Wednesday, August 13, 2014

Nasik Lemak Sedap Di Village Park Restaurant

Assalamualaikum

Kalau sapa duduk area TTDI or Damansara mesti tau satu restaurant ni nama dia Village Park Restaurant. (Eda, kau mesti tau kan?) Nasik lemak dia sedap gilers! Selain dari nasik lemak ada mee curry and many more variety of Malaysian foods and kuih muih. Haritu masa Raya Ke-6, Sazli ajak I breakfast dekat sini. Gigih sangat datang dari Ampang semata-mata sebab dia nak makan mee kari. Nak kata ngidam tak pulak. Haha.

Masa sampai hambek kau orang amai giler melimpah ruah sampai luar restoran. Dia letak kerusi meja jugak dekat luar siap khemah lagi. I wondering apa la yang sedap sangat. Tapi bila makan je nasik lemak dia memang puas hati. Ayam dia semua bahagian peha yang sebesar-besar alam tu. Sambal dia tak berapa pedas and nasik dia just nice. Peroi je and tak terlalu berlemak. I sukaaaaaaaaaaaa!!


Nasik Lemak Village Park Restaurant. Sedap gilerrr!!


Menu dekat Village Park Restaurant. Taken from here. Next time I nak try Chee Cheong Fun. Aritu nak order tapi segan. Sebab obviously nasik lemak licin sepinggan. I suka makan dengan kuah mee kari Sazli tu. Tu kalau dapat kicap kipas udang merah lagi perrrrghhhh!!


Ramai macam ni la masa kitorang datang tu. Siap pasang khemah. Photo taken from here.


Apa la nasib mata tak boleh bukak lagi, Mama and Abah dah bawak pergi sarap jauh-jauh. Haha. Jangann nak drama sangat Shein. Tunjal nak?



Shein makan keropok udang je. Dapat masa dekat Tol Duke. Dorang bagi banyak-banyak dalam beg. Ada kek jugak. Bagus la dorang ni.

Naseb baik la tempat ni jauh. Kalau dekat area Ampang je memang every week I ajak Sazli makan kat sini. Masa dalam kereta Sazli tanya banyak-banyak kali, ‘Bubu suka ke Papa bawak breakfast jauh-jauh macam ni?’ I jawab, ‘Suka sangat Papa :)’ Sebab knowing Sazli memang dia jenis suka berjalan area Ampang je. So bila dia bawak I sampai ke Damansara rasa best sangat. Kesian sangat dekat I. Haha. Sazli kalau makan sedao-sedap mesti ingat I, nanti dia cakap banyak-banyak kali. Papa bawak Bubu try ok? Sampai la dapat bawak I, baru dia puas hati. 

So apa lagi? Sapa yang ada berdekatan jangan lupa merasa keenakan nasik lemak Village Park ni. Ok? Lepas tu boleh la menggemok bersama-sama. Bila dah gemok, boleh la minum Rejuvy untuk detox and kasik balance lemak dalam badan. So takyah risau gemok walaupon makan nasik lemak banyak-banyak (ayat ambik hati)/

-EnD-

6 comments:

FADLINA MOKHTAR said...

Orang dekat pun maleh nak p makan la sue.malas nak beratoq.kehkeh.dulu portion nasik dia lagi banyak.skang dah kurang sikit.nasib ayam dia tetap obes.

eda said...

hahaha ngok ngek la kasu !!
tau laaa ..
lama dh tak g ...
mcm mls je nak menghazabkan diri gaduh ngn parking kat sana hehe ..
tp kan kalau mlm kan , gerai kat uptown lama tu boleh tahan sodapp .. nak nak kedai antie yg jual kerang rebus besar n fresh petala 8 ... bestttt wooo!!!

Chooyaya! said...

fadlina mokhtar : takpe la nasik tinggal sikit. boleh mengurangkan tahap obese org yg makan. hehe

Chooyaya! said...

eda : ah malas nak amek tau. ko mmg kan eda. mcm2 kedai la yg sedap. nak duduk ttdi je. kaya boleh laaaaaaaaaaaaaaaa

shu said...

kak su duduk ampang? blhla ajk kak su dating nanti..hehe..

eda said...

hahahhaah nget la kasu ...
ttdi tu tepi rumah je..
tamo la duk ttdi , mahai gilorrr ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...