Monday, June 2, 2014

Checkout New Collections From Getcovered. Semua pon cantik! Grrrrrr.

Assalamualaikum..

@getcovered dah keluar lagi banyak design-design jubah yang lawa-lawa ok? Jubah moden yang nampak macam dress tapi still lose and menutup aurat. Paham ke tak konsep jubah dress ni macam mana? Nak cakap banyak and citer banyak pon dah malas (haha. dasar), just check out for dorang punya new collections dekat IG. Yang I letak ni sikit-sikit jer. More design and color boleh cek dekat IG dorang ok?







Yang ni semua nama dia Dewi jubah. Amboi nama nak Dewi jer.  Harga RM65 FREE Postage. Untuk Sabah/Sarawak cuma tambah RM3.00 jer. Available Size S, M and XL

Measurement:
Size M: Length: 140cm Bust: 92cm Hem: 196cm Shoulder: 34cm Sleeve: 58cm 
Size L: Length: 142cm Bust: 96cm Hem: 200cm Shoulder: 36cm Sleeve: 59cm 
Size XL: Length: 143cm Bust: 100cm Hem: 204cm Shoulder: 38cm Sleeve: 60cm 
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining





Yang ni pulak  Donna Lace. Kemahen lawa potongan macam pwincess sebab dia ada ikat kat belakang. Comel! Harga murah gilers cuma RM60.00 Sila beli every color sebab semua pon lawa, sapa suruh kan? Also FREE Postage untuk Semenanjung Malaysia. Available size M, L and XL. More colors sila cek IG dorang. Kang kalau bubuh semua kat sini muntah pulak nak pilih kan? 

Measurement: 
Size M: Length: 140cm Bust: 92cm Shoulder: 36cm Sleeve: 59cm 
Size L: Length: 142cm Bust: 96cm Shoulder: 38cm Sleeve: 60cm 
Size XL: Length: 143cm Bust: 100cm Shoulder: 40cm Sleeve: 61cm 
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining.





Yang ni plak nama dia Dena Jubah. Nak pakai lose macam tu pon boleh and nak pakai ada belt kat pinggang pon boleh sebab boleh la fe-feeling kurus skek. Harga dia RM60.00 and also FREE postage untuk Semenanjung Malaysia. Sabah Sarawak sila add RM3.00 ok sayang? Size available M, L and XL

Measurement:
Size M: Length: 140cm Bust: 92cm Shoulder: 36cm Sleeve: 59cm 
Size L: Length: 142cm Bust: 98cm Shoulder: 38cm Sleeve: 60cm 
Size XL: Length: 143cm Bust: 104cm Shoulder: 40cm Sleeve: 61cm 
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining. 



Yang ni pulak sesuai untuk mommies yang bf, sebab butang dia kat depan. Nama dia Suria Chiffon. Harga RM55.00 free postage as well. Ada more colours tapi cambiaso check out dorang punya IG ok? Jangan memalas!

Measurement: 
Size M: Length: 68-78cm Bust: 90cm Shoulder: 35cm Sleeve: 60cm Hem: 130cm 
Size L: Length: 69-79cm Bust: 94cm Shoulder: 36cm Sleeve: 61cm Hem: 134cm
Size XL: Length: 70-80cm Bust: 98cm Shoulder: 37cm Sleeve: 62cm Hem: 138cm
Material : Chiffon With Full Silk Inner Lining. 




Yang ni nama dia Suria Chiffon Fishtail. Pooon lawa jugak! Harga RM55.00 FREE postage. Available Size M, L and XL.

Measurement: 
Size M: Length: 68-78cm Bust: 90cm Shoulder: 35cm Sleeve: 60cm Hem: 130cm 
Size L: Length: 69-79cm Bust: 94cm Shoulder: 36cm Sleeve: 61cm Hem: 134cm
Size XL: Length: 70-80cm Bust: 98cm Shoulder: 37cm Sleeve: 62cm Hem: 138cm
Material : Chiffon With Full Silk Inner Lining. 

BTW, CHECK THIS OUT ALSO. IMPORTANT SEBELUM NAK BUAT ANY PURCHASE. TAU?


Assalamualaikum diknonnnn. Pembelajaran harini ialah... eh ingat fefeeling jd cikgu dah habisss.. tak habis lagi? Hehe.. Ok. Harini nak citer pasal measurement. Kan dalam post akak b4 this ada tulis pasal soalan lazim yang adik2 akak slalu tanya pasal size yang sesuai kalau tinggi xxx cm tu kan.. haa.. ni akak nak ajar cara2 ukur dada. 
Oleh kerana measurement akak bagi adalah dalam cm, so adik2 kena convert ukuran dada adik tu. Contoh: dada adik 38inch darab 2.54 = 96.52. Bundarkan 97cm. So tengok measurement yang akak bagi tu tengok size mana yang bust nye lebih 97cm.





Ok. Harini akak nk cite psl soklan2 lazim yg selalu adik2 syg akak tanya. Mintak hampun mintak mahap, bkn nk marah, kan musim hari guru skang ni. Akak fefeeling nk jd cikgu sat. Ni jawapan akak eh:

1. Ketinggian BUKAN penentu size dress. Adik mungkin rendah je tp bersaiz 'gebu'. Maka size M mmg x muat walaupun kalau ikut measurement tinggi 155cm bole muat. Jadi, WAJIB ukur DADA. Itu yg plg penting ok?

2. Lain dress lain cutting. Jd akak mmg xkan recommend size kt adik based on size dress lain. Nnt kalau x muat akakkkk jugak kena marah 

3. Dress yg akak jual semua full lining ye termasuk lengan.

4. Yes, semua dress adalah ready stock. 
5. Akak pos guna PosLaju. Deme kata 1-3 hari bekerja ye diknonnn. 
Sekian pembelajaran kita utk hari ini. Macehhhh  

For more collections and photo boleh tengok kat IG @getcovered dekat Instagram. Owner dia sangat la baik dan cantik. InsyaAllah korang takkan menyesal. Apapa just WhatsAap je, bila Lia available dia akan sepantas kilat reply korang. Kalau dia tak layan bagitau I terus, nanti I pergi marah dia. OK? Happy shopping dolls!

-EnD-

1 comment:

Syima Syaz said...

aahh memang sume cantik2... tunggu next month la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...