Wednesday, June 11, 2014

Body Odor and BIMBO

Assalamualaikum.

I kan? Rimas untuk handle these two situation. First BO (Body Odor) and second, Woman Who Act Dumb for Attention. Puhhleaseeeeee la. Memang boleh bikin hangennn satu badan.

Biasa orang kalau dia ada BO (Body odor) dia sebenarnya perasan tak yang dia have such problem? Maksud I, dia tau tak yang dia ada bau badan? Eeee potong la. I tak boleh la handle situation macam ni. Dalam office, dalam lift, dekat shopping complex.

Haritu masa masuk lift nak balik, I dengan bebudak ni dah buat signal muka ada orang bau ketiak. Lift berenti tingkat 6 (kitorang tingkat 7), kitorang semua turun sebab dah nak muntah rasa.

Kalau sehari je bau ketiak, kiter maafkan la sebab maybe haritu dia imbalance hormones or dia lupa pakai deodorant. Tapi kalau dah hari-hari ketiak busuk acane? Dah tu dia tak sedar ke? Kata la kalau dia sedar, dia memang taknak buat apapa ke? Taknak ke buat sesuatu bagi masalah tu selesai. Kalo tak mampu nak beli deodorant yang mahal-mahal, beli je Hibka BO Powder tu. Singgit jer sepeket poooon.



Legend la Hibka ni. 

Biasa pekerja-pekerja Bangladesh la yang ada BO ni. Jenis bau dia tangkap kepala and masuk dalam tekak. Boleh imagine? Dah sama macam bau kepak ayam pizza hut tu. Pahet piang punya busuk. Kalau dah tau macam tu, kata la taknak pakai deodorant sebab takot ada chemical dalam dia boleh bahayakan kesihatan kan? Pergi la kedai. Beli la limau nipis. Pastu tonyoh kat ketiak. Kan ada banyak petua. Ni muka dah cantik, handbag dah coach, sekali bau ketiak macam hazab nak mampos. Cane? Potong kan?

Habes dah pasal ketiak busuk. Now pasal pempuan yang saja belakon bodoh untuk attention. I kenal ramai. So far diantara kenalan rapat ada dua orang yang macam ni. Nak kata bodoh tak, sebab ada degree tapi soalan-soalan yang macam bangang giler seperti ‘lelaki klimaks macam mana ye?’ Memang mengundang kaki dalam mulut la. Padahal dah kawen setahun. Pastu jenis kalau citer bab main pondok-pondok dengan suami, too detail macamkan orang nak tau sangat. Aib tu. Tak malu ke? Pastu banyak statement bodoh seperti, ‘I taktau la doggie, macam mana nak doggie. Tunjuk boleh tak?’

Kot ye pon taktau kan ke ada Google? Google laaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Takkan la tu pon nak tunjuk? Eeee meluat. Serious please woman, jangan buat-buat bodoh for attention boleh? Tak semua lelaki suka and tak semua kawan wanita rasa yang U cute and naïve untuk soalan bodoh macam tu.


Itu contoh je I bagi. Ada lagi yang lain seperti, ‘Kat mana nak beli eye shadow? I tak pernah pakai. I tak tau nak pakai macam mana…’ Sambil buat muka comel. Ya Allah U seriously stupid or what woman? Budak darjah 1 pon tau nak beli kat mana LAGILA kiter ni duduk kat KL. Hesh!

I tak boleh handle la perempuan-perempuan macam ni. Manja melampau, gedik, cakap meleweh-leweh ke apa, memang I akan jauhkan diri. Bagi I, manusia-manusia macam ni is a parasit yang boleh mengundang kepada aura negative dan menambah dosa sebab kiter rasa nyampah and lepas tu rasa macam nak carik geng buat bahan mengumpat. Kah kah kah.

Eh. Hangen plak I pagi-pagi ni. Dengan bau ketiak lagi, dengan perempuan cerdik belakon bimbo. Mampos!

