Monday, June 2, 2014

Goreng Pisang Cheese

Assalamualaikum.

Today ada pot luck again dekat office. Ada a lots of food. Ada Mi kari, nasik lemak, mihun goreng, spaghetti  Bolognese, Nasik Arab, hippopotamus fritters (haha), kuih seri ayu, karipap daging, cocktailand  a lot more foods and I eat like there’s no tomorrow. Gitu kekdahnya. Makan tak sedar Kediri sampai girdle bergulung tandanya gemok dah peha.

Pot luck start around 9.30am and semua orang makan tak henti and sambung sampai tengahari. Pastu tadi Kak Ina balik dari lunch dia bawak this superbly delicious goreng pisang cheese and that is my first time makan goreng pisang cheese sedap nak mampos. Pisang tu tak keras and manis buah. Sedap. On top ada cheese and a drizzle of susu pekat manis kot and bila makan Ya Allah apa sedap sangat ni? Bubuh sependa ke apa dalam goreng pisang ni? Hahah.

I makan makan makan sampai Robyn cakap, ‘U! Stop  eating! This is not normal! U eats like a pig U know?’ And dia tutup bekas polistrin goreng pisang cheese tu. Cis! Haha. Ada jugak orang perasan I makan banyak giler today. And I sed to Robyn, U shut up hippopotamus! Pastu dia pointed her finger dekat perut I. I bagi dia jelingan paling tajam and blah. Tanda tak puas hati. LOL

Kata kak Ina dia beli goreng pisang cheese tu dekat Gombak. Apa la jauh sangat Gombak. Bencik la. Goreng Pisang Cheese!!! Come to Mama! Sapa pernah makan jer tau macam mana sedapnya this goreng pisang cheese. So today I will avoid timbang berat. Takpe. Esok start diet balik. Kthanxbye.

-EnD-


Goreng Pisang Cheese. Pengsan!
Photo taken from here


Ni semalam dekat wedding Ama. Tengok Intan ni sikit punya manis. Tadek pulak orang nak ngorat. Intan kena mandi bunga kot? Haha.



Si Shein dengan Sophie ni susah betul la. Memasing moody masam je. Sophie dah ok kejar-kejar Shein, Shein pulak jual mahal. Dok la membontot I jer.  Pastu cuba tengok rambut Shein, kelakar kan? Macam helmet! Warhhh ha hahahahha



10 comments:

Anna Dayana said...

Intan da mandi bunga la kak su, siap makan kelopak bunga tau.. tak tahu la nak mandi apa lagi, mandi perigi kot..baru jumpa mambang mabok minum todi.. kikikiki

d i b a said...

kak, ade je pisang goreng cheese kt ampang.mane ntah ..lupe dah. tp ada. confirm!.. *let's google

Fairuz Iranie said...

kat taman sri gombak kot. Ada 1 dia menghala ke tasik. 1 pack RM5. Dia letak gula merah jgk...nyum2

Chooyaya! said...

anna dayana : kena mandi bawah jambatan kasik hilang sial. astaghfirullah. ingat intan. USAHA TAWAKKAL AND DOA ok?

Chooyaya! said...

DI BA : ALA TAK ACI LA TAK BGTAU NAMA TEMPAT. OK. AKAK CARIK SEKARANG KAT GOOGLE.

Chooyaya! said...

Fairuz : ha betul la. satu pack rm5 tu. tp mmg sedap giler!

Fieda Redzuan said...

Kak, suka la suggest makanan2 ni kan? benci betul! haha
haritu bagi resepi kek batik, seminggu duk makan kek batik tu sebab kte sorang je kat rumah. bahahaha

p/s: silent reader yg tiba2 nak komen camni la :p

Chooyaya! said...

fieda redzuan : alololo omelnya seminggu makan kek batik. hahahah. kaksu tgh diet ni sebetulnya. tp lagi gigih diet, lagi merajin nak masak simple2 lauk kt rumah

Haris Zuhaina said...

As Salam
Wah sedapnya.
Nak try nnt
Intan, apa status terkini ngan abang McD ari tu??? Doktot,kan...
Cho p ngorat FA..
Untung2 jd PA ia plak

cikin said...

ape psl i tak tau kt tmn sri gombak ada?/ pdhal dkt ngan rumah...

meh share sini kt belah mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...