Wednesday, September 3, 2014

Legoland Rooms

Assalamualaikum.

Bila cek gambar and website Legoland, Mama got more excited! Shein pon of coz akan lebih excited sebab dia dah pandai appreciate toys and all kan? (Kalau dia tak excited I akan paksa dia excited jugak. Tak kira). Sedang dekat Kidz Sport and Gym pon dia dah lari setempat punyalah happy. Inikan pulak Legoland yang colorful tu. Arrrghhhh really can’t wait this October. Ini semua plan MIL la. Dia kata nanti birthday Su, kiter pergi outing and pilih punya pilih diantara Langkawi, Redang, USS Singapore and Legoland kiter sebulat suara pilih Legoland. Read kiter : I dengan Mak je. Hahahaha. Ini kuasa wanita!

Bapak kata dia takmau laut. Sazli kata asalkan tempat tu sesuai untuk Shein and biar Shein enjoy. So Legoland la kan? Nanti kiter pergi on Saturday check in pukul 3 lepas tu lepak-lepak je dalam bilik. Tak payah keluar sebab bilik pon dah bapak la punya best. Pastu esoknya baru kiter go for Theme Park and Water Park. Maybe Ahad go for Theme Park and Isnin go for Waterpark. See how. Eeee bestnyaaaaaaaaaaaaaaa!!!

I dah cek rates for hotel and ticket terus telan ailio. Memang agak mahal. Paling murah is Kingdom/Pirate/Adventure Theme Room for RM672.50/day includes breakfast for 2. Kalau Premium Theme for RM795.00 includes breakfast for 2. Yang up skek Pirate Theme Deluxe RM1,125.00 and paling best is Kingdom Theme Deluxe RM1,475.00. Itu kalau harga Legoland. Kalau dekat Agoda I tak tengok lagi. Tapi kalau guna rates Hotel, dia akan bagi discount for Theme Park ticket. Takper. Nanti akauntan akan kira mana yang worth for money. Later kiter akan decide (Akauntan tu I. Banker tu Bapak) Kah kah kah.

I punya assistant ialah Mak. Dia senang dipengaruh. And dia ikut je apa yang I cakap best. Mak memang best. She is a good follower yang comel. Sazli pulak dia macam auditor yang suka cut bajet sana sini. Oh that one no need, that’s too expensive etc. Nyampah je. Tapi naseb baik Banker baik hati. Usually Banker akan tanya I, ‘Su happy?’ So I sed yes sambil pandang Sazli. And if Su happy then proceed. Yayyyyy!! Thank you Bapak. U are the only father I have. I kan anak yatim? So semua orang kena buat baik and bagi anak yatim happy. Nanti dapat pahala yang banyak.

Kat sini pon ada restaurant as well. So for that particular 3 days, kiter akan duduk je dalam Legoland. Tapi JPO pon kalau tak pergi macam rugi. I kata pada Mak, ‘Ok Mak, Mak ada 2 bulan untuk kumpul duit. Su nak handbag’. Pastu dia pandang I buat muka blur. I kata, ‘Kan birthday Su?’ Pastu dia gelak-gelak je. Hahahahha. Mak. U tadek pilihan, I’m the only daughter U have so I am the princess ok?’ Tapi I saspek nanti kalau Shein ada adik pempuan, I akan turun pangkat. Cis!

Nah korang, check out gambar hotel Legoland. Tempting kan? Bestnyaaaaaaaaaaaa!! Each room dia ada King size bed pastu ada macam dinding. Sebelah dinding tu ada katil double decker untuk kids so sapa ada anak 4 ke, boleh je sewa 1 bilik. Tadek hal. Senang macam ni kan? Tempat tido terpisah so Mak Pak ada kerja lain nak buat malam-malam anak-anak tak ganggu. Lagipon dorang ada tv dorang sendiri. Itu yang penting. Hahahah.

-EnD-


Yang ni Kingdom Theme



Kingdom theme tapi langsir dia tutup. Haha. 


Pirate Theme


Pirate Theme


Adventure Theme



Adventure Theme. Macam ni la bentuk dalam bilik. Ada dinding separate. Tapi kalis bunyi ke tak ni? **Gigit selimut. Haha


I ingat toilet rumah kiter buat theme macam ni la nanti eh Papa? Baru rasa seronok nak mandi.




LEGOLAND. MU TUNGGU AKU DATANG!

P/s: I go fot Kingdom Theme kot? Baru la rasa macam pwincess. Untuk Intan. Sila jangan jeles. Kaksu dulu jadik pwincess dari Intan. Kbye.

12 comments:

adda syuhada said...

belum pernah smpai lgi...huhuu

IDAZS said...

baru pergi minggu lepas, memang berbaloi sangat-sangat.. anak-anak pun ajak repeat lagi.. hehehehe

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

Jemput melawat ke blog sy yerr...
http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/09/wordless-wednesday-need-help.html#more

eda said...

gilerrr laaa pwincesss!!!!!
nak ikottttt

Aliah Ali said...

KAYA BOLEH LAAAAAA!!!
Asal birthday jek gi holiday, mkn mahal2, dok hotel mahal2, bli handbag mahal2.
#untunglaapakmertuakaya

Shiera Abdul Rahman said...

Wahhh bestnye... duk gelak & senyum2 depan laptop baca entry kak su.

Chooyaya! said...

adda syuahada : kiter pon belum sampai. ni tgh getik bontot tak sabar nak pergi.

Chooyaya! said...

IDASZ : best eh?? tak sabarnyaaaaa

Chooyaya! said...

fuzaini ; selamat datang ke chooyaya secret garden. sila datang lagi. ini paksaan,.

Chooyaya! said...

eda : jom la eda. duduk bonet eh? tp bonet x6 luas. takpe. ada space lagi tu.

Chooyaya! said...

Aliah Ali : shut upppppppppppppppppppppppppppppppp!! dia tu handbag lv bawak pg pasar org tak ckp apa pon. pergi ausie 2 tahun 3 kali takpe plak.

Chooyaya! said...

shiera abdul rahman : kalau orang kata hang giler jgn tuduh kaksu buat. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...