-EnD-

17 comments:

Anna Dayana said...

kak su pernah kata intan BIMBO.. lepas tu intan buat muka bangga sebab ingat BIMBO tu mcm cantik cute .. Memang la cantik tapi bongok.. terus intan ketawa terbahak2... but i don care..

Nur Alya said...

hahahahha..comel Sue.
I tumpang meluat juga dengan orang gitu. Boleh cari info sendiri tapi saja nk tunjuk 'pandai'..

Irfa said...

cute sgt entri ni
rasa nak cubit pipi tau :)

cik allord said...

suka entri ni kak su,
mmg ada je manusia jenis xsedar diri gini,yg suka nak cari perhatian lebih..muka lawa tp suka buat perangai hauk, konon comel.. part bebau tu mmg kite xphm,agaknya hari2 hisung dia tersumbat gamaknyaa kak su..sdgkan kite pun sendiri blh try n error bau ketiak sendiri,ni dia..mereka mmg kelakar kak su..

A.L.I.N.A said...

Saya pun byk keliling cmtu.. Tnya soalan yg blh dpt jawapan sndiri..skrg ni pakcik gugel ade gugel je la..ni sume nk tnya org..kot ye pun excited baru ade anak takkan la heboh kt org tnya "mana nk beli nursing cover?" "nursing cover ngn nursing pad same ke ?" saya baru je dpt soalan mcm ni k.su..

Miss Moon said...

moon pun tak ley terima hokey ...senak lobang idong terus tangkap kepala terus jadi pening .........euuuwww

kadang ada tuh muka handsome ketiak busuk tengit ...budussss

Chooyaya! said...

Anna Dayana : as long as cantik, bimbo pon takpe kan intan? intan memang tau

Chooyaya! said...

Nur Alya : kalau orang beria nak nampak pandai, tp bimbo ni sengaja nak nampak bodoh. biar nampak cute.

Chooyaya! said...

Irfa : nak uweeeeeet

Chooyaya! said...

cik allord : satu lagi, bo ni boleh mengundang kepada dosa sebab nanti kiter dah jadik nak mengata and jadikan bahan gelak. tu kaksu la. hahahaha

Chooyaya! said...

ALINA : itu laaaaaaaaaaaaaaaa. hangen je nak menjawab soalan2 mcm ni kan?

Chooyaya! said...

Miss Moon : yer la moon. nak makan pon tadek selera. biasa bangla2 ni ketiak busuk pahit. tp pakistan dkt sarah huges so far so good kan? hahaha

Mimy Hamid said...

sue..aku gedik tak...heheh sue ko nak tau tak aku dulu innocent tau dulu ..umur 21 aku baru keje..pastu kan aku blur bila orang cakap make love...aku tanya la make love tu apa..couple eh..bodo nya aku kena buli asik sebut make love jom..bodo gileeeeeeeeeeeee....bila ingat balik benci hoi la serba serbi tak tau..ehh zaman umur 21 takde google hehehe..

Anna Dayana said...

tapi org kata la.. lagi ketiak org tu busuk maknanye dia hardworking person.. org kata la bukan intan kata tau

Chooyaya! said...

Mimy : ko tak gedik la. ko garang. hahahahaha. aku tak boleh orang cakap meleweh2 manja merengek. aku rimas. yang manja sikit2 takpe. aku terima. hahahah. ko make love pon taktau time 21 kira boleh la dimaafkan.. ni dah kawen pon taktau klimaks lelaki mcm mana mmg mengundang gerismis mengundang la.

eda said...

eeee benci BIMBOOO !!!!
sgt benciii .... eeeeee rasa nk pelempang je si BIMBO ....
nak nak yg berlagak kayooo , berlagak cantek tp zerooo otak dia .. geramm !!!!!

Chooyaya! said...

eda : sabar eda, sabar. bawak mengucap ok sayang? jom ahad ni kt kedai kak huda. i see u there!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...