Friday, May 30, 2014

Phone Scam From Azerbaijan?

Assalamualaikum.

Buat apa tu?? I dah kenyang makan sambal tahun kerang. Will update photo and recipe later. Pung-pang kata nak diet segala tapi pagi-pagi dah belasah nasik. Podah! Ni semua Intan la punya pasal. Sebok ajak makan nasik pagi-pagi. Benci.

Ok. Sementara tu I nak cerita, Semalam when I was engage at the phone, I dapat call from this number ++994404230115. So I Google and found out yang number tu dari Azerbaijan. Ada a few yang dapat call jugak dari number tu tapi I tak boleh nak contact orang tu sebab dia share dalam forum jer.

Ni sindiket ke apa ni? Ke nak bagi duit? Ke macam mana? Kalau bagi duit I suka la. Ada sesapa yang dapat call from this particular number korang bagitau la apa dia nak eh? Scam ke apa ni? Kalau scam dia silap orang la sebab I miskin je. Makan sardin dengan kerang he hari-hari. I tadek apa-apa. 

Kalau nak tipu, pergi la carik ongkaya sana. Carik Ongkaya macam Aliah ke? Sebab dia LV buat basahan je U'Olls. Hari-hari tukar handbag. Setahun 2 kali holiday oversea. Anak dia pon baju raya beli dekat US. Semua Ralph Lauren ok? Baju Pumpkin Patch buat basahan. So pergi la call Lia. 

U call I, U memang silap la. I purse pon jenama Voir je. Tu pon bukan beli. I dapat sebab menang hadiah lumba lari masa sukan company tahun 2011 dulu. Dapat number 5 sebenarnya tapi pengadil kata number 4. Maybe sebab kitorang semua muda remaja, dia kasihan lepas tu bagi dapat number 4. Haha.

-EnD-


8 comments:

Anna Dayana said...

baca yassin je kat dia tu

afeeqah said...

Kak su, saya pun dapat call dari group no yang sama. Call nonstop macam ada benda penting. Semak je. Tapi tak pernah la saya angkat. End up saya install apps call blocker. Aman hidup heee

P/s:baru first nak comment ni ;)

afeeqah said...

Kak su, saya pun dapat call dari group no yang sama. Call nonstop macam ada benda penting. Semak je. Tapi tak pernah la saya angkat. End up saya install apps call blocker. Aman hidup heee

P/s:baru first nak comment ni ;)

afeeqah said...

Kak su, saya pun dapat call dari group no yang sama. Call nonstop macam ada benda penting. Semak je. Tapi tak pernah la saya angkat. End up saya install apps call blocker. Aman hidup heee

P/s:baru first nak comment ni ;)

Irfa said...

mcm2 cara nak menipu
kalau betul nak bg duit, bagi jelah
ni suh kita bank in dulu baru nak bagi, nampak sgt menipu...

Chooyaya! said...

anna : kalau kaksu jawab n kena reverse charge mcm mana? siap intan!

Chooyaya! said...

afeeqah : first time komen terus 3 kali keluar. kaksu pon approve jer semua. hahahahha

Chooyaya! said...

Irfa : dah nama pon penipuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...