Tuesday, September 2, 2014

Ayam Pandan Dan Pepes By Lavender Violet (Amboi)

Assalamualaikum.

Korang memang kan? Mementang la tau I sepsis suka makan nanti mula la nak offer hantar makanan bagai kan? Hahahaha. Dah aku pon asal nama makan bila orang bagi pm, ‘Kaksu sudi tak kalau kiter nak bagi kaksu rasa …………’ Tak baca habes ok? Terus cakap Waalaikumsalam. Zaaaaaap! Nah alamat office. Ni number henpon. Apapa hal call je. Hahaha. Busuk kan?

Anyway, bagi penggemar ayam goreng berempah and pepes boleh try dua-dua ni dekat Lavender Violet. Kemain nama nak Lavender jer. Haha. Putih gebus kulit dia. Pastu kannnn masa jumpa depan-depan dia kata macam ni, ‘Kaksuuuuuuuuuuu. Bila jumpa depan-depan comel rupanya’. Kah kah kah. Comel celah mana la. Ni memang kena buat spek baru ni.

So, ni senarai harga.  I copy paste je dari email yang dia bagi dekat I. Biasa la petang-petang ni dah kenyang. Kena aircond pulak memang jadik pemalas terus.

Assalamualaikum... Morning kak sue.. Nah kite attach gambar ye?

Pepes - (yang leper tu) dia spesis otak2 tapi otak2 biasa orang guna ikan kan.. Yang ni guna ayam..

Yang bentuk segi tiga tu ayam pandan. (Macam la Kaksu tak kenal ayam pandan kan? Nak kena ni!) Details adalah seperti berikut : (motip skema tetibe hehehe)

Pepes = RM40/ 100 pcs
Ayam pandan = RM35 / 50 pcs

Thank u kak sue... ^_^ **Thank you je? Nak Uweeeet!!

I dah rasa. Memang sedap and tak kedekut bahan. Nak makan just panaskan je atas kuali. Tak pon masukkan je dalam microwave. Sedap je. Haha. Macam ayam pandan tu, kalau buat makan dengan nasik lemak pon layan jugak. Pepes tu I buat makan dengan sos and sambal kicap pon perrrrrrghhhhhhhhhhhhh!!!

Kalo korang ada nak buat makan-makan pon sesuai la order dedua jenis ni. Apa susah nak balut bagai. Amek je telefon call. Zaaaap terus sampai depan rumah. Senang. Kan? Takyah nak pijar-pijar tangan. Lagipon ni homemade. Bila makan, meresap kasih sayang masuk ikut tekak. Hehe.

-EnD-



Ayam Pandan




Pepes

5 comments:

Lavender violet said...

thank u kak sue.. i lebiu hihii...

Anna Dayana said...

wah!!!!... Ohhh rupa2nya LV yang kasi kak su sample makanan tu.. Intan pon da rasaa.. Zedappp!!!!..

Kak su, LV selalu gak comment kat blog Intan.. Hahahaha *sakit hati

XOXO
IntanPwrincess

n a said...

salam kak su

apakah contact numbernya?

thanks
nora

n a said...

salam kak su

apakah contact numbernya

thanks
nora

Chooyaya! said...

emel add Lavender violet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...