada. Naseb baik la sini best skek sebab ada tempat makan sedap, bilik machiam hutel, nurses lawa and helpfull serta pelbagai kemudahan lain seperti salon dan kedai nasik lemak sedap depan A&E. Walaupon tak pernah pon try pergi salon tu tapi sengaja nak poyo-poyo cakap ada salon best la apa la. Padahal?

So ok la. Tu je nak cerita. Kot-kot la ada yang rindu ke apa kan? Ni nak bagitau chooyaya hidup lagi. Tu gambar makanan dalam henpon ada namblas juta. Tunggu masa je nak mengamok dalam blog. Untuk semua, tolong doakan Shein lekas sembuh so that kiter semua dapat hidup normal macam dulu semula. Eh? Kiter? Bukan kau sorang je ke?

I miss to sapu sampah dekat rumah everyday :(

-EnD-

Gambar lama Sheindong!




5 comments:

honey bedazzled said...

sama la.. anak aku pun alhamdulillah baru kebah dmm ni. dok umah sbb demam dia x power sgt. tp 12 hari la dmm. gila kau

Azziah Nawawi said...

kerap eh dia demam? try perubatan alternatif ke sue. sian pulak dia asyik kena cocok je.. eheh

Chooyaya! said...

Honey bedazzled : perrghhh 12 hari la dia cranky eh? Get well soon. U pon kena la jaga diri and minum a lots of plain water. Good luck.

Chooyaya! said...

azziah nawawi ; boleh kasik cadangan any perubatan alternatif tersebut?

A.L.I.N.A said...

kak su..try bg shein mealshake shaklee tu..1 hari boh dlm susu dia 1 scoop jer..saya bukan la dealer shaklee tp utk anak2 saya mmg saya bg mkn tu..jarang demam...yg best bila anak sulung saya batuk,selsema atau sakit perut tetiba..bg je mealshake esok tu dh ok...try la kak su..lg pun shien mesti suka sbb rasa vanilla..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...