Monday, June 9, 2014

Sakit Mata Je Pon

Assalamualaikum.

Ni gambar last week on Thursday malam waktu mata I bebetul tengah bengkak kelopak dia. Kesian sangat dekat I. Kata Sazli macam kucing je. Tiap kali I bangun tido nampak mata I tak boleh bukak nanti dia timang-timang. Macamkan I ni anak kucing. Haha.



Hei Nyonya!


So harini dah day 7 and ada banyak perubahan. Kata doktor sebab kena infection. Maybe sebab habuk/mascara/make-up and makanan yang I makan. I taktau nak saspek apa. Nak kata guna make up cap ayam tadek pulak. That’s why important untuk guna make up yang original, and bukan yang imitation also mana-mana make up yang dah expired kena buang. Macam mana nak tau kena Google sendiri. Jangan malas ok? Pang kang.

I dapat ubat titis, antibiotic, ubat gatal, ubat sapu and ubat kurangkan bengkak. Yang guna? Ubat kurangkan bengkak je. Yang lain tak pakai pon. Buat perhiasan. Lagi-lagi ubat titis tu sebab kalau titis dalam mata nanti dia rasa pahit sampai dalam tekak.

Malam kelmarin masa nak tido, Shein gurau entah macam mana pastu dia pelepek penampar bebetul kat mata kiri yang bengkak tu. Pastu I nanges. Nanges sungguh-sungguh dalam bilik. Shein pujuk I buat bodoh je. Sampai hati sangat. Last-last dia tak dapat pujuk, dia pulak nanges. Tak aci betul la macam ni. Ni jangan dia guna taktik kotor ni untuk pujuk gf dia nanti dah. Jangan nak Fahrin Ahmad sangat. (Tetiba Fahrin Ahmad)

Harini ada rasa kurang but still rasa kelopak mata I berat. Benci tau? Sebab nanti orang nampak and cakap, ‘Ha, ketumbit tu. Intai sapa mandi?’ I agak ni semua sebab Shein. Sebab hari-hari kena tengok be-bird dia. Dah mata I jadik macam ni. Serupa macam cinapek mana ntah. Terpaksa pakai eye-liner tetebal.

Ok. Tu jer nak mengadu. Bye.

-EnD-

2 comments:

Nur Alya said...

hahaha..comel je nangis berjemaah.

Chooyaya! said...

Heeeeeeeeee (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...