Tuesday, June 10, 2014

Infused water lagi. Sila jangan bosan please. Kasik support skek orang nak kurus ni.

Assalamualaikum.

Nampaknya #meriahuollsproject #infusedwater dah masuk minggu ketiga. So far memang tadek give up lagi la kitorang. Sebab seronok. Macam yang I dah cakap lapan juta kali, buat infused water ni fun and boleh encourage kiter untuk double up pengambilan air minuman harian. Let say sebelum ni nak habeskan 4 gelas pon dah hazab mak enon tapi semenjak ada bekas minum gelas cantik dengan buah colorful ni kemain suka lagi minum air. I ingat kanak-kanak macam Shein je tertarik dengan objek warna-warni rupanya mak dia pon sama naik. Kahkahkah.

Check this out. Lawa-lawa kan? buah-buah ni usually I akan guna untuk dua hari jer. Lepas tu I akan tukar dengan buah lain. Lagipon kalau dia dah change color macam tak best pulak nak minum. blueberry tahan lama. Tapi jangan potong. Masukkan je sebijik-sebijik macam tu. Jimat giler. Haha.



Pomegranate + blueberry + orange. Yang ni I punya.


Strawberry + blueberry + honey. Yang ni Ira punya.


Orange + honey. Yang ni pon ira punya.


Strawberry + lemon + blueberry + honey. Ira punya jugak. Ewah Ira, ko punya je manjang. Lawan tauke nampak?


Lemon + lime + mint leaf. Also Ira punya. 
Ira..
U R FIRED! Hahahaha. Ira bongok


Eeeuwww. Lemon je? Dah la bekas air buruk. Yang ni Intan punya. 

Kalau nak cakap pasal kurus tu later la eh? Tapi I perasan la memang ada turun sikit penimbang, tapi sikit bebenor. Nak citer pon meluat tapi kalau kiter buat infused water lepas tu jadik seronok minum air ni apa salahnya kalau cuba kan? Bukan susah pooonnnn. Potong buah, letak air sejuk peti es. Tunggu sejam pastu minummmmmmmmmmm. Tak yah tunggu sejam pon takpe. Minum je. Pengawas tak ambik nama pon. Dulu kan masa sekolah rendah sapa pijak rumput kena ambik nama kan? I tak boleh terima la. Apa salahnya pijak rumput. Bukan dosa pon. Tu pon kena ambik nama. Poyo jer.

Ok sambung.

Haritu I kompang-kompang cerita pasal infused water kat Kaklong. Dia rasa, pastu dia kata macam air longkang. Boleh tahan kwahaja. Haha. Macam Ira dia letak honey skek, pon sedap. I tak letak pon sebab takde. Nak beli malas sebab semua tu melibatkan kos. Terpaling favorite kiwi. Sebab seriously kalau biar semalaman dalam peti nanti dia akan rasa sedap giler. Tapi sebungkus kiwi RM18.00 so takper la. Buah oren sudah. Haha. Dasar kedekut.

Korang, sapa-sapa yang ada buat infused water ni jugak jangan lupa letak hashtag meriahuolls project (#meriahuollsproject) dekat Instagram eh? Jom laaaaaaaaaaaaa. I pon nak tengok korang punya infused water macam mana. Baru la syok. Mana-mana yang dah kurus tapi nak join pon takpe jugak. Ni dah seminggu I kompang-kompang tengok I dengan Ira and Intan jer yang join. Nyampah.

Please support Suraya untuk kurus. Mari beramai-ramai kiter minum infused water. Woo Hoooooo!!!

-EnD-

16 comments:

Mimy Hamid said...

nak join #meriahuolls...mana beli bekas kat ig bg tau

Chooyaya! said...

mimy : aku beli kat jj au ni je mimy.
ada melambak kecik besar gemok pendek semua ada. hahaha

whatever.... said...

Kaksu..!!

Mujur Baca blog kaksu hilang tension..

Sy buat infused water guna lemon sebijik.. masam!!!

eda said...

haaaa ok ok , nt eda join kasu yeee !!! jgn nanges okayyy ...

p/s : rancangan didie alias kat fickles tu dh kuar smlm .. nengok ke ?

Chooyaya! said...

whatever : jangan la letak sebijik. hahahaha. mmg la masam. cukup la dua slice jer. sebab tu akksu kurang suka lemon. maaasaaaaam

Chooyaya! said...

eda : tak tengokkkkk. ahad ni br kaksu pg sana kot? mati la kak huda merajuk sbb kaksu tak dtg2 lagi kedai dia. hahah

Nisa said...

Hi i silent reader. Dah terpengeruh gak buat infuse water hehe. TQ eh share.

Chooyaya! said...

nisa : jangan lupa #meriahuollsproject kat IG eh? hehe

Nisa said...

Hi,

I silent reader. Dah terpengaruh jugak buat infuse water even anak yg 4 tahun pun tumpang sekaki menyibuk jek, i siap tipu dia ckp air ubat mummy. TQ share benda bagus ni eh..

Chooyaya! said...

Nisa : No problem U. best kan minum infuse water? Ada IG? lekas #meriahuollsproject hahahaha

Suria Tumirun said...

k.sue cntik...kte wt lemon n green tea..tp k.sue xmo sejuk la..sejuk yg lmbtkn tmpoh kurus 2...huhu..botol 2 brpe liter?..tiap ari kte minum 3 or 4liter air 2...mmg xrse nk amik mkn yg heavy

Suria Tumirun said...

k.sue syg!!..kte buat pkai lemon n green tea...xmo sjuk la k.sue...sjuk yg lmbtkn proses kurus..huhu.
botol cntik k.sue 2 brpe liter..kte tiap ari amik 3 or 4liter...good luck k.sue...

Chooyaya! said...

Suria Tumirun : eh? ok la. kalau benar bagai dikata kaksu kena buat jugak la. air kaksu tu 0.5 liter jer poonnnn ghagagaggag

Norhafizah Kamso said...

sedapnya infused water ni. ditarik2 nak mencuba. nak kena pegi carik buah la petang ni...hohoho

Nur Hamizah Zaihan said...

sis. infused water nie tak kesah kan minum bebila kan? yela, kalau supplement ape sume tu kan ade mase bile kite kena makan/minum bagai 😂

Nur Hamizah Zaihan said...

sis. infused water nie tak kesah kan minum bebila kan? yela, kalau supplement ape sume tu kan ade mase bile kite kena makan/minum bagai 😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...